Prikaz ličnih opcija i postavki u Microsoft Office centru za pouzdanost

Centar za pouzdanost je mesto na kom možete da pronađete bezbednosne postavke i postavke privatnosti za Microsoft Office programe. Uz dosledan izgled trake u Office programima, koraci za pronalaženje centra za pouzdanost isti su za svaki program. Opcije dostupne u centru za pouzdanost omogućavaju vam da delite dokumente sa željenim osobama, kao i da pronađete i uklonite skrivene informacije koje možda ne želite da otkrijete. Da biste saznali više o privatnosti za Office, pročitajte izjavu o privatnosti za Microsoft.

 1. U Office programu na kartici Datoteka izaberite stavku Opcije.

 2. Izaberite stavku Centar za pouzdanost i kliknite na dugme Postavke centra za pouzdanost. Sledeći ekran je primer iz programa Word:

  Opcija postavki centra za pouzdanost je markirana.

 3. Izaberite željenu oblast (u levom oknu) i potrebne opcije. Na primer, da biste promenili postavke privatnosti, izaberite stavku Opcije privatnosti.

  Opcije privatnosti prikazane su u Office centru za pouzdanost

 4. Prilikom promene postavki privatnosti, trebalo bi da izaberete ono što će vam pomoći da postavite željeni nivo Office privatnosti. Izbori mogu da uključuju dobijanje obaveštenja ako je dokument sa sumnjive veb lokacije ili se povezuje sa njom ili prikazivanje skrivenih naznaka kada se datoteke otvaraju ili čuvaju.

  Napomena: Kada izaberete stavku Omogući sistemu Office da se poveže sa uslugama na mreži korporacije Microsoft da bi se obezbedila funkcionalnost relevantna za vaše korišćenje i željene postavke, Office se povezuje sa uslugama na mreži i lokacijama koje obezbeđuje Microsoft, kao što su Bing mape, uvidi i Bing vremenske prognoze.

 5. Kad završite, kliknite na dugme U redu.

Važno: Promena postavki centra za pouzdanost može u velikoj meri smanjiti ili povećati bezbednost računara, podataka na njemu, podataka na mreži organizacije i drugih računara na toj mreži. Preporučuje se da se obratite administratoru sistema ili da pažljivo razmotrite rizike pre menjanja postavki centra za pouzdanost.

Uklanjanje skrivenih i ličnih podataka iz dokumenata

Ako planirate da delite elektronsku kopiju Office dokumenta, preporučuje se da pregledate da li dokument sadrži skrivene podatke ili lične informacije koje možda ne želite da delite. Nadzor dokumenta vam može pomoći da to uradite.

 1. Otvorite dokument koji želite da proverite.

  Napomena: Možda ćete želeti da koristite kopiju originalnog dokumenta jer podatke koje alatka „Nadzor dokumenta“ ukloni nije uvek moguće vratiti.

 2. Na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a zatim izaberite stavku Proveri da li postoje problemi.

  Prikazane su opcije u okviru „Proveri da li postoje problemi“

 3. Izaberite stavku Proveri dokument.

 4. U okviru Nadzor dokumenta izaberite tipove skrivenog sadržaja koje želite da proverite, a zatim izaberite stavku Istraži.

  Prikazane su opcije u dijalogu „Nadzor dokumenta“.

 5. Za svaki tip sadržaja koji želite da uklonite iz dokumenta izaberite stavku Ukloni sve, a zatim stavku Zatvori.

  Dijalog „Nadzor dokumenta“ prikazan je uz opciju „Ukloni sve“

Napomena: Više informacija o funkciji „Nadzor dokumenta“ i tipovima informacija koje ona može da pronađe i ukloni potražite u članku Uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija putem ispitivanja dokumenata.

Pomozite da se poboljša Office!

Da biste učestvovali u poboljšanju Office proizvoda, pratite ove korake.

 1. U Office programu na kartici Datoteka izaberite stavku Opcije.

 2. Izaberite stavku Centar za pouzdanost i kliknite na dugme Postavke centra za pouzdanost. Sledeći ekran je primer iz programa Word:

  Opcija postavki centra za pouzdanost je markirana.

 3. Izaberite stavku Opcije privatnosti.

  Opcije privatnosti prikazane su u Office centru za pouzdanost

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Pošaljite lične informacije korporaciji Microsoft da bi se Office poboljšao.

Evo nekih korisnih informacija koje treba da znate da biste nam pomogli da poboljšamo Office:

 • Ako želite da u tome učestvujete, nije potrebno vaše dodatno zalaganje. Nećete biti u obavezi da popunite obrazac, anketu ili da odgovorite na telefonski poziv.

 • Microsoft automatski prikuplja informacije sa računara, uključujući poruke o grešci koje softver generiše, kao i vreme njihovog generisanja, vrstu računarske opreme koju koristite, da li računar ima problema pri pokretanju Microsoft softvera i da li hardver i softver imaju dobar odziv i brze performanse. Te informacije se obično prikupljaju jednom dnevno.

 • Sve informacije koje podelite sa korporacijom Microsoft su potpuno anonimne i apsolutno ne postoje informacije koje se mogu identifikovati kao vaše. Ove informacije se ne koriste u reklamne svrhe niti za prodaju na bilo koji način. Microsoft ne deli ove informacije sa drugim preduzećima. Kada se pridružite programu, identifikacioni broj se nasumično generiše. Taj broj je jedina identifikacija koja se koristi kada delite informacije sa korporacijom Microsoft. Pošto je broj potpuno nasumičan, Microsoft ne može da poveže informacije sa vama – a to ne mogu ni drugi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×