Prikaz oblikovanja teksta u oknu „Beleške“

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Za više informacija o korišćenju beleške tokom prezentacije, pogledajte članak Kreiranje i štampanje beležaka stranice.

U oknu za beleške u programu PowerPoint, možete dodati podsetnike, kratke navode ili druge informacije o nekim ili svim slajdovima u prezentaciji će vam pomoći da dok ste pred publikom. Kada kreirate prezentaciju, možda ćete želeti da Podebljavanje ključne reči u beleškama tako da možete da ih vidite bolje ili da koristite u manju veličinu fonta, ako imate veliki broj beležaka.

Možete da oblikujete beleške u okno za napomene.

U normalnom prikazu, okno za napomene se nalazi odmah ispod prozora za prikaz slajda.

Okno „Beleške“

Da biste oblikovali beleške, koristite okno za napomene u prikazu strukture (izaberite stavke Prikaz > Prikaz strukture > beleške).

Kada otkucate tekst u okno „Beleške“ i zatim promenite njegovo oblikovanje (recimo promenite veličinu fonta), PowerPoint možda neće automatski prikazati unete promene. Da biste videli svoje promene oblikovanja, u prikazu strukture kliknite desnim tasterom miša na okno koje sadrži sličice slajdova, a zatim kliknite na dugme Prikaži oblikovanje teksta.

Meni koji se dobija desnim klikom miša u prikazu strukture

Nakon toga ćete izvršene promene moći da vidite u oknu „Beleške“ na datom slajdu, a moći ćete i da izvršite dodatne promene koje ćete odmah videti u istom oknu.

U normalnom prikazu, okno za napomene se nalazi odmah ispod prozora za prikaz slajda.


Okno za napomene

Podrazumevano kada otkucajte tekst u okno za napomene, a zatim promenite oblikovanje teksta (kao što su podebljavanje teksta, promenu veličine fonta, itd.), ne možete da vidite promene oblikovanja teksta. Da biste videli promene koje izvršite u okno za napomene za oblikovanje teksta, uradite sledeće:

  1. Na kartici Prikaz , u grupi Prikazi prezentacije kliknite na dugme normalno.

  2. U oknu koje sadrži kartice "Prikaz strukture" i "Slajdovi", izaberite stavku Prikaz strukture
    Okno koje sadrži kartice „Prikaz strukture“ i „Slajdovi“

  3. Kliknite desnim tasterom miša u oknu prikaza strukture , a zatim izaberite stavku Prikaži oblikovanja teksta na priručni meni. Zatim moći da biste videli promene koje ste napravili u okno za napomene na datoj slajd. Takođe možete da napravite dodatne promene i odmah da vidite te promene u okno za napomene.

U normalnom prikazu, okno za napomene se nalazi odmah ispod prozora za prikaz slajda.

Okno „Beleške“

Podrazumevano kada otkucajte tekst u okno za napomene, a zatim promenite oblikovanje teksta, možete da vidite promene oblikovanja teksta. Da biste videli promene koje izvršite u okno za napomene za oblikovanje teksta, uradite sledeće:

  1. U oknu koje sadrži kartice "Prikaz strukture" i "Slajdovi" izaberite karticu Prikaz strukture .

  2. Kliknite desnim tasterom miša u oknu prikaza strukture , a zatim izaberite stavku Prikaži oblikovanja teksta na priručni meni.

    Priručna lista

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×