Preuzimanje podataka geografske lokacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste umetnuli geografske podatke u Excel, možete da konvertujete tekst u tip podataka „Geografija“. Zatim možete da koristite druge kolone da biste izdvojili određene detalje u odnosu na taj tip podataka, kao što je Ukupni broj stanovnika ili Vremenska zona.

Napomena: 12 juna 2018: Ova funkcija je napravljena dostupne korisnicima na osnovu postepeno preko nekoliko dana ili nedelja. Prvo biće dostupne Office iznutra učesnicima i novije verzije za Office 365 mogu. Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

1. Tip podataka, kreiranje tabele

Lista zemalja koju treba konvertovati u geografske tipove podataka

Otkucajte neki geografske podatke u pojedinačne ćelije, kao što su ime zemlje, okrug, grad itd. Zatim izaberite te ćelije i kreirajte Excel tabelu tako što ćete izabrati stavke Umetanje > Tabela. Ako podaci imaju zaglavlja kolona, potvrdite izbor u polju za potvrdu Moja tabela ima zaglavlja.

2. Izaberite ćelije

Konvertovanje izabranih podataka u Excel tabelu

Sada izaberite ćelije koje sadrže geografske podatke koje ste uneli.

3. Izaberite stavke Podaci > Geografija

Kartica „Podaci“, dugmad „Deonice“ i „Geografija“

Na kartici Podaci izaberite stavku Geografija.

4. Pojavljuju se ikone

Izabrane stavke su konvertovane u geografske tipove podataka

Ako Excel pronađe podudaranje između teksta u ćelijama i naših izvora na mreži, konvertovaće tekst u tip podataka „Geografija“. Znaćete da su konvertovani ako imaju ovu ikonu: Ikona tipa podataka „Geografija“ .

5. da biste dodali kolonu

Dodavanje kolone radi dodavanja zapisa „Stanovništvo“

Kliknite na dugme " Dodaj kolonu " Dugme „Dodaj kolonu“ , a zatim kliknite na dugme populacije. Ako ne vidite ovo dugme, uverite se da pratite korake 1 i prvi put kreiranje Excel tabele .

6. pojavljuje se populacije

Vrednost Stanovništvo je dodata kao kolona

Excel će izdvojiti polje Stanovništvo iz ćelija sa tipom podataka „Geografija“. Kliknite na dugme Dodaj kolonu ponovo Dugme „Dodaj kolonu“ da biste dodali druga korisna polja kao što su Vremenska zona, Procenat nezaposlenosti, Šifra valute i tako dalje.

Saveti: 

  • Da biste videli sva polja koja su dostupna za izabranu geografsku lokaciju, kliknite na ikonu „Geografija“ (  Ikona tipa podataka „Geografija“ ) ili izaberite ćeliju i pritisnite Ctrl+Shift+F2.

  • Možete i da pišete formule koje se odnose na tipove podataka.

  • Ako vidite Ikona sa znakom pitanja umesto ikone, to znači da je programu Excel teško da uklopi tekst sa podacima u našim izvorima na mreži. Ispravite sve pravopisne greške i kada pritisnete taster Enter, potrudićemo se da nađemo podudaranje. Ili kliknite na Ikona sa znakom pitanja i pojaviće se okno Birač zapisa. Pronađite podatke pomoću jedne ili dve ključne reči, a zatim izaberite stavku Izaberite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×