Prikaz oznaka i beležaka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Ako ste dodali oznake i beleške na dokumentima ili stranica, postoji nekoliko različitih načina da ih možete prikazati.

U ovom članku

Pregled

Oznake

Napomene

Prikažete oznake za dokumente i stranice

Prikaz informacija u vezi sa oznake

Povezivanje sa drugim osobama pomoću oznake

Prikaz beležaka

Prikaz oznaka i beležaka na SharePoint stranici

Pregled

Oznaka i beležaka omogućavaju vam da lako zapamtiti i klasifikovanje sadržaja, kao i da se povežu sa osoba i srodnih informacija u vašoj organizaciji.

Možete dodati oznake i beleške dokumenata i stranica na SharePoint lokaciji i parne stranice na internetu, ako imate pristup internetu u vašoj organizaciji. Možete i da pišete beleške na vaše kolege profile.

Možete da prikažete oznake i beleške na svoj profil, na profila drugih osoba koje imate dozvolu za prikaz i na SharePoint stranicama koje ste dodali oznake ili beleške za. Pronađite više informacija o radu sa beleškama i oznake u odeljku Takođe pogledajte .

Oznake

Oznaka „Se sviđaju” možete da koristite da biste vodili evidenciju o sadržaja koji želite da zapamtite ili da delite, kao i oznake koje opisuju sadržaj.

Kao oznake su prikupljene tokom određenog vremenskog perioda, ona se dodaju na listu da pozivanje neke osobe na „oblak oznake”, koje vam mogu pomoći da oznake da sortirate po abecednom redu i tako što ćete ih koliko često koristite.

Dok ste primenili oznake, moći ćete da odaberete sa liste slične oznaka koje ste primenili kolegama. Ako odaberete predloženih oznake, to dodaje celokupnu listu oznaka povezanih sa temom.

Možete da prikažete sve oznake da koji imaju primenjene putem lokacije mog portala, kao i povezani sadržaj koji osobe dodali javne oznake da biste. Takođe možete videti javne oznake koje joj vaše kolege primenili tako što ćete posetiti svoje profile.

Ažuriranja u feedu za vesti moje lokacije možete da primite kada vaše kolege Dodavanje oznaka dokumente i stranice. Takođe, ako pratite ključnu reč kao zanimanje, takođe možete dobiti vest kada neko primenjuje tu oznaku na sadržaj koji imate dozvolu za prikaz.

Beleške

Beleške da vam pomogne da istaknem zanimljive ideje ili istaknute stavke u dokumentu ili na stranici, kao i deljenje misli direktno sa kolegama. Na primer, možda ćete napišite kratku poruku za nekoga sa nedavnim nagrada иestita, ili da se povežete sa kolegama koji nisi video malo.

Možete prikazati sve beleške koje ste napisali putem lokacije mog portala. Možete prikazati sve beleške povezane sa stranice tako što ćete posetiti stranice. Takođe možete da vidite beleške koje joj vaše kolege napisali tako što ćete posetiti svoje profile.

Ažuriranja u feedu za vesti moje lokacije možete da primite kada vaše kolege pisanje beležaka o dokumentima i stranica, kao i pisanje beležaka na profila drugih osoba.

Vrh stranice

Prikažete oznake za dokumente i stranice

Možete da prikažete sve oznake na listi, koju možete da sortirate po abecednom ili po učestalosti primenite oznaku. Takođe možete prikazati aktivnosti u vezi sa oznaku, kao što su kada ste primenili oznaku na stranici.

 1. Uradite sledeće:

  • Ako već prikazujete nečijem profilu ili na stranicu na lokaciji mog portala, kliknite na dugme Moj profil. Moj profil

  • Ako prikazujete drugačijeg tipa stranice na SharePoint lokaciji, kliknite na svoje ime u gornjem desnom uglu Ime profila , a zatim kliknite na dugme Moj profil.

 2. Kliknite na dugme oznake i beleške. Na listi oznaka se pojavljuje na listi sa leve strane, a aktivnosti u vezi sa oznakama i beleškama za trenutni mesec se prikazuju na desnoj strani.

 3. Da biste promenili kako se prikazuju oznake u okviru pročistite po oznaci, kliknite na dugme po abecednom redu ili Po veličini.

 4. Da biste promenili način prikazivanja aktivnosti, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste videli aktivnosti povezane samo oznake u okviru pročistite po tipu, kliknite na dugme oznaka.

  • Da biste videli samo javne oznake, u okviru pročistite po tipu, izaberite stavku javna.

  • Da biste videli samo privatne oznake, u okviru pročistite po tipu, kliknite na dugme privatno.

