Prihvatanje praćenih promena

Kada budete spremni da podelite konačnu verziju vašeg dokumenta, uklonite praćene promene tako što ćete ih prihvatati (ili odbiti). Ako su dugmadPrihvati i Sledeće nedostupna, dokument je zaključan za uređivanje ili zaključan za praćene promene.

Da biste prihvatili sve promene, izaberite karticu Redigovanje, kliknite na strelicu pored menija Prihvati, a zatim kliknite na dugme Prihvati sve promene.

Komanda „Prihvati sve promene“ na meniju „Prihvati“

Ili izaberite stavku Prihvati sve promene i zaustavi praćenje da biste prihvatili sve promene ili isključili praćenje promena.

Da biste videli svaku od promena i prihvatali ih jednu po jednu, kliknite na karticu Redigovanje > Prihvati.

Dugme za prihvatanje

Word unosi promenu, uklanja naznaku i prelazi na sledeću praćenu promenu.

Važno: Jedini način da izuzmete praćene promene iz dokumenta je da ih prihvatite ili odbijete. Odabirom stavke Bez naznake u poljuPrikaži za redigovanje moći ćete da vidite kako će izgledati završni dokument—ali to sakriva praćene promene samo privremeno. Promene nije obrisane, i pojaviće se ponovo sledeći put kada neko otvori dokument. Da biste trajno obrisali praćene promene morate da ih prihvatite ili odbijte.

Da biste uklonili komentare iz vašeg dokumenta izbrišite ih. Kliknite na komentar a zatim izaberite stavkuRedigovanje > Izbriši komentar. Ili kliknite na karticu Redigovanje, kliknite na strelicu na dugmetu Izbriši komentar a zatim izaberite stavku Izbriši sve komentare u dokumentu.

Prihvatanje jedne promene bez prelaska na sledeću promenu

Ako želite da kursor i posle prihvatanja promene ostane na mestu na kojem je bio, kliknite na karticu Redigovanje, izaberite Sledeće, kliknite na strelicu na dugmetu Prihvati a zatim izaberite stavku Prihvati ovu promenu.

„Prihvati ovu promenu“ u meniju „Prihvatanje“

Da biste izvršili prihvatanje samo jednim klikom miša, dodajte u priručnu traku dugme Prihvati ovu promenu.

  1. Kliknite na strelicu na dugmetu Prihvati.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na dugme Prihvati ovu promenu.

  3. Kliknite na dugme Dodaj u priručnu traku.

Sada kada želite da prihvatite promenu bez premeštanja do sledeće promene, kliknite na dugme Prihvati ovu promenu na priručnoj traci.

Dugme „Prihvati ovu promenu“ na priručnoj traci

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×