Prenošenje svojstva polja

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak se ne odnosi na Access Veb aplikacije.

Neka svojstva polja mogu da se naslede. Kad kreirate kontrolu zasnovanu na polju, uz novu kontrolu ide i postavka svojstva — nasleđena je od polja na kom ste zasnovali kontrolu. Kad u prikazu dizajna tabele promenite svojstvo polja koje može da se nasledi, možete zadati da Access unese istu promenu u sve kontrole koje su već zasnovane na tom polju. Taj proces — kad Access automatski unosi promene — naziva se prenošenje.

A propagated Description property setting displayed on the status bar

1. kada promenite u svojstvo koje se može nasleđivati polja...

2... i odaberite stavku da biste ažurirali svuda postavku svojstva...

3... .tabele nova postavka svojstva se automatski ažurira gde god da se koristi polje.

Na primer, ako ažurirate svojstvo Opis polja, možete zadati da Access unosi istu promenu u kontrole povezane sa tim poljem pa će statusna traka prikazivati novi opis kad se obrazac otvori i izabere kontrola koja koristi to polje.

Ažuriranje svojstva koje se može nasleđivati

  1. Unesite odgovarajuće promene u svojstvo koje može da se nasleđuje. Pojavljuje se dugme Opcije za ažuriranje svojstava.

  2. Kliknite na dugme Opcije za ažuriranje svojstava i zatim iz padajućeg menija izaberite stavku Ažuriraj nasleđeno svojstvo svuda gde se polje koristi. Otvara se dijalog Ažuriranje svojstava i prikazuje listu objekata baze podataka koji koriste polje.

  3. U dijalogu Ažuriranje svojstava izaberite sve stavke koje želite automatski da ažurirate i kliknite na dugme Da.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×