Prestanak podrške za Windows 7 i Office

Podrška za Windows 7 završava se 14. januara 2020. i vaš utisak pri radu može da se razlikuje u zavisnosti od verzije sistema Office.

Izaberite svoju verziju sistema Office u nastavku da biste saznali više o tome šta treba da uradite kada se završi podrška za Windows 7.

Windows 7 i Office 365

Office 365je regulisanSavremenim smernicama za životni ciklus u čijim se okvirima zahteva da korisnici redovno ažuriraju softver u skladu sa zahtevima o servisiranju i sistemu koji su objavljeni za proizvod ili uslugu, uključujući Office 365 na trenutno podržanom operativnom sistemu Windows.

Korišćenje Office 365 na starijim, nepodržanim operativnim sistemima može da izazove probleme sa performansama i pouzdanošću tokom vremena. Kao dragocen pretplatnik na Office 365, želimo da nastavimo da pružamo stabilno iskustvo pri radu sa sistemom Office 365. Zbog toga, ako koristite Office 365na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 7, preporučujemo da pređete na Windows 10.

Nakon 14. januara 2020. godine, na ažuriranje Vaše verzijeOffice 365 će uticati sledeće:

  • Nećete primati nove ispravke za funkcijeOffice 365 nakon 14. januara 2020.

  • Međutim, bezbednosne ispravke za Office će stizati do januara 2023. ali će stati posle ovog datuma.

Kada pređete na podržani operativni sistem Windows, sve Office 365 ispravke funkcija i bezbednosne ispravke nastaviće da stižu kao i do sada. U ovom trenutku možete da pokrenete ažuriranje sistema Office da biste se uverili da imate najnoviju verziju.

Windows 7 i ostale verzije sistema Office

Verzije sistema Office bez pretplate kao što su Office Home & Student ili Office Home & Business i dalje će biti potpuno podržane na osnovu Fiksnih smernica za životni ciklus. Međutim, Windows 7 više neće primati bezbednosne ispravke, što će ga učiniti ranjivim na bezbednosne pretnje. Stoga, ako Microsoft Office koristite na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 7, preporučujemo da pređete na Windows 10.

Sledeća tabela prikazuje podržane verzije sistema Office i Windows operativnog sistema.

Windows OS

Office 2010

Office 2013

Office 2016

Office 2019

Windows 7

Podržano*

Podržano*

Podržano*

Nije dostupno

Windows 8.1

Podržano

Podržano

Podržano

Nije dostupno

Windows 10

Podržano

Podržano

Podržano

Podržano

*Ove verzije sistema Office biće podržane sve dok su u okviru Microsoftovih smernica za životni ciklus. Međutim, ako je problem rezultat kombinacije sistema Office i nepodržanog operativnog sistema (što će Windows 7 biti posle 14. januara 2020), problem neće biti podržan.

Kako da nabavite Windows 10

Da biste zadržali pouzdanost i stabilnost Office 365, preporučujemo da pređete na Windows 10.

Windows 10 je dostupan za kupovinu zbog nadogradnje postojećeg računara. Međutim, računari su se značajno promenili otkako je Windows 7 objavljen pre deset godina. Današnji računari su brži, snažniji i elegantniji, a uz to stižu sa već instaliranim sistemom Windows 10!

Pomoć za pronalaženje računara koji odgovara vašim potrebama i budžetu potražite u članku Pomoć pri izboru računara i Zašto računari sa sistemom Windows 10?

Ako ste kupili novi računar sa operativnim sistemom Windows 10, ali vam je potrebna pomoć pri prenosu datoteka, pročitajte članak Prelazak na računar sa operativnim sistemom Windows 10.

Savet: Ako računarom upravlja vaša poslovna organizacija ili školska ustanova, a dobili ste obaveštenje o nadogradnji Windows 10, obratite se IT tehničkoj podršci ili IT administratoru za informacije o mogućnostima nadogradnje. Pratite preporuke organizacije ili ustanove za prenos datoteka i aplikacija.

Takođe pogledajte

Microsoftove smernice za životni ciklus

Osnovni podaci o sistemu Office: Koju verziju sistema Office koristim?

Koju verziju operativnog sistema Windows koristim?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×