Premeštanje Access podataka u SQL Server bazu podataka pomoću čarobnjaka za unapređivanje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tokom vremena, većina aplikacija za baze podataka rastu postaju složenije i treba da podrži više korisnika. U nekom trenutku u programu Microsoft Office Access aplikacije, možda ćete želeti da razmotrite unapređivanje na njega u Microsoft SQL Server bazu podataka da biste optimizovali performanse, upotrebljivost, dostupnost, bezbednost, pouzdanost i mogućnost oporavka.

U ovom članku

Osnovni podaci o unapređivanje Microsoft Office Access baze podataka

Korišćenje čarobnjaka za unapređivanje

Kako objekata baze podataka se upsized

Osnovni podaci o unapređivanje Microsoft Office Access baze podataka

Unapređivanje je proces migracije neke ili sve objekti baze podataka iz Access baze podataka u novu ili postojeću SQL Server bazu podataka ili novi Access projekta (.adp).

Prednosti unapređivanje baze podataka za SQL Server

 • Visoke performanse i upotrebljivost    U mnogim slučajevima, SQL Server nudi bolje performanse od Access baze podataka. SQL Server takođe pruža podršku za veoma velike, terabajt baze podataka, što je mnogo veća od trenutnog ograničenja za Access baze podataka od 2 gigabajta. Na kraju, SQL Server veoma efikasno radi obrade upiti paralelno (pomoću više osnovne niti u roku od jednog proces rukovanja zahtevima korisnika) i smanjivanja zahteva dodatnu memoriju kada su dodate više korisnika.

 • Povećana dostupnost    SQL Server vam omogućava da uradite dinamičke rezervnu kopiju, ili postepena ili kompletnu kopiju baze podataka dok je već u upotrebi. Stoga, ne morate da korisnika će se tražiti da biste izašli iz baze podataka za pravljenje rezervne kopije podataka.

 • Poboljšane bezbednosti    Koristite pouzdanu vezu, SQL Server možete da integrišete sa Windows sistem bezbednosti radi obezbeđivanja jedan integrisani pristup na mrežu i bazu podataka, zapošljavanju najbolje od oba bezbednosti sistema. Ovo olakšava mnogo administriranje složene bezbednost šeme.

 • Trenutni mogućnost oporavka    U slučaju otkazivanja sistema (kao što je operativni sistem pada ili struje), SQL Server ima mehanizam za automatsko spasavanje koji oporavi baze podataka da biste poslednje stanje doslednost za samo nekoliko minuta, ne može da administratora bazu podataka utiče.

 • Obrada zasnovana na serveru    Korišćenje sistema SQL Server u konfiguraciji klijent/server smanjuje mrežni saobraćaj obradom upite baze podataka na serveru pre nego što pošaljete rezultate klijenta. Imate servera uradite obrade je obično mnogo efikasniji, posebno kad radite sa velikih skupova podataka.

  U aplikaciji možete takođe da koristite korisnički definisane funkcije uskladištene procedure i okidača da biste objedinili i delili aplikacije logikom poslovnih pravila i smernice, složene upite, validacije podataka i referencijalni integritet kôd na serveru, a ne na polju klijent.

Načini upsize

Čarobnjaka za unapređivanje vrši se premeštanje objekata baze podataka i koje sadrže podatke iz Access baze podataka u novu ili postojeću SQL Server bazu podataka.

Postoje tri načina za korišćenje čarobnjaka za unapređivanje:

 • Upsize sve objekte baze podataka iz Access baze podataka u Access projekta tako da možete da kreirate aplikacije klijent/server. Ovaj pristup zahteva neke dodatne aplikacije promene i izmenu kôd i složene upite.

 • Samo podaci Upsize ili definicije podataka iz Access baze podataka sa SQL Server bazom podataka.

 • Kreiranje Access baze podataka izložene da na SQL Server baze podataka pozadinsku tako da možete da kreirate front-end/back-end aplikacija. Ovaj pristup zahteva veoma mali aplikacije izmene jer kôd i dalje koristi Access mašina baze podataka (ACE).

