Premeštanje Outlook.com naloga u Office 365

Ako migrirate Outlook.com ili Hotmail.com nalog u Office 365, moraćete da omogućite verifikaciju u dva koraka (poznata i kao dvaostruka potvrda identiteta).

Verifikacija u dva koraka vas štiti tako što otežava da se neko drugi prijavi na vaš nalog e-pošte. Ona koristi dva različita oblika identiteta: lozinku i način kontaktiranja. Čak i ako neko drugi pronađe vašu lozinku, biće zaustavljen ako nema pristup vašim drugim uređajima ili nalozima.

Verifikaciju u dva koraka podešavate pomoću adrese e-pošte, broja telefona ili aplikacije za autorizaciju. Kada se prijavite na novom uređaju ili sa nove lokacije, šaljemo vam bezbednosni kôd koji unosite na stranicu za prijavljivanje kao drugi oblik potvrde identiteta pored lozinke.

Kada podesite verifikaciju u dva koraka, možete i da dobijete lozinku za aplikaciju koju morate da upotrebite kako biste koristili Internet Message Access Protocol (IMAP) migraciju za kopiranje e-pošte sa Outlook.com ili Hotmail.com naloga na nalog u usluzi Office 365 za preduzeća. Ako Office 365 administrator u vaše ime premešta e-poruke sa Outlook.com ili Hotmail.com naloga u Office 365, morate da mu date svoju lozinku za aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka i pravljenje lozinke za aplikaciju u usluzi Outlook.com ili Hotmail.com

 1. Prijavite se na Outlook.com ili Hotmail.com.

 2. Idite na stranicu Bezbednosne postavke. Ako vam bude zatraženo, unesite lozinku.

  Ako želite da odete na stranicu „Bezbednosne postavke“, na sajtu Outlook.com kliknite ili dodirnite sliku profila u gornjem desnom uglu > Prikaz naloga i na stranici „Nalog“ na stranici Nalog, odaberite stavku Bezbednost na plavoj traci i zatim dodatne bezbednosne opcije.

  .

 3. Pomerite se nadole na stranici i odaberite stavku Podesi verifikaciju u dva koraka u okviru stavke Verifikacija u dva koraka.

  Na stranici „Postavke bezbednosti“ odaberite stavku „Podesi verifikaciju u dva koraka“.

 4. Odaberite stavku Dalje da biste pokrenuli čarobnjak za podešavanje.

 5. Na stranici Podešavanje pametnog telefona pomoću lozinke za aplikaciju, ispod liste Ažuriranje Windows Phone 8 (ili starijeg) uređaja pomoću lozinke za aplikaciju obratite pažnju na šesnaestocifrenu lozinku za aplikaciju na listi:

  Imajte u vidu lozinku aplikacije u 4. koraku

  Ako koristite Windows Phone 8 (ili stariji), treba da zamenite lozinku koju koristite za prijavljivanje u e-poštu lozinkom za aplikaciju.

  Važno: Iako stranica ukazuje na to da je ona za Windows Phone 8 (ili stariji), ta lista sadrži lozinku za aplikaciju koja je neophodna administratoru kako bi migrirao vašu hotmail.com ili outlook.com e-poštu u Office 365 za preduzeća. Ta lozinka za aplikaciju biće vam potrebna čak i ako ste podesili verifikaciju u dva koraka pomoću Android ili iPhone uređaja.

  To je takođe lozinka za aplikaciju koju vi ili administrator koristite za migriranje hotmail.com ili outlook.com e-pošte u Office 365 za preduzeća.

 6. Na mobilnom uređaju preuzmite Microsoft Authenticator iz prodavnice aplikacija.

  Odaberite neku od veza koja vodi ka aplikaciji Microsoft Authenticator za Windows Phone, Android ili iOS.

 7. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator na mobilnom uređaju i kliknite na dugme +. Skenirajte kôd na stranici Podešavanje aplikacije za autorizaciju.

 8. U 4. koraku, na stranici Podešavanje aplikacije za autorizaciju otkucajte šestocifreni kôd prikazan na mobilnom uređaju (Na primer, 555111. Ne morate da kucate razmake).

  Ne morate da pamtite tu lozinku. Ona se stalno menja i nove vam se šalju putem aplikacije Microsoft Authenticator. Zbog toga je toliko bezbedna. Kad god se prijavite na nalog e-pošte na novom uređaju ili sa nove lokacije, pogledajte aplikaciju Microsoft Authenticator i prijavite se pomoću najnovije lozinke za aplikaciju koja vam je poslata umesto pomoću stare statičke lozinke.

 9. Dobijate poruku da je verifikacija u dva koraka uključena. Odštampajte novi kôd za oporavak (to nije lozinka za aplikaciju). Ovaj kôd za oporavak vam pomaže ako bilo kada treba da oporavite pristup ovom nalogu. Dobra ideja je da ga sačuvate na nekom bezbednom mestu.

 10. Odaberite stavku Dalje.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×