Premeštanje OneNote beležnica sa računara na oblak

Ako ste ranije koristili starije verzije programa OneNote za kreiranje Beležnica na lokalnom čvrstom disku, trebalo bi da migrirate takve beležnice u nalog u oblaku pre nego što budete mogli da ih koristite sa modernim verzijama programa OneNote.

Čuvanje Beležnica u oblaku pruža više pogodnosti:

 • Skladištenje u oblaku vam pruža jednostavan, bezbedan i privatan pristup beleškama, čak i kada niste na vašem računaru. Ako još nemate svoj nalog za skladištenje u oblaku, usluge kao što su Microsoft OneDrive su besplatne i lake za korišćenje uz program OneNote.

 • Beležnicama koje se skladište u oblaku možete da upravljate sa bilo kog računara ili mobilnog uređaja na svetu.

 • Možete da delite beleške sa odabranim osobama i radite zajedno sa njima u bilo kom trenutku, čak i ako se nalazite na različitim mestima.

 • Starije verzije programa OneNote za Windows (uključujući OneNote 2016 i starije verzije) se više ne ažuriraju. Pomoću skladišta u oblaku možete da nadogradite na najnovije, najbrži i najbezbednije verzije programa OneNote u operativnom sistemu Windows 10, macOS, iOS, Android iOneNote za veb (Veb verzija programa OneNote).

Premeštanje Beležnica iz lokalnog skladišta u oblak trebate da uradite samo jednom, a OneNote olakšava ovaj proces.

Crtež koji prikazuje OneNote korišćen na različitim uređajima

Premeštanje lokalne beležnice u podrazumevani nalog u oblaku

Ako migrirate iz starije verzije programa OneNote za Windows 10 i OneNote otkrije da trenutno koristite jednu ili više beležnica na čvrstom disku računara, možete da premestite ove sveske u nalog u oblaku po vašem izboru.

Izabrane beležnice za otpremanje na nalog u oblaku

Uradite sledeće:

 1. U okviru ime beležnice, kliknite da biste izabrali jednu ili više beležnica koje se nalaze na čvrstom disku.

  Napomena: Lokalno uskladištene beležnice se označavaju sa (na ovom računaru) sufiksom koji se prikazuje iza imena beležnice.

 2. Pored liste beležnica, u okviru otpremite na ovaj oblak, kliknite na svaku stavku u padajućem meniju izaberite nalog za oblak i odaberite nalog u oblaku na koji želite da otpremite izabranu beležnicu.

  Savet: Ako nalog koji želite da koristite nije prikazan na listi, možete da dodate dodatne naloge koje će OneNote koristiti. Da biste saznali kako, u nastavku ovog članka pogledajte odeljak "Dodavanje drugog naloga u oblaku za korišćenje sa programom OneNote".

 3. Da biste završili, kliknite na dugme otpremanje.

Posle uspešnog otpremanja Beležnica, OneNote za Windows 10 će nastaviti stalno da sinhronizuje promene u beležnicama sa nalogom u oblaku tako da će vaše beleške uvek biti sinhronizovane i dostupne sa drugih lokacija.

Za prikaz i uređivanje Beležnica u oblaku na drugim uređajima kao što je telefon ili tablet ili sa drugih računara ili veb pregledača, prijavite se u mobilnu ili veb verziju programa OneNote sa istim nalogom u oblaku na koji ste otpremili Beležnice. (Potražite različite verzije programa OneNote u prodavnici aplikacija vaše omiljene platforme – uključujući macOS, iOS i Android – ili na mreži na adresi www.onenote.com.)

Dodavanje drugog naloga u oblaku za korišćenje u programu OneNote

Ako želite da koristite drugi nalog skladišta u oblaku od onog koji ste prvi put koristili za prijavljivanje u programu OneNote za Windows 10, lako možete da dodate dodatne naloge.

Uradite sledeće:

 1. Ako na ekranu vidite dijalog za premeštanje beležnica u oblak, kliknite na Dodavanje naloga na tom ekranu.

  U suprotnom, možete to uraditi tako što ćete kliknuti na Postavke i Još dugme Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u gornjem desnom uglu prozora aplikacije OneNote za Windows 10, zatim izabrati Postavke, a zatim kliknuti na Naloge.

 2. Na ekranunalogi koji se otvori, kliknite + Dodaj nalog, i zatim se prijavite pomoću postojećeg naloga skladišta u oblaku koji želite da koristite sa programom OneNote.

 3. Kada ste se prijavili na nalog koji želite da koristite, vratite na ekran na kome ste bili, a zatim u okviru padajućeg menija izaberite nalog u oblaku izaberite novi nalog za skladištenje u oblaku na koji ćete da otpremite izabrane Beležnica sa čvrstog diska.

Takođe pogledajte

Prvi koraci uz novi OneNote

Koja je razlika između programa OneNote i OneNote 2016?

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×