Premeštanje dokumenata i datoteka na SharePoint Online lokaciju

Premeštanje dokumenata i datoteka na SharePoint Online lokaciju

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada ste podesili SharePoint Online za Office 365, verovatno imate dokumente i datoteke koje želite da dodate na lokaciju tima. Evo nekih načina za dodavanje različitih tipova sadržaja na lokaciju.

Napomena: Za članak o tome kako da podesite OneDrive for Business i lokacije tima, tako da možete da ih koristite zajedno, pogledajte članak Podešavanje usluge Office 365 skladištenju i deljenju datoteka.

U ovom članku

Pre nego što počnete

Pravljenje fascikli, biblioteka i podlokacija

Otpremanje dokumenata, slika i datoteka

Razmislite o pravljenju SharePoint lista za kontakte, kalendara i unakrsnih tabela

Razmotrite upotrebu SharePoint rešenja za svakodnevne poslovne potrebe

Pomozite korisnicima lokacije da pronađu sadržaj

Pre nego što počnete

Pre nego što počnete da premestite datoteke, pogledajte koliko prostora za skladištenje imate za SharePoint Online u Office 365. Da biste pronašli informacije o ograničenjima skladišta za SharePoint Online, pogledajte SharePoint Online ograničenja.

Savet: Važno je da zapamtite da u Office 365, ograničenjima skladišta za SharePoint Online (lokacije tima) se razlikuju od ograničenjima skladišta za uslugu Exchange Online (za naloge e-pošte). Više informacija o ograničenjima skladišta za poštansko sanduče, potražite u odeljku primalaca, u Office 365 opisi usluga za Exchange Online.

Sledeći korak je da analizirate sadržaj koji trenutno imate. To uključuje dokumente, slike, obrasce i tako dalje.

Savet:  U programu File Explorer potražite postojeće datoteke po veličini i po datumu. Ovo vam može pomoći da brzo identifikujete nedavno korišćene ili vrlo velike datoteke.

Razmislite o koliko sadržaja koristi se redovno i da li želite da uskladištite sve u Office 365. Kao i kada premeštate manje kod, cilj je da odlučite šta može da stane na novu lokaciju. Na primer, ako sada vaša organizacija koristi više prostora za skladištenje od Office 365 ograničenja za SharePoint Online, morate da odluke kao što su ovo:

  • Koje datoteke želite da premestite?

  • Želite li da kupite još prostora za skladištenje?

  • Treba li da planirate da imate prostora da bi vaša lokacija rasla? (jer definitivno hoće)

Ako vaša organizacija koristi veliko ili složeno, razmislite o pozvati stručnjak da vam pomogne. Možete da pronađete ugledni pomoći na Lokaciji Microsoft Pinpoint. Pinpoint je brz i lak način za preduzeća širom sveta da biste pronašli sertifikovani Microsoft stručnjake i profesionalne usluge

Vrh stranice

Kreiranje fascikli, biblioteka i podlokacija

Pošto identifikujete sadržaj koji želite da premestite, razmislite o tome kako želite da ga organizujete. Možda bi trebalo da počnete sa otpremanjem datoteka u biblioteku dokumenata na lokaciji tima. Dobra ideja je da organizujete sadržaj, posebno ako očekujete da ćete uskoro imati mnoštvo datoteka. Kako obim sadržaja raste, možete kreirati dodatne biblioteke dokumenata, biblioteke obrazaca i biblioteke slika za skladištenje tog sadržaja. Takođe možete kreirati podlokacije za različite vrste dokumenata ili projekata.

Više informacija o tome kako se planira struktura za organizovanje sadržaja na lokaciji potražite u članku planiranje sadržaja za lokacije tima.

Vrh stranice

Otpremanje dokumenata, slika i datoteka

Da biste otpremili datoteke, na primer Word dokumente, PDF datoteke ili JPG fotografije, otpremite ih u biblioteku ili fasciklu u biblioteci.

Napomena: Maksimalnu veličinu datoteke za pojedinačne datoteke koje možete otpremiti SharePoint Online biblioteke trenutno 2 GB. Pored toga, samo možete da otpremite datoteke 100 ili manje odjednom.

Najbolji način da to uradite zavisi od broja datoteka. Prvo pretražite odredišnu biblioteku, a zatim koristite ovu tabelu da biste odabrali metod:

Broj datoteka

Metod otpremanja

Jedan dokument

Izaberite stavke Novi dokument > OTPREMI POSTOJEĆU DATOTEKU, a zatim potražite datoteku na računaru.

Više dokumenata i fascikli

Kliknite na dugme Otvori pomoću programa Explorer na kartici Biblioteka na traci. Zatim prevucite i otpustite datoteke pomoću programa File Explorer.

Više informacija potražite u članku Otpremanje, pravljenje ili brisanje datoteka u biblioteci.

