Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office 2013 na računaru

Važna napomena za Office 365 pretplate:   Posle 28. februara 2017.Office 365 više ne možete da preuzmete i instalirate Office 2013 u okviru pretplate na Office 365. Više detalja potražite u članku Office 2013 više nije dostupan za instaliranje uz pretplatu na Office 365.

Da bi obezbedili sigurnost Office programskog paketa u Office 365 pretplati i da bi dobili sve najnovije funkcije, pretplatnici bi trebalo da izvrše besplatnu nadogradnju na Office 2016 u okviru pretplate na Office 365.

Napomena: Ovo obaveštenje ne utiče na jednokratne kupovine sistema Office 2013 kao što su Office Home and Student, Office Home and Business ili Office Professional. Informacije o tome kako da instalirate te verzije sistema Office dostupne se u uputstvima korak po korak u nastavku.

Instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013 ili Office Professional 2013

Savet: Da biste instalirali najnoviju verziju sistema Office koju ste dobili uz Office 365 ili za jednokratnu kupovinu sistema Office 2016, idite na članak Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje usluge Office 365 ili sistema Office 2016 na PC ili Mac računaru.

Za jednokratne kupovine sistema Office 2013, Office možete da instalirate na samo jednom računaru. Međutim, Office 2013 možete da prenesete na drugi računar koji vam pripada ako dođe do otkazivanja hardvera ili kupite novi računar. Dodatne informacije potražite u članku Microsoft uslovi licenciranja za svoj proizvod ili pročitajte sledeću poruku objavljenu na blogu: Office 2013 je sada prenosiv.

1. korak: Prijava na stranicu „Moj Office nalog“ da bi se započelo instaliranje sistema Office 2013

 1. Idite na stranicu Moj Office nalog. Ako još uvek niste prijavljeni pomoću Microsoft nalog koji je povezan sa vašom kopijom sistema Office, prijavite se sada. Ako ste prijavljeni pomoću drugog naloga, odjavite se sa njega, a zatim se ponovo prijavite pomoću odgovarajućeg Microsoft nalog.

  Snimak ekrana stranice za prijavljivanje Microsoft naloga

  Savet: Ako niste uspeli da se prijavite, ponovo probajte da se prijavite s ispravnim nalogom ili pogledajte listu opcija u okviru „Ovo je pravo mesto za instaliranje i ponovno instaliranje sistema Office“, uključujući šta možete da pokušate ako se ne sećate svog Microsoft naloga.

 2. U odeljku „Informacije o instaliranju“ izaberite stavku Instaliraj. To pokreće proces za instaliranje 32-bitne verzije sistema Office na PC računaru na jeziku koji ste izabrali prilikom preuzimanja proizvoda.

  Ako umesto toga želite da instalirate 64-bitnu verziju, odaberite stavke Dodatne opcije instalacije > Office (64-bitni), a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Ako niste sigurni koju verziju treba da instalirate, pročitajte članak Izbor 32-bitne ili 64-bitne verzije sistema Office.

  Snimak ekrana dugmeta „Instaliraj“ i veze za „Dodatne opcije instalacije“

  Savet: Ako vas interesuju drugi jezici za Office 2013, pročitajte članak Opcije jezika za Office 2013.

2. korak: Instaliranje i aktiviranje sistema Office

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na dugme Pokreni (u programu Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u pregledaču Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

 2. Kada budete videli poruku „Možete dalje“, odaberite stavku Sve je završeno.

  Snimak ekrana „Spremni ste“ i dugmeta „Sve je završeno“ dugme označava da je gotova instalacije sistema Office
 3. Počnite odmah da koristite neku Office aplikaciju tako što ćete otvoriti bilo koju aplikaciju, na primer Word ili Excel. U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i kliknete na dugme Prihvatam da biste pristali na Microsoft Office ugovor o licenciranju.

  Savet: Ako ste završili instaliranje i ne možete da pronađete Office aplikacije na računaru, pročitajte članak Kako da pronađem Office aplikacije.

 4. Office može da se aktivira automatski kada prvi put otvorite aplikaciju, kao što je Word. Ako se to ne desi i vidite Microsoft Office čarobnjak za aktiviranje, pratite odzive da biste aktivirali Office. Ako vam je potrebna pomoć oko aktiviranja, pročitajte članak Aktiviranje usluge Office 365, sistema Office 2016 ili Office 2013.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×