Premeštanje ili menjanje veličine tabele

Premeštanje ili menjanje veličine tabele

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Premeštanje tabele ili promena njene veličine obično predstavljaju radnje jednostavne poput prevlačenja pokazivačem miša. Takođe možete uneti određenu veličinu ako želite.

Premeštanje tabele

 1. Izaberite tabelu koju želite da premestite.

 2. Postavite pokazivač na spoljašnje ivice tabele (ali ne i na tačke), a zatim kada pokazivač postane Ukrštene strelice , kliknite i prevucite ivicu da biste premestili tabelu.

Savet:    Da biste premestili tabelu i napravili njen duplikat, pritisnite i držite taster Ctrl dok prevlačite tabelu.

Menjanje veličine tabele

Prevlačenje da bi se promenila veličina tabele

 1. Izaberite tabelu kojoj želite da promenite veličinu.

 2. Na ivicu, postavite pokazivač na regulator veličine i kada pokazivač postane Dvosmerna strelica , kliknite i prevucite regulator da biste tabelu povećali ili smanjili. Regulator veličine je klaster tačaka koje se pojavljuje u uglovima i strane tabele.

  Obratite pažnju na sledeće:

  • Pritisnite i držite taster SHIFT tokom prevlačenja kojim menjate veličinu tabele da biste održali isti odnos između visine i širine tabele kada joj menjate veličinu.

  • Pritisnite i držite taster CTRL tokom prevlačenja kojim menjate veličinu tabele da bi tabela ostala centrirana na slajdu.

  • Ako tabelu previše povećate za slajd, kliknite na dugme Opozovi radnju Dugme „Opozovi radnju“ na priručnoj traci da biste vratili prvobitnu veličinu tabele.

Unošenje određene veličine tabele

 1. Izaberite tabelu kojoj želite da promenite veličinu.

 2. Na kontekstualnoj kartici Alatke za tabele, na kartici Raspored, u grupi Veličina tabele u polja Visina i Širina unesite željenu veličinu.

  Promena veličine tabele

  Potvrdite izbor Fiksiraj odnos širina/visina da biste održali isti odnos između visine i širine tabele kada joj menjate veličinu.

Menjanje veličine kolone ili reda

 1. Izaberite tabelu koja sadrži kolonu ili red kojima želite da promenite veličinu.

 2. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste promenili širinu kolone, postavite pokazivač na ivicu kolone koju želite da promenite veličinu i kada pokazivač postane Slika vertikalne strelice sa dve glave , prevucite kolonu nadesno ili nalevo.

  • Da biste promenili visinu reda, postavite pokazivač na ivicu reda koji želite da promenite veličinu i kada pokazivač postane Horizontalna strelica sa dve glave , prevucite red nagore ili nadole.

   Napomene: 

   • Možete takođe odabrati opcije u grupi Veličina ćelije da biste promenili veličinu redova ili kolona. Na kontekstualnoj kartici Alatke za tabele, na kartici Raspored, u grupi Veličina ćelije u polja Visina i Širina unesite željenu veličinu.

   • Postoji na minimalna visina ćelije, koja zavisi od veličine fonta teksta u ćeliji tabele.

Takođe pogledajte

Promena margina između teksta i ivice okvira za tekst ili oblika

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×