Premeštanje beležnice programa OneNote za Windows koju ste podelili sa drugima

OneNote je odlična alatka za saradnju. Možete da delite beležnicu sa drugima da bi mogli da prikazuju ili uređuju sadržaj i rade zajedno. Ako želite da premestite deljenu beležnicu na novu lokaciju, dobro bi bilo da napravite strategiju tako da druge osobe mogu da pronađu beležnicu na novoj lokaciji i nastave da rade u njoj.

Napomena: Ako imate beležnicu koju niste delili, ali želite da je premestite u uslugu OneDrive da biste mogli da joj pristupate na svim uređajima, ne morate da pratite sve dolenavedene korake. Jednostavno odaberite stavke Datoteka > Deli i izaberite novu lokaciju. Uputstva korak po korak potražite u članku Premeštanje beležnice u usluzi OneDrive. Ako organizacija koristi SharePoint, možete da kreirate beležnicu u sistemu SharePoint da bi i druge osobe u timu mogle da je koriste.

Beležnica koja se već nalazi na deljenoj lokaciji ne može u celosti da se premesti na novu lokaciju. Možete da premestite njen sadržaj, odeljak po odeljak, tako što ćete pratiti sledeće korake:

Savet: Razmotrite premeštanje beležnica samo kada znate da će aktivnost deljenog uređivanja biti minimalna. Dobra ideja je i da prvo napravite rezervnu kopiju svih datoteka pre nego što unesete neke značajne promene, posebno ako ste vi ili druge osobe usred važnog posla. 

1. korak: priprema za premeštanje

 1. Kreirajte novu beležnicu (Datoteka > Novo) na lokaciji na kojoj želite da bude postojeća beležnica.

 2. Obavestite osobe sa kojima delite staru beležnicu da je premeštate i da bi trebalo da otvore novu beležnicu. To možete da uradite na jedan od dva načina:

  • U originalnoj beležnici kreirajte novi odeljak sa stranicom koja sadrži uputstva i vеzu do nove beležnice.

  • Pošaljite im e-poštu sa instrukcijama.

   Informacije o tome kako da nabavite veze za deljenje potražite u članku Deljenje beležnice sa drugim osobama.

2. korak: premeštanje beležaka

 1. U staroj beležnici kliknite desnim tasterom miša na karticu odeljka i odaberite stavku Premeštanje ili kopiranje.

 2. Sa liste beležnica odaberite novu beležnicu i odaberite stavku Premesti.

 3. Ponovite 1. i 2. korak dok svi odeljci ne budu u novoj beležnici.

  Napomena: Ako ste prethodno kreirali odeljak u staroj beležnici da biste rekli drugim osobama da je beležnica premeštena, ostavite taj odeljak u staroj beležnici. Na taj način će svi koji otvore staru beležnicu moći da vide gde su beleške premeštene.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Shift + F9 na tastaturi da biste ručno sinhronizovali sve beležnice i sačekajte da se sinhronizacija završi. Ako koristite uređaj omogućen za dodir bez spoljne tastature, možete da sinhronizujete putem menija Datoteka. Više informacija potražite u članku Prikazivanje statusa sinhronizacije deljenih beležnica.

  Kada OneNote završi sinhronizaciju promena, svi će videti novu strukturu beležnice kada se sledeći put prijave u novu beležnicu.

 5. Zatvorite staru beležnicu. Na taj način je ne brišete, ali će vas sprečiti da se vratite na nju iz navike.

1. korak: priprema za premeštanje

Kada ste spremni za premeštanje deljene beležnice na novu lokaciju, uradite sledeće:

 1. Kreirajte novu beležnicu (Datoteka > Novo) na lokaciji na koju treba premestiti drugu beležnicu.

 2. Obavestite osobe sa kojima delite staru beležnicu da je premeštate i da bi trebalo da otvore novu beležnicu. To možete uraditi na jedan od dva načina:

  • U originalnoj beležnici kreirajte novi odeljak sa stranicom koja sadrži instrukcije (preporučuje se).

  • Pošaljite im e-poštu sa instrukcijama.

 3. U oba slučaja uključite URL adresu nove beležnice i dodajte neki tekst na stranicu ili u e-poštu da biste objasnili gde je i zašto je beležnica premeštena. 

2. korak: premeštanje beležaka

Kada ste spremni da premestite beleške iz stare beležnice u novu, uradite sledeće:

 1. Uverite se da su i stara i nova beležnica otvorene i prevucite svaki odeljak stare beležnice u novu beležnicu.

 2. Ako ste prethodno kreirali odeljak u staroj beležnici da biste rekli drugim osobama da je beležnica premeštena, ostavite taj odeljak u staroj beležnici. Na taj način će svi koji nakon nekog vremena otvore staru beležnicu (na primer, kolega sa posla koji se vratio sa produženog odmora) moći da vide gde su beleške premeštene.

 3. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F9 na tastaturi da biste ručno sinhronizovali sve beležnice i sačekajte da se sinhronizacija završi. Kada OneNote završi sa sinhronizovanjem promena, svi će videti novu strukturu beležnice kada se sledeći put prijave u novu beležnicu.

 4. Zatvorite staru beležnicu. Na taj način je ne brišete, ali će vas sprečiti da se vratite na nju iz navike.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×