Pre nego što upsize Access baze podataka

Pre nego što ste upsize u Access bazu podataka u SQL Server baze podataka ili Access projekat, uzmite u obzir postupiti na sledeći način:

 • Pravljenje rezervne kopije baze podataka     Iako čarobnjaka za unapređivanje ne uklonite sve podatke ili objekte baze podataka iz Access baze podataka, to je dobra ideja da biste kreirali rezervnu kopiju Access baze podataka pre nego što ste upsize biste ga kopirali.

 • Uverite se da imate dovoljno prostora na disku     Morate da imate dovoljno prostora na disku na uređaju koji će sadržati upsized bazu podataka. Čarobnjaka za unapređivanje najbolje funkcioniše kada ima dovoljno prostora na disku dostupna.

 • Kreirajte jedinstvene indekse     Povezane tabele mora da ima jedinstveni indeks da se ažurira u programu Access. Čarobnjaka za unapređivanje možete upsize postojeći jedinstveni indeks, ali ne možete kreirati gde ne postoji. Ako želite da budete u mogućnosti da biste ažurirali vaše tabele, uverite se da svaki Access tabelu pre nego što unapređivanje dodate jedinstveni indeks.

 • Dodelite sebi odgovarajuće dozvole na SQL Server baze podataka

  • Da upsize postojeću bazu podataka, potrebno je kreiranje tabele i KREIRAJTE podrazumevane dozvole.

  • Da biste napravili novu bazu podataka, morate dozvolu za kreiranje baze podataka i izaberite STAVKU dozvole za sistemske tabele u Master baze podataka.

Čarobnjaka za unapređivanje Access 2007 je optimizovan za rad sa Microsoft SQL Server 2000 i SQL Server 2005.

Vrh stranice

Korišćenje čarobnjaka za unapređivanje

 • Na kartici Alatke baze podataka , u grupi Premeštanje podataka izaberite stavku SQL Server.

  Pokreće se čarobnjak za unapređivanje.

Korak 1: Odaberite stavku da biste upsize postojeću bazu podataka ili novu bazu podataka

Korak 2: Odaberite koje tabele u upsize

Korak 3: Navedite atributi i opcije da biste se upsized

Korak 4: Odaberite kako da upsize u aplikaciji

Čarobnjak za unapređivanje izveštaja

Korak 1: Odaberite stavku da biste upsize postojeću bazu podataka ili novu bazu podataka

Na prvoj stranici čarobnjaka, navedite da li želite da upsize Access baze podataka u postojeću bazu podataka SQL Server ili kreirajte novu bazu podataka SQL servera.

 • Koristite postojeću bazu podataka    Ako izaberete ovu opciju, a zatim kliknite na dugme dalje, Access prikazuje dijalog Izbor izvora podataka tako da možete da kreirate ODBC vezu postojeće SQL Server bazom podataka.

  Osnovni podaci o ODBC izvorima podataka

  Izvor podataka je izvor podataka u kombinaciji sa vezu informacije potrebne za pristup tih podataka. Primeri izvori podataka su Access SQL Server, Oracle RDBMS, unakrsne tabele i tekstualne datoteke. Informacije o vezi primeri lokaciju servera, ime baze podataka, ID za prijavljivanje, lozinku i različite opcije ODBC upravljački program koji opisuju kako da se povežete sa izvorom podataka.

  U arhitekturi ODBC aplikaciju (kao što su Access ili programa Microsoft Visual Basic) povezuje da ODBC upravljački program menadžer, koja za uzvrat koristi određene ODBC upravljački program (na primer, Microsoft SQL ODBC upravljački program) da se povežete sa izvorom podataka (u ovom slučaju, SQL Server baza podataka). U programu Access, koristite ODBC izvora podataka za povezivanje sa izvorima podataka iz programa Access koji nemaju ugrađene upravljačke programe.

  Da biste se povezali sa tim izvorima podataka, morate da uradite sledeće:

  • Instalirajte odgovarajući ODBC upravljački program na računaru koji sadrži izvor podataka.

  • Definišite ime izvora podataka (DSN) koristeći ODBC Data Source Administrator da biste uskladištili informacije o vezi u Microsoft Windows registratoru ili DSN datoteci ili nisku za povezivanje u Visual Basic kodu za prosleđivanje informacija o vezi direktno u menadžer ODBC upravljačkog programa.

