Preuzmite i instalirajte ili ponovo instalirajte Office 365 ili Office 2019 na PC ili Mac računaru

Pre nego što počnete, proverite da li vaš PC ili Mac ispunjava sistemske zahteve.

Ako ponovo instalirate Office, već ste ponovo preuzeli šifru proizvoda ili imate licencu kroz pretplatu na posao ili školu Office 365, a zatim pređite na odeljak u nastavku prijavljivanja i instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Ako je ovo prvi put da instalirate Office, možda ćete prvo morati da uradite korake za podešavanje. Razvijte odeljak ispod da biste saznali više.

Ako je ovo prvi put da instalirate Office, možda ćete imati korake pre instalacije ili treba da primenite drugačiji skupa koraka. Ono što ćete uraditi zavisi od toga da li je Vaša kopija sistema Office Office za kuću ili Office za preduzeća i da li imate šifru proizvoda koju i dalje treba da otkupite, postojeći nalog povezan sa sistemom Office ili unapred dodeljenom licencom.

Office za kuću

Ako imate Office za kućni proizvod i ako ste dobili sa šifrom proizvoda*, pre nego što prvi put instalirate Office, prvo morate da preuzmete šifru proizvoda. Idite na Office.com/Setup i prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoft naloga* , a zatim unesite šifru proizvoda da biste je iskoristili. Iskupljenje ključa je ono što povezuje Microsoft nalog sa ovom verzijom sistema Office tako da to treba da uradite samo jednom. Ako obnavljate pretplatu na Office 365 pomoću nove šifre proizvoda, koristite isti Microsoft nalog koji ste prethodno povezali sa dodelom za isteklu verziju.

Savet: Kada se ovo završi, bilo kada treba da instalirate ili ponovo instalirate Office možete da odete pravo na sledeći odeljak, Prijavite se da biste preuzeli Office i izaberite karticu za pomoć za instaliranje na PC ili Mac računaru. Obavezno se prijavite pomoću istog Microsoft naloga koji ste koristili za preuzimanje šifre proizvoda na office.com/setup.

Office za preduzeća

Ako vaš plan pretplate Office za preduzeća obuhvata verziju programa Office aplikacije nećete videti opciju da biste ga instalirali, osim ako vam neko iz vaše organizacije ne dodeli licencu. Saznajte kako da ovo potvrdite u kojoj Office 365 Business proizvodu ili licenci imam? ako ste Office 365 administrator odgovoran za dodeljivanje licenci osobama u organizaciji, pročitajte članak dodeljivanje licenci korisnicima.

Kada verifikujete da imate licencu, bilo kada treba da instalirate ili ponovo instalirate Office možete da odete pravo na odeljak ispod, Prijavite se da biste preuzeli Office i izaberite karticu za korake koje treba instalirati na PC ili Mac računaru. Prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga za ove verzije sistema Office.

* Ako nemate šifru proizvoda ili nalog

Neke verzije sistema Office kao što su Office Professional Plus 2019, Office standard 2019ili samostalne aplikacije kao što je Word 2019 ili Project 2019 nemaju povezani Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog.

Koraci za instaliranje ovih verzija mogu da se razlikuju u zavisnosti od toga da li ste dobili Office na jedan od sledećih načina:

Microsoft Hup:
kupili ste Office za ličnu upotrebu u programu beneficija preduzeća i imate šifru proizvoda, pogledajte članak Instaliranje sistema Office putem Hup.

Verzije usluge volumena:
IT odelenja mogu da koriste drugačiji metod prilikom instaliranja sistema Office za osobe u organizaciji. Obratite se IT sektoru za pomoć pri instalaciji.

Nezavisni prodavac:
kupili ste Office od nezavisnog proizvođača i imate problema sa šifrom proizvoda.

Prijavljivanje za preuzimanje i instaliranje sistema Office

Prijavljivanje radi preuzimanja sistema Office

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se pomoću naloga koji ste povezali sa ovom verzijom sistema Office. Ovaj nalog može biti Microsoft nalog, odnosno poslovni ili školski nalog. Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office

 3. Nakon prijavljivanja, pratite korake koje se podudaraju sa tipom naloga sa kojim ste se prijavili.

  Prijavljeni ste pomoću Microsoft naloga
  Linijski

  1. Na Office početnoj stranici izaberite Instaliraj Office.

   Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
  2. Izaberite Instaliranje (ili, u zavisnosti od vaše verzije, instaliranje sistema Office >).

