Prikaz i uređivanje priloga u programu Outlook Web App

Nije neuobičajeno je da ljudi prilažu datoteke u poruke. Kada primite poruku sa prilogom, možete da izaberete da prikaz, uređivanje ili preuzimanje priloga. Neki tipovi priloga će se otvoriti u prozoru pored okna za čitanje, što vam omogućava da ih čitate i (u nekim slučajevima) ih uredite bez napuštanja Outlook Web App.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Prikaz priloga

Kada izaberete prilog, moguća su različita dešavanja, što zavisi od tipa priloga. Mnogi prilozi će se otvoriti u prozoru za pregled pored poruke. Ako nije moguće otvoriti prilog u prozoru za pregled, bićete upitani da preuzmete prilog.

Tipovi priloga koji mogu da se otvore kao veb stranice uključuju:

 • Word

 • Excel

 • PowerPoint

 • Većinu datoteka slika

 • PDF datoteke

Izaberite Nazad na vrhu prozora za pregled da biste ga zatvorili i vratili se na prikaz poruka.

Vrh stranice

Ako vaš nalog obuhvata OneDrive for Business, možete da uredite Word i PowerPoint datoteke u oknu za pregled, ili možete da ih otvorite koristeći verziju aplikacije za računare. Trenutno, Excel datoteke se mogu uređivati samo u verziji aplikacije za računare.

Ako nemate OneDrive for Business ili želite da uredite prilog koji spada u tip datoteke koja nije podržana, moraćete da preuzmete i otvorite datoteku da biste je uredili.

Kada uređujete povezanu datoteku, promene se pravlje na jednoj kopiji datoteke kojoj svi primaoci imaju pristup. Ovo čuva prostor u svačijeg poštanskog sandučeta i olakšava saradnju.

Možete da vidite ako je datoteka poslata kao veza ili kao prilog pomoću ikone. Ikona za povezanu datoteku ima mali oblak u jednom uglu.

Povezani Word dokument:

Ikona za povezani Word dokument

Priloženi Word dokument:

Ikona za priloženi Word dokument

Uređivanje povezane Office datoteke u oknu za pregled

 1. Izaberite stavku Uređivanje i odgovaranje na vrhu okna za pregled.

  Uredi i odgovori

  To će vas prebaciti u režim za uređivanje u oknu za pregled i kreirati novu poruku već adresovanu pomoću opcije Odgovori svima. Kada pošaljete poruku, ona će uključivati vezu do datoteke.

  • Ako vam je potrebna funkcija koja nije dostupna u mrežnoj verziji aplikacije, koristite dugme Otvori u aplikaciji da se prebacite na verziju za računare.

   Otvaranje u aplikaciji za računare

 2. Izvršite željene promene. Ako radite u aplikaciji na mreži, promene će biti automatski sačuvane dok radite. Ako radite u verziji za računare, izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali promene, a zatim zatvorite datoteku.

  Ako izaberete Nazad odgovori tokom uređivanja u oknu za pregled, odgovor zajedno sa vezom ka datoteci će biti sačuvan u fascikli " Radne verzije " u poštanskom sandučetu. Možete da se vratite na nju u bilo kom trenutku da biste završili svoja uređivanja i poslali poruku.

 3. Kada završite uređivanje datoteka, dodajte komentare u odgovor i izaberite stavku Pošalji da biste poslali poruku zajedno sa vezom do datoteke.

Uredite priloženu Office datoteke u oknu za pregled

 1. Izaberite stavku Uredi kopiju na vrhu okna za pregled. To će kreirati kopiju datoteke koju priložite u novu poruku koju ste adresirali pomoću Odgovori svima. Uređena kopija će biti preimenovana tako što ćete dodati svoje ime na kraj imena datoteke.

  Uređivanje kopije

 2. Izvršite željene promene. Promene će automatski biti sačuvane dok radite. Ako izaberete Nazad , odgovor će se, zajedno sa uređenim prilogom, sačuvati u fascikli " radne verzije " u poštanskom sandučetu. Možete da se vratite na nju u bilo kom trenutku da biste završili svoja uređivanja i poslali vašu poruku.

 3. Kada završite uređivanje datoteka, dodajte komentare u odgovor i izaberite stavku Pošalji da biste poslali poruku zajedno sa uređenom kopijom priloga.

Preuzimite i uredite priložene datoteke

 1. Izaberite više prošireni meni , a zatim izaberite stavku Preuzimanje. Ako sačuvate datoteku, imajte u vidu gde ste je sačuvali. Podrazumevano je da je datoteka sačuvana u fascikli za preuzimanja operativnog sistema Windows.

 2. Pronađite i otvorite preuzete datoteke i izvršite promene.

 3. Sačuvajte promene i zatvorite datoteku.

Napomena: Kada je datoteka .msg povezana sa desktop verzijom programa Outlook, Outlook Web App je preuzima sa oznakom tipa datoteke .eml. Sav sadržaj .msg datoteke će ostati netaknut.

Vrh stranice

 • Antivirusni softver koji koristi vaša organizacija ili organizacija primalaca e-poruke može da ukloni ili blokira neke priloge. Ako imate pitanja o podršci za priloge, obratite se službi za tehničku pomoć.

 • Ako odgovorite na poruku koja sadrži prilog, ali ne izaberete opciju Uredi i odgovori, prilog neće automatski biti uključen u odgovor.

 • Nemojte otvarati prilog koji je poslat u e-poruci osim ako sadržaj i osoba koja vam ga je poslala nisu pouzdani. Prilozi predstavljaju uobičajen metod za širenje računarskih virusa. Preporučujemo da koristite opciju Pregled ako je dostupna.

 • Dugačka imena datoteka priloga mogu se skratiti uOutlook Web App. To ne utiče na sadržaj datoteke.

 • U zavisnosti od usluge koja hostuje vaše poštansko sanduče, podrazumevano ograničenje veličine u programu Outlook Web App za čitavu poruku, uključujući sve priloge je 25 MB ili 35 MB. Ograničenja veličine priloga i poruka u vašem poštanskom sandučetu podešava vaša organizacija i mogu se razlikovati od podrazumevanih vrednosti.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×