  • Da biste videli aktivnosti drugih meseca, kliknite na strelice pored aktivnosti za mesec.

  • Da biste videli aktivnosti povezane sa određenim oznaku, kliknite na oznaku u okviru pročistite po oznakama.

Vrh stranice

Prikaz informacija u vezi sa oznake

Oznake u vašoj organizaciji imaju na stranici profila, gde možete da pronađete sadržaj koji sadrži oznaku, kao i koristite oznaku da biste se povezali sa osobama koje su povezane interesovanja.

Označene stavke

Napomena: Ako nemate dozvolu za prikaz stranica ili dokument ili ako neko označio oznaku kao privatno, nećete videti oznaku informacije u profil oznake.

 1. Uradite sledeće:

  • Ako već prikazujete oznaku, kao što su u feedu za vesti ili na kolege profil, kliknite na oznaku.

  • Da biste pronašli oznake koje ste primenili, pratite korake iznad za prikazivanje oznaka. Ako oznaku nije već prikazan u okviru aktivnosti na listi sa desne strane, kliknite na oznaku na listi oznake sa leve strane, a zatim kliknite na oznaku ime u okviru aktivnosti za označavanje.

 2. Da biste promenili koliko stavki se prikazuju na stranici profil oznake, u okviru Označene stavke, kliknite na dugme sve ili popularno u poslednjih 60 dana.

 3. Da biste pronašli informacije koje se odnose na oznaku, u okviru stavke Označene stavke, kliknite na vezu Pogledajte sve rezultate za ovu oznaku u pretrazi .

Vrh stranice

Povezivanje sa drugim osobama pomoću oznake

Kada posetite profil za oznake, možete da izvršite Srodni zadaci će vam pomoći da se povežete sa osobama koje imaju slična interesovanja.

Profil oznake

 1. Uradite sledeće:

  • Ako već prikazujete oznaku, kao što su u feedu za vesti ili na kolege profil, kliknite na oznaku.

  • Pratite korake u ovom članku za prikazivanje oznaka i beležaka. Ako oznaku nije već prikazan u okviru aktivnosti na listi sa desne strane, kliknite na oznaku na listi oznake sa leve strane, a zatim kliknite na oznaku ime u okviru aktivnosti za označavanje.

 2. Na stranici profil oznake, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste videli povezane aktivnosti u feedu za vesti i dodajte ključnu reč sa vašim interesovanjem, u okviru da Se povežete, kliknite na dugme Prati ovu oznaku u feedu za vesti.

  • Da biste dodali oznaku u odeljku " Pitaj me o " na profilu tako da osobe mogu lako pitanja o temi, kliknite na dugme Dodaj „pitaj Me o” u moj profil.

  • Da biste pronašli osobe sa sličnim interesovanja, u okviru da Se povežete, izaberite stavku prikaz ljudi koji prate ovu oznaku.

  • Da biste dodali belešku na oznaku profil, kliknite na dugme u poljima za potvrdu u okviru Tabla sa beleškama, otkucajte željeni tekst u belešci i kliknite na dugme Objavi.

Napomena: Ako ste dodali oznaku interesovanja ili Pitaj Me o odeljak profila, komande u okviru stavke Povezuju recimo oznake navedene u moj profil interesovanja ili oznake navedene u moj profil „pitaj Me o”.

Vrh stranice

Prikaz beležaka

 1. Uradite sledeće:

  • Ako već prikazujete nečijem profilu ili na stranicu na lokaciji mog portala, kliknite na dugme Moj profil. Moj profil

  • Ako prikazujete drugačijeg tipa stranice na SharePoint lokaciji, kliknite na svoje ime u gornjem desnom uglu Ime profila , a zatim kliknite na dugme Moj profil.

 2. Kliknite na dugme oznake i beleške.

 3. U okviru pročistite po tipu, izaberite stavku beleške.

Vrh stranice

Prikaz oznaka i beležaka na SharePoint stranici

Napomena: Ako dugme " oznake i beleške " nije dostupna, koristite prečicu za oznake i zapišite table alatke u omiljenim lokacijama ili obeleživača u pregledaču. Vaša organizacija može takođe prilagoditi ili da ograničite Korišćenje oznaka.

 1. Idite na stranicu čiji oznake i beleške koju želite da prikažete.

 2. Ako je stranica na SharePoint lokaciji, u gornjem desnom uglu lokacije, kliknite na dugme oznake i beleške.

 3. Ako stranica je na Internetu ili na dugme oznake i beleške nije dostupna, kliknite na prečicu za alatku oznake i tabla sa beleškama u omiljenim lokacijama ili obeleživača u pregledaču.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×