  Prijavljeni ste pomoću poslovnog ili školskog naloga
  Linijski

  1. Na Office 365 početnoj stranici izaberite stavku Instaliranje Office aplikacija (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite na aka.ms/office-install.)

   Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
  2. Izaberite Office 365 aplikacije da biste započeli instalaciju.

  Savet: Podrazumevano se instalira 64-bitna verzija osim kada Office otkrije da već imate instaliranu 32-bitnu verziju sistema Office (ili samostalne Office aplikacije kao što je Project ili Visio). U tom slučaju će se instalirati 32-bitna verzija sistema Office.

  Da biste izvršili promenu od 32-bitne verzije na 64-bitnu verziju ili obrnuto, treba da deinstalirate Office prvo (uključujući sve samostalne Office aplikacije koje imate, kao što su Project ili Visio). Kada se završi deinstaliranje, prijavite se ponovo na veb lokaciju www.office.com i izaberite Druge opcije instalacije, odaberite jezik i verziju koju želite (64 ili 32-bitni), a zatim izaberite stavku Instaliranje. (Pogledajte članak instaliranje programa Visio ili instaliranje programa Project ako je potrebno da ponovo instalirate te samostalne aplikacije.)

 4. Ovim se završava preuzimanje sistema Office na uređaju. Pratite uputstva u odeljku „Instaliranje sistema Office” ispod da biste dovršili instalaciju.

  Savet: Ne vidite opciju za instaliranje kada se prijavite? Možda postoji problem sa vašim nalogom. Izaberite stavku Potrebna vam je pomoć? iznad i pregledajte rešenja u odeljku Pitanja u vezi sa nalogom.

Instaliranje sistema Office

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na dugme Pokreni (u programu Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Prikazuje dijalog toka koji se pojavljuje dok se Office instalira

 2. Instalacija je završena kad vidite rečenicu „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalaze Office aplikacije. Izaberite opciju Zatvori.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Problemi sa instalacijom ili prijavljivanjem?

Ako imate problema sa instalacijom, kao što je duga instalacija sistema Office, pogledajte odeljak Potrebna vam je pomoć? za listu uobičajenih problema.

Aktiviranje sistema Office

 1. Da biste otvorili Office aplikaciju, izaberite dugme Start (u donjem levom uglu ekrana) i otkucajte ime Office aplikacije, na primer Word.

  Ako imate Windows 8.1 ili 8.0, otkucajte ime Office aplikacije na početnom ekranu. Ne možete da pronađete Office aplikacije?

 2. Da biste otvorili Office aplikaciju, izaberite njenu ikonu u rezultatima pretrage.

 3. Kada se Office aplikacija otvori, prihvatite ugovor o licenciranju. Office je aktiviran i spreman za upotrebu.

  Napomena: Čarobnjak za aktiviranje se pojavljuje ako Office ima problema prilikom aktiviranja. Dovršite korake u čarobnjaku da biste dovršili aktivaciju sistema Office.

Najčešća pitanja prilikom prijavljivanja ili instaliranja

Sledi nekoliko najčešćih pitanja ili problema prilikom pokušaja instaliranja sistema Office.

Savet: Vaš problem nije naveden? Za dodatne probleme i njihova moguća rešenja isprobajte članak Rešavanje problema prilikom instaliranja usluge Office.

Pitanja u vezi sa nalogom:

Pre nego što možete da instalirate Office 365 iliOffice 2019 morate da ga povežete sa Microsoft nalogom, odnosno poslovnim ili školskim nalogom.

Ako imate proizvod sistema Office za kuću i kupili ste Office u prodavnici ili prodavnici na mreži, ali nemate Microsoft nalog, moguće je da još niste preuzeli šifru proizvoda (ako ste je dobili) odnosno da ste preskočili korak za povezivanje nedavne kupovine sa nalogom. Uradite sledeće da biste povezali nalog sa sistemom Office.

