Prikaz i ažuriranje deljenih upita (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Pomoću programskog dodatka Power Query možete da ažurirate deljenog upita sa ažuriranim metapodataka dodali. Takođe možete da uređujete dozvole za deljeni upit da biste odobrili pristup dodatnim korisnicima u vašoj organizaciji, ili da biste uklonili pristup korisnicima.

Možete da ažurirate deljenog upita ili samo da ažurirate upita metapodataka (postavke), kao što su ime, opis i upita dozvole za deljenje.

U ovom članku

Uređivanje definicije deljenog upita

Uređivanje metapodataka deljenog upita

Srodne teme

Uređivanje definicije deljenog upita

Svaki deljeni upit sadrži definiciju upita u obliku Power Query skriptu koja navodi kako da se povežete sa izvorima podataka upita i transformacija podataka. Ovaj scenario kreirali kada ste filtera i oblik podataka u upitu, i čuva se u Power BI za Office 365 katalogu podataka kada upit koji se dele. Ako je potrebno da biste promenili način filtrira i u obliku upita podataka, možete da uređujete ovu definiciju upita. Da biste filtrirali i oblikovanje podataka upućuje deljeni upit:

 1. Prijavite se na Power BI iz programskog dodatka Power Query, ako već niste prijavljeni. U programu Excel, na kartici POWER QUERY izaberite stavku Prijavi se. U dijalogu Za prijavljivanje kliknite na Prijavljivanje, a zatim unesite informacije o nalogu organizacije koji je korišćen za upisivanje za Power BI.

  Važno:  Prijavljivanje u Power BI pomoću naloga organizacije vam omogućava da vidite svoje deljene upite. Ako niste prijavljeni u Power BI, ne možete da vidite svoje deljene upite u programskom dodatku Power Query.

 2. Na kartici POWER QUERY izaberite stavku deljeno.

 3. Okno Deljeno prikazuje sve upite koje trenutno delite. Upiti su sortirani po datumu i vremenu kada su deljeni ili poslednji put izmenjeni sa najnovijim upitom na vrhu liste.

  U oknu deljeno , postavite pokazivač miša ili kliknite na ime deljenog upita koji želite da uredite. Pojavljuje se na ekranu za deljeni upit pregleda. Kliknite na dugme Otvori u ekranu pregleda.

  Padajući ekran pregleda za izabrani deljeni upit

 4. Definisanje upita se otvori u programu Excel i upit izvršiti da biste uvezli podatke na upit u novi radni list u programu Excel. Tada možete da ažurirate definisanje upita pomoću filtriranja i oblikuje po potrebi... Više informacija o filtriranju i oblikovanje podataka u upitu potražite u članku Filtriranje, oblikovanje, i transformacija uvezenih podataka.

 5. Pošto poboljšate podatke na koje upućuje deljeni upit, na kartici UPIT , kliknite na dugme Slanje u katalog podataka.

 6. U polju Slanje u katalog podataka ažuriranje definicije upita i kliknite na dugme Ažuriraj.

Vrh stranice

Uređivanje metapodataka deljenog upita

Ako želite da uredite samo metapodatke deljenog upita:

 1. Prijavite se u Power BI iz programskog dodatka Power Query ako već niste prijavljeni. U programu Excel, na kartici POWER QUERY kliknite na dugme Prijavi me. U dijalogu Prijavljivanje kliknite na dugme Prijavi me, a zatim unesite informacije o nalogu organizacije koje ste koristili za upisivanje u Power BI.

 2. Na kartici POWER QUERY kliknite na dugme Deljeno.

 3. U oknu deljeno , postavite pokazivač miša ili kliknite na ime deljenog upita koji želite da uredite. Pojavljuje se na ekranu za deljeni upit pregleda. Kliknite na dugme Uredi postavke na ekranu pregleda.

  Uređivanje metapodataka deljenog upita

 4. Pojavljuje se dijalog Ažuriranje upita sa metapodacima upita koje ste naveli prilikom prvog deljenja upita. Uredite informacije o metapodacima u dijalogu Ažuriranje upita po potrebi. U ovom slučaju smo promenili nivo deljenja tako da se umesto sa određenim osobama i bezbednosnim grupama deli sa svim korisnicima iz organizacije tako što smo izabrali stavku Moja organizacija.

Da biste ažurirali upita da biste delili sa moje organizacije:

 • U dijalogu Upita za ažuriranje kliknite na dugme moje organizacije.

  Napomena: U polju za potvrdu Certifikuj ovaj upit za druge vidljiv je samo ako je vaš korisnički nalog član uloge podataka Stewarde grupe u usluzi Power BI. Power BI Administrator možete da dodate korisnika podataka Stewarde grupu uloga koristeći Power BI centru administracije. Više informacija potražite u članku Certifikovanje upita.

 • Kliknite na dugme Ažuriraj.

Vrh stranice

Srodne teme

Prikaz deljenih upita pomoću portala „Upravljanje podacima“

Prikaz i poređenje analize upotrebe za deljene upite pomoću portala „Upravljanje podacima“

Deljenje upita

Brisanje deljenih upita

Pomoć za iskustvo upravljanja podacima u dodatku Power BI za Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×