   Računari kao izvori podataka

   Mašina izvore podataka da uskladištite informacije o vezi u Windows registratora na računaru sa određenim pomoću korisnički definisanih imena. Mašina izvore podataka možete da koristite samo na one su definisane na računaru. Postoje dva tipa izvora podataka mašinskog – korisnika i sistem. Korisnički izvori podataka može da se koristi samo trenutni korisnik i vidljive su samo tog korisnika. Sistemski izvori podataka može da se koristi za sve korisnike na računaru i su vidljiva za sve korisnike na računaru i sistemske usluge. Izvor podataka mašina je posebno korisna kada želite da unesete dodatne bezbednosti jer samo korisnici koji su prijavljeni možete da prikažete mašinskog izvora podataka i ona nije moguće kopirati od udaljenog korisnika na drugi računar.

   Izvori podataka datoteke

   Izvori podataka datoteke (zovu se i DSN datoteke) skladišti informacije o vezi u tekstualnoj datoteci, ne Windows registratora, i su obično fleksibilniju za korišćenje od mašinskog izvora podataka. Na primer možete da kopirate datoteku izvora podataka u bilo kom računaru sa odgovarajući ODBC upravljački program tako da aplikacije mogu se oslanjaju na dosledne i precizne informacije o svim računarima ga koristi. Ili možete da postavite izvora podataka datoteke na jednom serveru, delite između mnogo računari na mreži i lako održavate podatke za povezivanje na jednoj lokaciji.

   Izvor podataka datoteke može biti unshareable. Sa izvorom podataka unshareable datoteka se nalazi na jednom računaru i upućuje na izvor podataka na računaru. Možete da koristite unshareable datoteku izvora podataka da biste pristupili postojećih mašina izvora podataka iz izvora podataka datoteke.

   Niske za povezivanje

   U modulu, možete da definišete oblikovani povezivanje niska koja navodi informacije o vezi. Povezivanje niske prosleđuje informacije o vezi direktno da ODBC upravljački program menadžer, a to vam pomaže da pojednostavite aplikaciju tako što ćete ukloniti zahteva da administrator sistema ili korisnik prvo kreirate u DSN pre korišćenja baze podataka.

 • Kreiranje nove baze podataka    Ako izaberete ovu opciju, a zatim kliknite na dugme dalje, Access prikazuje na stranicu gde možete uneti informacije o nove SQL Server bazom podataka.

  • Koji SQL Server biste želeli da koristite za ovu bazu podataka?     Otkucajte ime servera koju želite da koristite.

  • Koristi pouzdanu vezu     Možete da koristite pouzdanu vezu, to jest, SQL Server možete da integrišete sa bezbednošću operativnog sistema Windows za pružanje jedinstveno prijavljivanje na mrežu i baze podataka.

  • ID za prijavljivanje i lozinku     Ako ne koristite pouzdanu vezu, otkucajte ID za prijavljivanje i lozinku naloga sa privilegijama za kreiranje baze podataka na serveru.

  • Šta želite da date ime novu bazu podataka SQL Server?     Otkucajte ime za novu bazu podataka SQL servera. Pristup ispravlja imena ako već nije usaglašena sa ime postojeće baze podataka i dodaje sufiks numerisane (mydatabase 1, na primer).

Vrh odeljka

Korak 2: Odaberite koje tabele u upsize

U ovom koraku birate Access tabele koje želite da upsize SQL Server bazom podataka. Izaberite tabele koje želite da upsize, a zatim koristite dugmad sa strelicama da biste ga premestili na listi izvoz SQL Server . Alternativno, možete kliknuti dvaput tabele da biste ga premestili iz jedne liste u drugi.

Listu Dostupnih tabela sadrži sve povezane tabele, izuzimajući tabele sa SQL Server već u SQL Server bazom podataka. Povezane tabele koje ukazuju na SQL Server baze podataka koju ste izabrali za unapređivanje automatski pojavljuju u okviru sa listom izvoz SQL Server i nije moguće ukloniti. Tabele koje su trenutno vidljivi u Okno za navigaciju se takođe izuzme, uključujući skrivenim tabelama i sistemske tabele.

Savet: Sve tabele koje ima ime koji se završavaju sa „_local” je isključena iz listu dostupnih tabela da biste sprečili unapređivanje tabele koji su već upsized. Ako želite da upsize ove tabele ponovo, preimenujte ih pre nego što pokrenete čarobnjak za unapređivanje tako što ćete ukloniti sufiks „_local”.

