Prevod jezika za objave centra za poruke

Objave centra za poruke napisane su samo na engleskom jeziku zbog vremena kada objavljujemo informacije, ali se one mogu automatski prikazati na jeziku koji navode vaše lične jezičke postavke za Office 365. Ako postavite željeni jezik na neki koji nije engleski, u centru za poruke videćete i opciju za automatsko prevođenje objava. Poruke se prevode mašinski na željeni jezik, što znači da ih prevodi računar. Ova opcija kontroliše podrazumevani prikaz, ali možete da koristite padajući meni da biste preveli i prikazali objave na bilo kom od jezika koje podržavamo za prevođenje. Ako izaberete engleski, vratićemo poruku na originalnu verziju na engleskom jeziku.

Važno: Pre nego što odaberete jezičke postavke za centar za poruke, morate da postavite željeni jezik za Office 365. Opcije prevođenja se ne prikazuju kada je jezik podešen na engleski. Ne možete navesti željeni jezik za druge, svaka osoba mora da promeni ovu postavku za sebe.

Podešavanje željenog jezika

  1. U Office 365 centru administracije ili na matičnoj stranici izaberite ikonu „Postavke“ u gornjem desnom uglu prozora. 

    Snimak ekrana: Okno postavki na kom se vide ikona „Postavke“ i jezičke postavke
  2. Razvijte Jezik i vremenska zona da biste prikazali dostupne opcije. Izaberite željeni jezik iz padajućeg menija, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Office 365 će pokušati da osveži i prikaže novi jezik. Ako se to ne dogodi odmah ili ako izgleda da to predugo traje, možete da osvežite pregledač ili da se odjavite, a zatim ponovo prijavite.

    Snimak ekrana prikazuje željene postavke jezika

Mašinsko prevođenje u centru za poruke

Kada željeni jezik nije postavljen na engleski, dostupne su opcije prevođenja u centru za poruke.

Da biste podesili objave centra za poruke da se automatski mašinski prevode i prikazuju na željenom jeziku, posetite stavke Ispravnost > Centar za poruke. Videćete prekidač na vrhu prikaza liste poruka radi uključivanja ili isključivanja automatskog prevoda. Kada je ova postavka isključena, objave se prikazuju na engleskom jeziku. Kada je ova postavka uključena, poruke se prikazuje na željenom jeziku. Izbor postavke će ostati prilikom svake posete centru za poruke. 

Snimak ekrana preklopnika automatskog prevoda

Bilo da je postavka automatskog prevoda uključena ili isključena, možete ručno da promenite prikazani jezik u drugi jezik. U ovom primeru, željeni jezik je nemački (Nemačka), a objave su podešene za automatski prevod i prikaz na tom jeziku. Opcija „Prevedi na engleski“ je izabrana sa padajuće liste, pa se objave prikazuju u originalnoj engleskoj verziji. 

Snimak ekrana centra za poruke koji prikazuje padajući meni „Prevod“

Ova postavka jezika će trajati dok ste aktivni u centru za poruke, ali će se vratiti na podrazumevane postavke za jezik kada odete iz centra za poruke. 

Srodne teme

Ostanite u toku sa promenama usluge Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×