Prenos datoteka

U programu Office Communicator 2007 slanje datoteka jednostavno je poput otpuštanja datoteke na ime kontakta na spisku kontakata.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Slanje datoteka

Primanje datoteka

Izbor fascikle za skladištenje primljenih datoteka

Slanje datoteka

Postoji nekoliko načina za slanje datoteka drugom korisniku.

Savet: Datoteku ne možete poslati većem broju korisnika ili grupi.

Slanje datoteke kontaktu sa spiska kontakata

 • Koristeći pokazivač miša, prevucite datoteku (ili datoteke) koje želite da pošaljete sa lokacije Windows fascikle i otpustite je na kontakt na spisku kontakata. Kada otpustite datoteku, primaocu će biti poslat poziv za prenos datoteke. Ako primalac prihvati prenos, pojaviće se poruka Prenos <ime datoteke> je dovršen. Ako primalac odbije prenos, pojaviće se poruka <Korisnik> je odbacio prenos datoteke <ime datoteke>.

Slanje datoteke tokom sesije sa jednim kontaktom

Ako razgovarate sa nekim drugim kontaktom, bilo preko razmene trenutnih poruka, telefona ili putem audio/video komunikacije, datoteku (ili datoteke) ćete moći da pošaljete tom kontaktu tako što ćete je prevući u prozor „Razgovor“. Datoteku ne možete poslati većem broju kontakata.

 • Koristeći pokazivač miša, prevucite datoteku (ili datoteke) koje želite da pošaljete sa lokacije Windows fascikle i otpustite je u prozor „Razgovor“. Kada prenos bude dovršen, u prozoru „Razgovor“ će se pojaviti poruka Prenos <ime datoteke> je dovršen. Communicator ne podržava slanje datoteke grupi ili većem broju kontakata koje ste izabrali.

Slanje datoteke učesniku konferencije

Ako učestvujete u konferenciji preko razmene trenutnih poruka ili audio\video konferenciji, datoteku možete poslati pojedinačnom članu konferencije.

 • U prozoru „Razgovor“, na spisku učesnika konferencije, kliknite desnim tasterom miša na kontakt kojem želite da pošaljete datoteku, izaberite stavku Pošalji datoteku, a zatim izaberite datoteku koju želite da pošaljete.

Vrh stranice

Primanje datoteka

Kada vam neko pošalje datoteku, na ekranu računara ćete primiti obaveštenje o prenosu datoteke i otvoriće se prozor „Razgovor“ zahtevajući od vas da prihvatite, sačuvate ili odbijete prenos.

Primanje datoteke

 • U prozoru „Razgovor“ izvršite neku od sledećih radnji:

  • Kliknite na dugme Prihvati da biste primili datoteku i sačuvali je na lokaciji podrazumevane fascikle Moje primljene datoteke.

  • Kliknite na dugme Sačuvaj kao da biste primili datoteku i sačuvali je na lokaciji koja se razlikuje od lokacije podrazumevane fascikle Moje primljene datoteke.

  • Kliknite na dugme Odbij da biste odbili zahtev. Pošiljalac će u prozoru „Razgovor“ primiti poruku da ne možete primiti datoteku.

Vrh stranice

Izbor fascikle za skladištenje primljenih datoteka

 1. Na naslovnoj traci programa Office Communicator kliknite na dugme Meni, postavite pokazivač stavku Alatke, a zatim izaberite stavku Opcije.

 2. Izaberite karticu Opšte postavke, kliknite na dugme Potraži, izaberite odredišnu fasciklu za primanje datoteka, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×