Prikaži prave rezultate pretrage

Nisu svi rezultati pretrage uvek važni svima. Saznajte kako možete pomoći korisnicima da pronađu rezultate koje traže u usluzi SharePoint Online.

Upravljanje šemom pretrage

Šema pretrage kontroliše šta možete da pretražujete, kako možete da pretražujete i kako se rezultati prikazuju na veb sajtovima za pretragu. Pomoću šeme za pretragu možete da prikažete, napravite ili promenite kontrolisana svojstva, kao i da mapirate popisana svojstva u kontrolisana svojstva. Saznajte više.

Upravljanje pravilima za upite

Pravila za upite sastoje se od uslova i povezanih radnji. Kada upit ispunjava uslove iz pravila za upite, sistem pretrage izvršava radnje navedene u pravilu. Saznajte više.

Upravljanje predlozima upita

Pravopisni predlozi upita su reči koje se pojavljuju ispod polja za pretragu dok korisnik unosi upit. SharePoint automatski kreira predlog upita kada kliknete na rezultat pretrage za upit najmanje šest puta. Možete i da uvezete sopstvene liste predloga upita u SharePoint. Saznajte više.

Korišćenje transformacija upita

Možete da konfigurišete transformaciju upita da biste zamenili svojstva upita, kao što je izvor rezultata koji će upit koristiti za dobijanje rezultata pretrage ili redosled sortiranja koji će koristiti kada prikaže rezultate pretrage. Saznajte više.

Upravljanje izvorima rezultata

Izvori rezultata ograničavaju pretrage na određeni sadržaj ili na podskup rezultata pretrage. Izvore rezultata možete koristiti da biste slali upite spoljnim dobavljačima kao što je Bing. Saznajte više.

Upravljanje tipovima rezultata

Tip rezultata određuje jedan uslov ili više njih za upoređivanje sa rezultatima pretrage i radnju koja treba da se izvrši ako rezultat pretrage ispunjava te uslove. Radnja navodi predložak prikaza za korišćenje za rezultat pretrage. Saznajte više.

Upravljanje rečnicima pretrage

Možete da koristite rečnike pretrage da biste uključili ili isključili reči za ispravljanje pravopisa upita ili možete da uključite ili isključite imena preduzeća za izdvajanje iz sadržaja indeksiranih dokumenata. Saznajte više.

Upravljanje relevantnim stranicama

Možete da utičete na to koje bi stranice ili dokumenti trebalo da se pojavljuju na vrhu liste rezultata pretrage identifikovanjem relevantnih stranica - stranica visokog kvaliteta, povezanih sa najrelevantnijim informacijama. Saznajte više.

Pravljenje prilagođenog modela rangiranja

Važno:  Pravljenje prilagođenog modela rangiranja je složen proces. Samo napredni korisnici bi trebalo da prave prilagođene modele rangiranja.

U većini slučajeva, modele rangiranja u usluzi SharePoint Online pružaju dobro rangiranje rezultata pretrage, a možete da utičete i na rangiranja rezultata pretrage pomoću pravila za upite. Ako imate potrebu relevantnosti koju ne standardni modeli rangiranja ne zadovoljavaju, možete da kreirate prilagođene modele rangiranja. Saznajte više.

Izvoz i uvoz postavki pretrage

Možete da izvozite i uvozite prilagođene postavke za konfigurisanje pretrage između zakupaca, kolekcija sajtova i sajtova. Postavke uključuju sva prilagođena pravila za upit, izvore rezultata, tipove rezultata, modele rangiranja i postavke pretrage sajta. Saznajte više.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×