Prikaz brojeva kao brojeva telefona

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Excel obezbeđuje poseban format broja koji omogućava vam da oblikujete broj kao broj telefona. Na primer, broj od 10 cifara, kao što su 5555551234, možete da oblikujete kao (555) 555-1234.

  1. Izaberite ćeliju ili opseg ćelija koje želite da oblikujete. Kako izabrati ćelije ili opsege?

  2. Na kartici Početak kliknite na Pokretač dijaloga pored naziva grupe broj.

    Pokretanje dijaloga u grupi „Broj“

  3. U polju kategorija izaberite stavku Specijalno.

  4. Na listi tip izaberite stavku Broj telefona.

Savet: Da biste videli kôd formata za broj za format broja telefona, kliknite na dugme Prilagođena kategorija, a u okviru tip . Na primer, kôd [< = 9999999] ### ###; (#) ### ### se koristi za prikazivanje broja telefona (555) 555-1234. Ako format broja telefona unapred definisane ne odgovara vašim potrebama, možete da je koristiti kao početnu tačku da biste kreirali prilagođeni format. Više informacija potražite u članku Kreiranje ili brisanje prilagođenog formata broja.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×