Preuzimanje i transformacija u programu Excel

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Excel sadrži moćne skup funkcija koja se zove se i transformacija, koja nudi brzo, lako podatke prikupiti i oblikovanju mogućnosti. Preuzimanje i transformacija omogućava vam da se povežete, Kombinovanje i pročišćavanje izvora podataka u skladu sa potrebama analize. Ove funkcije takođe se koriste u Power BIi u Power Query programski dodatak dostupna za prethodne verzije programa Excel.

Napomena: Pre nego što za upravljanje u detalje, možda ćete želeti da nazad i Pogledajte video zapis, ili da nam učenje vodič Get "i" transformacija "i" Power Pivot.

Povezivanje sa podacima i njihova transformacija često se odvijaju u nekoliko uobičajenih koraka:

Uobičajeni koraci za Power Query

Dok neke nastojanjima za analizu podataka obratite pažnju na neki od ovih koraka, svaki korak je važno u procesu podataka analize i transformaciju. Za više informacija o se i transformacija i proces analize podataka, a da biste videli primer ove korake na delu pomoću programa Excel, pogledajte članak Prvi koraci uz se i transformacija u programu Excel.

Savet: Koristite prethodnu verziju programa Excel? Ako je to slučaj, pročitajte članak Power Query – pregled i učenje da biste dobili pregled zasnovan na prethodnim verzijama programa Excel sa programskim dodatkom Power Query. Sadržaj i premise su slične, ali neki ekrani i koraci su malo drugačiji, a želimo da jasno vidite kako ove funkcije rade u vašoj verziji programa Excel. Da biste videli ove funkcije na delu u prethodnim verzijama programa Excel, pročitajte članak Prvi koraci uz Power Query.

Resursi

Sledeće veze i informacije mogu da vam pomognu da počnete sa radom i da razumete ove nove funkcije za uvoz i transformaciju podataka u programu Excel. Odeljci i veze predstavljeni su redosledom koji bi vam bio potreban u slučaju da tek počinjete sa radom – prva veza opisuje gde da pronađete novu funkcionalnost u programu Excel, sledeći odeljak vas upućuje na Vodič kroz prve korake, a zatim slede veze ka uputstvima i povezivanju sa zajednicom.

Ažuriramo ove veze kada su dostupni dodatni resursi, pa često proveravajte.

Kako se koristi Preuzimanje i transformacija?

Da biste koristili se i transformacija u programu Excel, možete da kreirate upit u radnoj svesci. Upit omogućava vam da se povežete sa pregledali, i transformacija podataka iz velikog broja dostupnih izvora podataka. Učitavanje transformisani podatke u tabeli ili u ugrađenog modela podataka u programu Excel i čak i novije verzije na osvežavanja tih podataka. Upit možete da uređujete i svaki put kada treba da, i deljenje upita i.

Da biste kreirali upit u programu Excel, koristite karticu Podaci na traci, a zatim kliknite na dugme Preuzmi podatke iz grupi pribavljanje i transformacija podataka na traci. Odatle, odaberite izvor podataka.

Opcije pribavljanje i transformacija iz baze podataka

U vezi se i transformacija funkcije takođe su dostupne sa grupi se i transformacija . Za više informacija i da biste videli ove korake na delu, pogledajte Prvi koraci uz pribavljanje i transformacija podataka u programu Excel.

Prvi koraci uz Preuzimanje i transformaciju

Želite da vidite kako upita mogu da transformišu podaci? Stranicu Prvi koraci uz se i u programu Excel da transformišete objašnjava kako da se povežete i transformacije podataka u programu Excel, sa jasno kategorije i koraka koji će vam pokazati kako da biste kreirali upit, kao i kako da je delite.

Savet: Prikupljanje podataka za uvoz i transformaciju funkcije koje su dostupne u grupi Preuzimanje i transformacija trake u programu Excel su dostupne u mnogim Microsoft proizvodima. Ove funkcije se često nazivaju Power Query. Mnoge veze u sledećim odeljcima se odnosi na Power Queryi funkcije opisane u člancima te se takođe odnosi na kolekciji funkcija u grupi Preuzimanje i transformacijapodataka traci programa Excel.

Uputstva

Kada vidite kako se pravi upit, lakše možete da naučite da koristite funkcije Preuzimanja i transformacije. Evo nekoliko uputstava koja vam mogu pomoći da počnete sa radom, kao i veza koje vas vode kroz izazovnije i interesantnije scenarije:

Dodatne informacije o funkciji Query

Sledeći resursi mogu da vam pomognu ako želite još detaljnih informacija o Preuzimanju i transformaciji:

Zajednica, forumi i povratne informacije

Ove mogućnosti prikupljanja i transformacije podataka koriste različiti ljudi, i oni vole da dele ono što su naučili. Pogledajte sledeće resurse da biste stupili u kontakt sa drugima u zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×