Vrh odeljka

Korak 3: Navedite atributi i opcije da biste se upsized

U ovom koraku izaberite koja tabela atributi da upsize sa SQL Server bazom podataka. Podrazumevano, sve atribute za unapređivanje podrazumevano izabrano.

Napomena: Podrazumevano, čarobnjaka za unapređivanje pretvara Access imena polja u pravni SQL Server imena polja i pretvara Access tipove podataka u ekvivalentnu SQL Server tipovi podataka.

Atributi koje tabele želite da upsize?

Sledeća tabela navodi atribute možete upsize i opisuje kako čarobnjaka za unapređivanje tretira svakog od njih:

Atribut

Radnja ako izabrana

Indeksi

Čarobnjak za unapređivanje upsizes sve indeksi.

Čarobnjaka za unapređivanje konvertuje primarnih ključeva Access SQL Server indeksa i označava ih kao primarni ključevi SQL Server. Ako odaberete da se povežete upsized SQL Server tabele u Access bazu podataka, čarobnjaka za unapređivanje takođe dodaje prefiks „aaaaa” ime indeksa. To je zato što Access bira indeks koji je prvi po abecednom redu u listu dostupnih indeksi kao primarni ključ i „aaaaa” prefiks osigurava da je izabrao desnom indeks.

Sve ostale indekse zadržati njihova imena, osim gde se znak „_” zamenjuje nevažeće znakove. Jedinstveno i koje nisu jedinstvene indekse Access postaju jedinstveno i koje nisu jedinstvene indekse SQL Server.

Povezane tabele mora da ima jedinstveni indeks da se ažurira u programu Access. Čarobnjaka za unapređivanje možete upsize postojeći jedinstveni indeks, ali ne možete kreirati gde ne postoji. Ako želite da imate mogućnost ažuriranja podataka u tabelama za unapređivanje ih, uverite se da svaki Access tabelu pre nego što unapređivanje dodate jedinstveni indeks.

Pravila za validaciju

Čarobnjak za unapređivanje upsizes sledeće kao ažuriranje i umetanje okidača:

 • Sva polja potrebnih svojstava

 • Pravila za validaciju tabele

 • Pravila za validaciju zapisa

 • Pravila za validaciju polja

Okidač je niz Transact-SQL instrukcije povezan sa SQL Server tabele. Tabela može imati tri okidača, jednu za svaku od komandi koje možete da izmenite podatke u tabeli: ažuriranje, Umetanje i brisanje komande. Okidač se automatski izvršava kada se izvrši komandu. Čarobnjaka za unapređivanje koristi okidača umesto pravila za SQL Server da biste nametnuli nivoa provera valjanosti polja jer pravila za SQL Server ne dozvoljavaju vam da biste prikazali prilagođene poruke o grešci.

Svako pravilo za validaciju moraju da budu nema jedan korespondencija sa okidač. Svako pravilo za validaciju može da postane deo nekoliko okidača i svaki okidača mogu da sadrže kôd da bi se emulirala funkcionalnost nekoliko pravila za validaciju.

Kada podesite svojstvo potrebno Access polja u true, korisnik ne može da umetnete zapis i ostavite potrebne polje bez vrednosti (ako nema podrazumevani povezan sa poljem) ili polje bez vrednosti prilikom ažuriranja zapisa. Obavezna polja su upsized sa poljima koja ne dozvoljavaju vrednosti na SQL serveru.

Tekst za proveru valjanosti

Access baze podataka svojstvo Tekst za proveru valjanosti se konvertuje u Access projekat svojstvo Tekst za proveru valjanosti . Ovo omogućava na Access prepoznatljive poruke o greškama za prikazivanje kada dođe povrede ograničenja za vreme izvršavanja.

Podrazumevane vrednosti

Čarobnjak za unapređivanje upsizes sva svojstva Podrazumevanu vrednost za American nacionalni standarde institut (ANSI) podrazumevani objekata.

Relacije između tabela

Čarobnjak za unapređivanje upsizes sve tabele relacije.

Možete da odlučite kako da upsize relacije između tabela i referencijalni integritet pomoću ažuriranja, Umetanje ili brisanje okidača ili pomoću deklarisane referencijalni integritet (DRI). DRI radi na isti način kao Access referencijalni integritet definisanjem primarnog ključa ograničenjima za osnovnim tabelama („jedan” relacije "jedan-prema-više") i ograničenja sporednog ključa za strane tabele (obično „više” relacije "jedan-prema-više").