Napomena:  Postoje određeni tipovi datoteka koji se ne mogu otpremiti u biblioteku. Listu ovih datoteka potražite u članku Tipovi datoteka koje se ne mogu dodati na listu ili u biblioteku.

Vrh stranice

Razmotrite kreiranje SharePoint spiskova za kontakte, kalendara i unakrsnih tabela

Svako preduzeće ima podatke u različitim oblicima, kao što su kalendari, zadaci, unakrsne tabele i baze podataka. Za ovaj tip podataka sadržaj možete konvertovati ili premestiti na listu na lokaciji. Na primer, spisak poslovnih kontakata možete konvertovati u spisak kontakata. Pored toga, kalendare često možete konvertovati u SharePoint kalendar, što je posebna vrsta liste.

Ako sada koristite Microsoft Excel unakrsnih tabela za praćenje informacija, možete da otpremite ove unakrsne tabele direktno u biblioteku dokumenata u SharePoint Online. Ili, možete da uvezete unakrsne tabele i SharePoint liste. Zato mnogi možete da ažurirate liste u isto vreme, SharePoint listama pomoći podstakli saradnju. Možete da kreirate različite prikaze liste za izlaganje informacije koje želite.

Vrh stranice

Razmotrite upotrebu SharePoint rešenja za svakodnevne poslovne potrebe

Drugi način za premeštanje sadržaja je korišćenje SharePoint rešenja za bolje upravljanje postojećim zadatkom. Na primer, većina organizacija želi da uhvati i deli svakodnevno znanje osoba koje su tu zaposlene. Wiki stranica na lokaciji mogla bi biti sjajna za upravo ovakvu vrstu deljenja.

Ova tabela opisuje SharePoint funkcije koje vam mogu pomoći da upravljate poslovnim procesima.

Poslovni proces

Opis

Deljenje važnih objava putem bloga tima

Blogovi mogu biti korisna alatka za prenos informacija kolegama. Razmotrite postavljanje bloga ako vam je potreban forum za deljenje informacija.

Korišćenje wiki stranice za deljenje znanja tima i saradnju

Wiki stranice stranice su posebne lokacije na kojima zajednica korisnika kreira i održava informacije. Wiki stranice mogu biti sjajna alatka za hvatanje i deljenje informacija o procesu ili informacija o opštim referencama koje su važne za vaše poslovanje.

Premeštanje planiranja resursa u SharePoint grupne kalendare

U kalendar grupe mogu predstavljati dobar način da biste planirali zajedničke resurse, kao što je soba za konferencije, audiovizuelne opreme i tako dalje. Zato što u kalendar grupe živi na lokaciji SharePoint Online , svi iz vašeg tima mogu da vide ga lako na SharePoint lokaciji ili u programu Outlook.

Konvertovanje programa za baze podataka u Access aplikaciju

Microsoft Access 2013 možete koristiti da dizajnirate i objavite bazu podataka, a zatim da kreirate Access aplikaciju kako biste bazu podataka koristiti na lokaciji tima.

Automatizovanje poslovnih procesa pomoću tokova posla

Tokovi posla automatizuju i prate ključne zadatke u okviru poslovnog procesa. Tokovi posla su sjajni za zadatke kao što su dobijanje odobrenja za dokumente ili prikupljanje povratnih informacija.

Vrh stranice

Pomozite korisnicima lokacije da pronađu sadržaj

Kada premestite dokumente i datoteke na lokaciju tima, o tome obavestite ostale korisnike lokacije. Možete im ponuditi nekoliko različitih načina koje mogu koristiti za pronalaženje sadržaja na lokaciji.

Ova tabela opisuje različite metode koje možete koristiti.

Metod

Opis

Korišćenje pretrage za pronalaženje sadržaja

Najlakši način za pronalaženje sadržaja na lokaciji SharePoint Online jeste da koristite funkciju "Pretraga".

Konfigurisanje prikaza na listama i u bibliotekama radi lakšeg otkrivanja sadržaja

Elemente koji se pojavljuju u prikazu možete izabrati. Na primer, u jednom prikazu možete prikazati naslov i autora. U nekom drugom prikazu možete prikazati samo stavke dodate nakon određenog datuma.

Prilagođavanje navigacije na lokaciji

Navigaciju za lokaciju tima možete prilagoditi kako biste olakšali korisnicima pronalaženje sadržaja koji su im potrebni.

Pretraživanje sadržaja na mreži dok ste van mreže

Možete da koristite OneDrive for Business ili Outlook za pretragu sadržaja na lokaciji SharePoint Online kada ste van mreže

Praćenje ispravki sadržaja

Da biste saznali više o načinima na koje možete pomoći korisnicima lokacije da lako pronađu sadržaj, pogledajte članak u okviru vodiča za planiranje Planiranje sadržaja za lokacije tima.

Vrh stranice

Ostavite komentar

Ažurirani oktobar 31, 2016

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×