Za proizvod sistema Office za kuću idite na sajt office.com/setup i napravite novi Microsoft nalog ili se prijavite pomoću postojećeg, a zatim pratite preostale korake na toj stranici kao što je unošenje šifre proizvoda (ako je imate). Nalog je uspešno povezan sa sistemom Office kada vidite stranicu, Moj Office nalog praćenu adresom e-pošte Microsoft naloga i dugmetom za instaliranje sistema Office. Izaberite kartice PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Snimak ekrana stranice „Instalacija“ na stranici „Moj nalog“

Ako Microsoft nalog odnosno poslovni ili školski nalog ne funkcioniše, pročitajte članak Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Kada se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, i ako ne vidite opciju za instaliranje aplikacija za stone računare na Office 365 matičnoj stranici, idite direktno na stranicu Office 365 softver. Izaberite željeni jezik i bitnu verziju koju želite (PC korisnici mogu da odaberu između 32-bitne i 64-bitne), a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Pogledajte 2. i 3. korak na karticama PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Napomene: 

Ako i dalje ne vidite opciju za instaliranje sistema Office na Office 365 softver stranici, moguće je da vam administrator nije dodelio licencu. Saznajte da li imate licencu za instaliranje sistema Office.

Ako ste student ili nastavnik i niste dobili licencu od svoje institucije, saznajte da li ispunjavate uslove za Dobijanje besplatne usluge Office 365.

Ako pokušavate da se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga na www.office.com i prijavljivanje je blokirano, to verovatno znači da je vaš Office 365 administrator podesio bezbednosno pravilo koje vas sprečava da se prijavite na tu lokaciju.

Da biste instalirali Office, pokušajte da se prijavite direktno na stranicu Office 365 softver. Izaberite željeni jezik i bitnu verziju koju želite (PC korisnici mogu da odaberu između 32-bitne i 64-bitne), a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Pogledajte 2. i 3. korak na karticama PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Napomene: 

Ako još uvek ne možete da se prijavite, obratite se administratoru.

Šifra proizvoda, kupovina i instaliranje starijih verzija sistema Office:

Ne sadrže sve verzije Office šifru, ali ako je vaša sadrži, morate da je preuzmete da biste mogli da instalirate Office. Idite na sajt office.com/setup i prijavite se pomoću postojećeg Microsoft naloga ili napravite novi, a zatim unesite šifru proizvoda. Pratite preostale odzive da biste dovršili povezivanje Microsoft naloga sa ovom verzijom sistema Office.

Nemate šifru proizvoda ili niste sigurni da vam je potrebna? Pročitajte članak Korišćenje šifara proizvoda sa sistemom Office.

Koraci u ovoj temi pretpostavljaju da imate Office 365 or Office 2019 i da ste spremni da ga instalirate ili ponovo instalirate. Još uvek nemate najnoviju verziju?

Veza za kupovinu ili isprobavanje sistema Office

Saznajte više o razlikama između usluge Office 365 i verzija bez pretplate.

Pomoć za instalaciju za starije verzije sistema Office:

Pitanja o instaliranju ili greške tokom instaliranja

Samo za Office 365 za kućne pretplatnike: Možete da instalirate Office na svim uređajima i da budete prijavljeni na njih pet u isto vreme. Da biste saznali više, pogledajte članak Kako se prijaviti u Office 365.

Ako imate Office 365 Home, možete da delite pretplatu na Office 365 Home sa najviše pet članova porodice ili drugih ljudi. Svaka osoba može da instalira Office na svim svojim uređajima i da bude prijavljena na njih pet u isto vreme.

Za jednokratnu kupovinu sistema Office kao što je Office Home & student, Office Home & Business ili Office Professional:Možete da instalirate ove verzije sistema Office bez pretplate na samo jednom računaru. Međutim, Office možete da prenesete na drugi računar koji vam pripada ako dođe do otkazivanja hardvera ili ako kupite novi računar. Dodatne informacije potražite u članku Uslovi Microsoft licenciranja za vaš proizvod ili pročitajte ovu objavu na blogu Office je sada prenosiv.

