Preuzimanje datoteka i fascikli iz usluge OneDrive ili sistema SharePoint

Preuzimanje datoteka i fascikli iz usluge OneDrive ili sistema SharePoint

Datoteke i fascikle iz usluge OneDrive odnosno iz usluge SharePoint Online ili sistema SharePoint Server 2019 možete da preuzmete na računar pomoću samo nekoliko klikova. Evo kako:

 1. Na OneDrive, SharePoint Online ili SharePoint Online veb sajtu izaberite datoteke ili fascikle koje želite da preuzmete.

  1. Izaberite datoteke ili fascikle koje želite da preuzmete tako što ćete postaviti pokazivač na svaku stavku i kliknuti na kružno polje za potvrdu koje se pojavljuje.

   Snimak ekrana izbora datoteke u usluzi OneDrive u prikazu liste Snimak ekrana izbora datoteke u usluzi OneDrive u prikazu pločica

  2. Da biste izabrali sve datoteke, kliknite na krug s leve strane reda zaglavlja ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A na tastaturi.

   Snimak ekrana izbora svih datoteka i fascikli u usluzi OneDrive

  3. Da biste izabrali fasciklu, možda ćete morati da idete nagore ili da se vratite na prethodni nivo da biste izabrali celu fasciklu, a ne samo njen sadržaj.

   Izbor OneDrive fascikle

   Izbor OneDrive fascikle

 2. Izaberite stavku Preuzmi.

  Snimak ekrana izbora datoteka u usluzi OneDrive i njihovog preuzimanja.

  Napomene: 

  • Dugme Preuzmi pojavljuje se samo kad su izabrane datoteke ili fascikle.

  • Dugme Preuzmi može ponekad da nestane ako osvežite veb stranicu dok pregledate fasciklu. Da biste privremeno to rešili, možete da odete za jedan nivo nagore u direktorijumu fascikle i vratite se ili zatvorite tu karticu u pregledaču i ponovo odete na tu fasciklu.

 3. Ako pregledač to zatraži, odaberite stavku Sačuvaj ili Sačuvaj kao i potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate preuzimanje. Neki pregledači jednostavno odmah počnu da čuvaju u fascikli „Preuzimanja“ na računaru.

  Napomene: 

  • Ako vam je potrebno da oslobodite prostor u usluzi OneDrive, preuzmite datoteku ili fasciklu na lokaciju izvan OneDrive fascikli (pogledajte u nastavku). Zatim možete da izbrišete OneDrive datoteku ili fasciklu da biste smanjili količinu prostora za skladištenje.

   Prikaz uslužnog programa „Istraživač datoteka“

Ako izaberete više datoteka ili fascikli, a zatim izaberete stavku Preuzmi, pregledač počinje da preuzima .zip datoteku koja sadrži sve datoteke i fascikle koje ste izabrali. Ako se nalazite u fascikli i izaberete stavku Preuzmi, a ne izaberete nijednu datoteku ili fasciklu, pregledač počinje da preuzima ceo sadržaj fascikle.

Napomene: 

 • Nije moguće preuzeti OneNote beležnice. Ako preuzmete fasciklu koja sadrži OneNote beležnicu, .zip datoteka će sadržati poruku o grešci u obliku .txt datoteke.

 • Opcija za preuzimanje više datoteka još nije dostupna u lokalnom sistemu SharePoint Server (kada organizacija nije pretplaćena na plan usluge Office 365 za preduzeća).

 • Dugme „Preuzmi“ može ponekad da nestane ako osvežite veb stranicu dok pregledate fasciklu. Da biste privremeno to rešili, možete da odete za jedan nivo nagore u direktorijumu fascikle i vratite se ili zatvorite tu karticu u pregledaču i ponovo odete na tu fasciklu.

 • U usluzi OneDrive for Business ne možete da koristite Internet Explorer za preuzimanje fascikli ili više datoteka. Da biste preuzimali fascikle ili više datoteka, možete da koristite Microsoft Edge ili Google Chrome.

 • Preuzimanja podležu sledećim ograničenjima: Ograničenje veličine pojedinačne datoteke: 15 GB. Ograničenje ukupne veličine zip datoteke: 20 GB. Ograničenje ukupnog broja datoteka: 10.000.

Stavljanje datoteka na raspolaganje van mreže u aplikaciji OneDrive za mobilne uređaje

Na mobilnom uređaju možete da stavite datoteke na raspolaganje van mreže, što je slično preuzimanju datoteka. U aplikaciji OneDrive, na iOS, Android ili Windows 10 telefonu potražite ikonu „Van mreže“ Dugme „Van mreže“ u aplikaciji OneDrive za Android .

 1. U aplikaciji OneDrive izaberite datoteke koje želite da prenesete van mreže (pritisnite i držite datoteku da biste je izabrali).

 2. Izaberite stavku Zadrži van mreže Dugme „Van mreže“ u aplikaciji OneDrive za Android .

Napomena: Aplikacija OneDrive ne omogućava da stavite fascikle ili OneNote beležnice na raspolaganje van mreže.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pronađite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×