Premeštanje okvira za tekst, WordArt teksta ili oblika

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada dodajete slike, oblike ili druge objekte u Office dokumentima, oni automatski slažu u zasebne slojeve ih dodajete. Možete da premestite pojedinačne oblike ili ostale objekte ili grupe objekata u nizu. Na primer, možete da premestite objekte ili nadole u okviru naslaganih jedan nivo vreme ili možete da ih premestite na vrh ili dno jednim potezom. Kada crtate za kreiranje različitih efekata, možete se preklapaju objekata.

Objekti u nizu

Napomene: 

Premeštanje slika, oblika, okvira za tekst ili WordArt objekta

 1. Kliknite na ivicu WordArt teksta, okvira za tekst ili oblika koji želite da premestite.

  Da biste premestili više okvira za tekst ili oblika, pritisnite i držite taster Ctrl dok izabirate ivice.

 2. Kada se kursor promeni u strelicu sa četiri glave, prevucite ga na novu lokaciju.

  Kursor na ivici okvira za tekst promenjen u strelicu sa četiri glave

  Pritisnite i držite taster Ctrl dok pritiskate taster strelice da biste se postepeno pomerali. A da biste pomerili objekat samo horizontalno ili vertikalno, pritisnite i držite taster Shift dok ga prevlačite.

Napomena: Postepena, ili guranje, udaljenost je da biste uvećali 1 piksela. Kakav 1 ekrana piksela predstavlja jedan u odnosu na oblasti dokumenta zavisi od procenta zumiranja. Kada se dokument je uvećana na 400%, 1 ekrana piksela je relativno male guranje rastojanje na dokumentu. Kada se dokument je umanjena na 25%, 1 ekrana piksela je relativno velike guranje rastojanje na dokumentu.

U zavisnosti od toga koliko premeštate WordArt tekst, oblik ili okvir za tekst, možda lakše da biste isekli i nalepili ga. Kliknite desnim tasterom miša na objekat, a zatim kliknite na dugme Iseci (ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + X). Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V da biste ga nalepili. Takođe možete da isečete i nalepite ga u drugi dokument ili između programa, kao što su iz PowerPoint slajd u Excel radni list.

Premeštanje okvira za tekst, WordArt objekta ili oblika napred ili unazad u nizu

 1. Izaberite WordArt tekst, oblik ili okvir za tekst koji želite da premestite gore ili dole u nizu.

 2. Na kartici Oblikovanje alatki za crtanje izaberite neku od dve opcije: Postavi ispred ili Pošalji unazad.

  Opcije „Postavi ispred“ i „Pošalji unazad“ na kartici „Alatke za crtanje“

  Objekat ćete moći da premestite za jedan sloj nagore (Postavi ispred) ili na vrh hrpe (Postavi ispred svega). Opcija Pošalji unazad ima slične opcije: za jedan sloj nadole (Pošalji unazad) ili na dno hrpe (Pošalji iza svega).

  Opcije „Postavi ispred“ i „Postavi ispred svega“ u meniju „Postavi ispred“

  Saveti: 

  • U sistemu Office 2016 i Office 2013, ako imate mnogo WordArt, oblike, okvire za tekst ili druge objekte, možda će biti lakše da koristite strelice u Okno za izbor nagore i nadole da biste pomerali objekte. Okno za izbor nije dostupna u programu Project ili u sistemu Office 2010.

  • Okno za selekciju koje prikazuje sve oblike, okvire za tekst, WordArt tekstove i druge objekte u dokumentu.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×