Prilikom instalacije sistema Office na PC računaru, morate biti administrator na PC računaru na kom želite da instalirate Office. Ako niste sigurni, pogledajte članak Proverite da li imate lokalna administratorska prava da biste instalirali Office.

Ako ste kupili samostalnu verziju Office aplikacije, na primer Visio ili Word, u većini slučajeva je instalirate na isti način kao i Office programski paket, tako što ćete se prijaviti na sajtu www.office.com pomoću Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog i izabrati stavku Instaliraj za svoj samostalni proizvod.

Ako imate pretplatu na Project Online Professional, Project Online Premium ili Visio Pro za Office 365, pročitajte članak Instaliranje programa Project ili Instaliranje programa Visio da biste dobili uputstva za instaliranje aplikacija koje su deo tih pretplata.

Office aplikacije su dostupne za instaliranje na iPhone i iPad, Android uređaju ili Windows telefonu i tabletu. Pogledajte odlejak Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju.

Ako izgleda kao da se Office predugo instalira, to može biti usled problema sa internet vezom, zaštitnim zidom ili antivirusnim softverom. Moguća rešenja potražite u članku Office se predugo instalira.

Office može predugo da se instalira i zbog spore internet veze (kao što je pozivna veza). Ako nemate dobru vezu, instalirajte Office pomoću uputstava iz članka Korišćenje vanmrežnog instalacionog programa sistema Office.

Office neće da se instalira: Računar mora da radi pod podržanim operativnim sistemom da bi se instalirao Office. Listu podržanih operativnih sistema možete da pronađete na stranici sa sistemskim zahtevima. Na primer, instaliranje neće uspeti ako pokušavate ponovo da instalirate Office na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows XP. Ako računar ne može da instalira kompletnu verziju sistema Office za stone računare, isprobajte besplatne Office Online aplikacije pomoću pregledača na stonom računaru.

Dobio/la sam poruku o grešci: Ako ste dobili poruku o grešci kada ste pokušali da instalirate Office i ona sadrži vezu Saznajte više, kliknite na nju da biste dobili informacije o tome kako da rešite taj određeni problem. Ako nema veze, pročitajte članak Rešavanje problema prilikom instaliranja usluge Office.

Dobio/la sam poruku da operativni sistem nije podržan: Ako ste dobili poruku o grešci da operativni sistem nije podržan možda pokušavate da instalirate Office na nepodržanom uređaju kao što je instaliranje Mac verziju sistema Office na PC računaru ili obrnuto, pokušavate da instalirate Office na Chromebook ili neki drugi mobilni uređaj. Pogledajte odeljke Greška nepodržanog operativnog sistema prilikom instaliranja sistema Office ili Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju.

Pomoć za određene aplikacije i pomoć za administratore usluge Office 365:

Za informacije o tome kako da preuzmete verziju programa OneNote 2016 za računare pogledajte OneNote nedostaje nakon instalacije sistema Office 2019 ili usluge Office 365.

Ako je Office instaliran, ali vam je potrebna pomoć sa osnovama sistema Office odnosno za to kako da obavite određeni zadatak, kao što je štampanje dokumenta, postavljanje naloga u programu Outlook ili korišćenje funkcije VLOOKUP u programu Excel, idite na vrh ove stranice i izaberite stavku Aplikacije ili Saznajte više o sistemu Office.

To što tražite možete da otkucate i u traci za pretragu u gornjem desnom uglu.

Ako ste administrator usluge Office 365 za plan sistema Office za preduzeća, korisnici u organizaciji mogu da instaliraju Office pomoću koraka iz ove teme samo ako plan obuhvata verziju sistema Office za stone računare i ako ste im dodelili licencu i dali dozvolu za instaliranje sistema Office (Upravljanje postavkama za preuzimanje softvera u usluzi Office 365).

Informacije o tome kako se dodeljuju licence potražite u članku Dodela licenci korisnicima u usluzi Office 365 za preduzeća.

Ako vam je ponestalo licenci i treba da ih kupite još, pročitajte članak Kupovina licenci za pretplatu na Office 365 za preduzeća.

Obratite se korporaciji Microsoft

Ako niste uspeli da rešite problem, pokušajte da se obratite Microsoft podršci.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×