Preuzimanje podataka iz feeda podataka u dodatku Power Pivot

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Feedovi podataka su tokovi XML podataka generisani iz izvora podataka na mreži i preneti u odredišni dokument ili aplikaciju. Feed podataka možete uvesti iz različitih izvora podataka direktno u model podataka pomoću čarobnjaka za uvoz tabela u programskom dodatku Power Pivot. 

 1. Počnite sa feedom OData podataka i proverite da li imate dozvolu za povezivanje sa njim. Nije moguće uvesti RSS feed.

 2. U programskom dodatku Power Pivot u programu Microsoft Excel 2013 izaberite stavke Početak > Iz usluge podataka > Iz feeda Odata podataka. Otvoriće se čarobnjak za uvoz tabele.

 3. Unesite opisno ime za feed kome pristupate. Ako uvozite više feedova ili izvora podataka, upotreba opisnih imena za vezu može da vam pomogne da se setite za šta se veza koristi.

 4. Otkucajte URL adresu feeda podataka. Feedove podataka možete preuzeti sa lokacije Microsoft Azure Marketplace. Ostali izvori uključuju:

  • XML dokument koji sadrži feed. Na primer, sledeća URL adresa upućivanje na javnom feeda na Veb lokaciji otvori inicijativu vlade podataka: http://ogdi.cloudapp.net/v1/dc/banklocations/

  • Dokument .atomsvc u kome je navedeno jedan ili više feedova. Dokument .atomsvc upućuje na uslugu ili aplikaciju koja pruža jedan feed ili više njih. Svaki feed je naveden kao osnovni upit koji vraća skup rezultata.

  • Možete da navedete URL adresu za .atomsvc dokument koji se nalazi na Veb serveru ili možete da otvorite datoteku iz deljene ili lokalne fascikle na računaru.

 5. Kliknite na dugme Testiraj vezu da biste se uverili da je feed dostupan. Pored toga, možete i da kliknete na dugme Više opcija da biste potvrdili da osnovna URL adresa ili URL adresa dokumenta usluge sadrži upit ili dokument usluge koji pruža feed.

 6. Kliknite na dugme Dalje da biste nastavili sa uvozom.

 7. Na stranici čarobnjaka Izbor tabela i prikaza, u polju Prepoznatljivo ime zamenite sadržaj feeda podataka opisnim imenom, koje identifikuje tabelu u kojoj će ovi podaci biti posle uvoza

 8. Izaberite stavku Pregledaj i filtriraj da biste obnovili podatke i promenili postavke kolona. Redove koji se uvoze u feed podataka izveštaja ne možete ograničiti, ali možete ukloniti kolone tako što ćete opozvati izbor u poljima za potvrdu. Kliknite na dugme U redu.

 9. Na stranici Izaberi tabele i prikaze kliknite na dugme Završi.

 10. Kada se svi redovi uvezu, kliknite na dugme Zatvori.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×