Prikaz podataka o korišćenju za SharePoint sajt

Kao vlasnik SharePoint Online, možete da prikažete informacije koje vam pokazuju kako korisnici interglutuju sa lokacijom. Na primer, možete da vidite broj osoba koje su posećivale sajt, koliko puta su osobe posećivale sajt i listu datoteka koje su imale najviše prikaza.

Da biste prikazali podatke o korišćenju za vašu sajt, kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ , a zatim izaberite stavku Upotreba sajta. Takođe možete da izaberete stavku Sadržaj sajta u levom meniju, a zatim na gornjoj traci za navigaciju izaberite stavku Upotreba sajta .

Stranica "Upotreba portala" koja prikazuje jedinstvene stranice gledalaca i posete sajta

Važno: 

  • Neke funkcije se postepeno uvode u organizacije koje su podesile opcije ciljanog izdanja u usluzi Office 365. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

  • Statistika života se prikazuje za lokacije kreirane posle februara 2018. Lokacije kreirane pre ovog datuma prikazaće statistiku od 2018.

  • Gostovanje i anonimni prikazi i posete uključeni su za lokacije posle marta 2019 i unapred.

Šta se nalazi na stranici "Korišćenje stranice"

Napomena: Svi izveštaji na stranici "Korišćenje stranice" isključuju neke oznake tipa datoteke, osim za izveštaj " deli sa spoljnim korisnicima ". Detalji o listi proširenja koja su isključena iz svakog izveštaja prikazuju se na dnu stranice.

Jedinstveni gledaoci

Prikazuje ukupan broj jedinstvenih gledalaca koji su prikazali sadržaj na ovoj stranici u poslednjih 7 dana, prethodnih 30 dana i poslednjih 90 dana. Sadržaj sajta uključuje stranice, dokumente i vesti.

Broj godina jedinstvenih gledalaca predstavlja ukupan broj osoba koje su prikazivala sadržaj na ovoj stranici od februara 2018.

Grafikon koji prikazuje jedinstvene gledaoce koji su pristupili sajtu

Posete sajta

Prikazuje ukupan broj poseta sadržaju na ovoj stranici u poslednjih 7 dana, prethodnih 30 dana i poslednjih 90 dana. Sadržaj sajta uključuje stranice, dokumente i vesti.

Algoritam koji se koristi za izračunavanje poseta lokacijom je dizajniran da filtrira ponavljajuжe, kontinuirane operacije istog korisnika na istoj stavci (stranica, dokument, vesti itd.). Na primer, kada korisnik iznova ponavlja stranicu, dokument ili objavu diskusije.

Poseta na sajtu životnog veka predstavlja ukupan broj poseta sadržaju na ovoj sajtu od februara 2018.

Grafikon koji prikazuje ukupan broj poseta na SharePoint lokaciji

Saobraćaj na sajtu

Prikazuje sat po satu poseta na sajtu tokom poslednjih 7 dana, prethodnih 30 dana i poslednjih 90 dana. Tamnije nijanse na grafikonu upućuju na vremenske slot konektora kada ima više prikaza na sadržaju na sajtu.

Grafikon koji prikazuje po satu posete SharePoint lokaciji

Popularne platforme

Prikazuje raspodelu poseta na sadržaj Veb lokacija koji organizuje platforma (radna površina, mobilna Veb, aplikacija za mobilne uređaje, tablet) iz kog je korisnik posetio. Ovi podaci su dostupni u poslednjih 7 dana, prethodnih 30 dana i poslednjih 90 dana.

Ovaj izveštaj se generiše na osnovu zaglavlja "korisnik agenta" koji su deo primljenih metapodataka kada korisnik poseti bilo koji sadržaj Veb lokacija.

Grafikon koji prikazuje verziju platforme od koje korisnici pregledaju SharePoint sajt

Jedinstveni gledaoci

Prikazuje prvih 10 datoteka i stranica sa jedinstvenim gledaocima u poslednjih 7 dana.

Jedinstveni gledaoci

Najviše prikazanih

Prikazuje prvih 10 datoteka i stranica sa najviše prikaza u poslednjih 7 dana.

Najviše prikazanih

Deljenje sa spoljnim korisnicima

Lista datoteka kojima imate pristup koji se deli sa korisnicima izvan organizacije putem veze za deljenje koje zahtevaju da se prijave pre nego što mogu da prikažu datoteku.

Spoljno deljene datoteke

Dozvole

Da biste uredili dozvole za bilo koju stavku na ovoj listi, kliknite na Više pored stavke i izaberite stavku Uredi dozvole. Više informacija potražite u članku Deljenje SharePoint datoteka ili fascikli u sistemu Office 365.

Isključeni tipovi datoteka

Sledeći tipovi datoteka trenutno su isključeni iz svih izveštaja o korišćenju lokacije (osim "Deljenje sa spoljnim korisnicima"):

jpg, PNG, js, CSS, GIF, jpg5_1, JPEG, jedan, onepk, onetoc2, spcolor, sptemi, spfont, eot, Moff, onebin, svg, woff, woff2, XSL

Praćenje podataka o korišćenju za aplikacije

Nadgledanje aplikacija za SharePoint online okruženje opisuje kako se nadgledaju aplikacije sa kontrolne table administracije. Sa stranice Office 365, izaberite stavku Centar administracije , a zatim stavku Upotreba. Možete da istražite upotrebu e-pošte, datoteka, OneDrive itd.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×