Preuzimanje podataka geografske lokacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste umetnuli geografske podatke u Excel, možete da konvertujete tekst u tip podataka „Geografija“. Zatim možete da koristite druge kolone da biste izdvojili određene detalje u odnosu na taj tip podataka, kao što je Ukupni broj stanovnika ili Vremenska zona.

Napomena: 28 mart 2019: Tipovi podataka su objavljene na svim Windows Office 365 mogu. Ako ste pretplatnik na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

  1. Otkucajte neki tekst u ćelijama. Na primer, otkucajte ime zemlje, država, provincija, teritorija ili grad u svakoj ćeliji.

  2. Zatim izaberite ćelije.

  3. Iako to nije obavezno, preporučujemo vam da napravite Excel tabelu. Ovo će kasnije olakšati izdvajanje informacija na mreži. Da biste kreirali tabelu, idite na > Umetanjetabele.

  4. Sa ćelija još uvek izabrana, idite na kartici " Podaci ", a zatim izaberite stavku geografija.

  5. Ako Excel pronađe podudarnost između teksta u ćelijama i izvore na mreži, to će konvertovati tekst tip podataka "geografija". Znaćete da oni se konvertuju ako imaju ovu ikonu: Ikona „Povezani zapis“ za stavku „Geografska lokacija“

  6. Izaberite jednu ili više ćelija sa podacima otkucajte i Umetanje podataka dugme Dugme „Dodaj kolonu“ će se pojaviti. Kliknite na ovo dugme, a zatim kliknite na ime polja da biste izdvojili više informacija. Na primer, izaberite populacije.

  7. Kliknite na dugme Umetni podataka da biste ponovo dodali više polja. Ako koristite tabelu, otkucajte ime polja u red zaglavlja. Na primer, otkucajte oblast u redu zaglavlja i oblast kolone će se pojaviti sa podacima.

Saveti: 

  • Da biste videli sva dostupna polja, kliknite na ikonu Geografija ( Ikona „Povezani zapis“ za stavku „Geografska lokacija“ ) ili izaberite ćeliju i pritisnite Kombinaciju tastera Ctrl + Shift + F5.

  • Ako vidite Ikona sa znakom pitanja umesto ikone, to znači da je programu Excel teško da uklopi tekst sa podacima u našim izvorima na mreži. Ispravite sve pravopisne greške i kada pritisnete taster Enter, Excel će se potruditi da nađe podudarne informacije. Ili kliknite na Ikona sa znakom pitanja i pojaviće se okno birača. Pronađite podatke pomoću jedne ili dve ključne reči, odaberite željene podatke, a zatim izaberite stavku Izaberite.

  • Možete i da pišete formule koje se odnose na tipove podataka.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×