 • Korišćenje DRI     Izaberite relacije između tabela i Koristite DRI da biste koristili DRI da biste nametnuli referencijalni integritet. Access baza podataka kolone za proveru valjanosti se konvertuje u SQL Server DRI potvrdu ograničenje sa poruka o validaciji kao što je prikazano u sledećoj tabeli.

Odnos baze podataka programa Access

SQL Server sporedni ključ

Validatio n teksta

Kaskadno ažuriranje

NA BRISANJE NIKAKVA RADNJA NA KASKADNO AŽURIRANJE

„Zapis nije moguće izbrisati zato što je tabela < sporednojtabeli > uključuje povezane zapise”.

Kaskadno brisanje

NA KASKADNO BRISANJE NA AŽURIRAJTE NIKAKVA RADNJA

„Ne možete da dodate ili promenite zapis zato što srodni zapis je potreban u tabeli < primarytable >”.

Kaskadno ažuriranje
i kaskadnog brisanja

KASKADNO BRISANJE UKLJUČENO NA KASKADNO AŽURIRANJE

Vrednost nije podešen.

Nema DRI

PRI BRISANJU NIKAKVA RADNJA NA AŽURIRANJE NIKAKVA RADNJA

Ne možete da dodate, promena ili brisanje ovaj zapis zbog ograničenja na relacije između tabela < primarytable > i < sporednojtabeli >.

 • Korišćenje okidača     Ako ste definisali kaskadnog ažuriranja ili briše u Access relacije između tabela, a želite da očuvate ovo ponašanje u tabelama upsized, izaberite relacije između tabela i Korišćenje okidača. Ovaj upsizes kaskadnog ažuriranja ili briše kao okidača za nametanje referencijalnog integriteta.

  Relacije između tabela ne mora jedan korespondencija sa okidač. Svaka od tih relacija može da postane deo nekoliko okidača ili svaki okidača mogu da sadrže kôd da bi se emulirala funkcionalnost od nekoliko pravila referencijalni integritet. Umetanje okidača se koriste na podređenim tabelama i brisanje okidača se koriste na nadređenoj tabeli.

  Napomena: Access zahteva DRI da pročitate dijagram baze podataka SQL Server baze podataka. Da biste omogućili pristup za čitanje na dijagram baze podataka dok je nametanje referencijalnog integriteta kroz okidača, čarobnjaka za unapređivanje postavlja DRI na odnose ali isključuje proveru ograničenja sporednog ključa.

Koje opcije podataka koje želite da uključite?

 • Dodavanje vremenske oznake polja u tabele    SQL Server koristi vremensku oznaku polja da biste označili da je promenjena zapisa (ali ne kada je promenjen) tako što ćete kreiranje jedinstvenih vrednosti polja, a zatim ažurirati ovo polje svaki put kada se ažurira zapis. Za povezane tabele, Access koristi vrednost u vremensku oznaku polja da biste utvrdili da li je promenjena zapis pre nego što ga ažurirate. Opšte, vremensku oznaku polja pruža najbolje performanse i pouzdanost. Bez vremensku oznaku polja, SQL Server proverite da li sva polja u zapisu da biste utvrdili da li zapis je promenio, usporava performanse.

  Sledeća tabela opisuje postavke dostupne na ovoj listi:

Postavka

Opis

Neka čarobnjaku da odluči

Ako je originalna Access tabele sadrži sa pokretnim zarezom (jednom ili dvaput), memorandum, odnosno OLE objekat polja, čarobnjaka za unapređivanje kreira novu vremensku oznaku polja u rezultujućem SQL Server tabele za ta polja.

Da, uvek

Čarobnjaka za unapređivanje kreira vremensku oznaku polja za sve upsized tabele bez obzira na to koji tipovi polja sadrže. Ovo poboljšava performanse upsized Access tabele koje ne mogu da sadrže memorandum, OLE objekat ili sa pokretnim zarezom polja, ali koji imaju polja sa drugim tipovima.

Ne, nikada

Čarobnjaka za unapređivanje ne dodaje vremensku oznaku polja u tabele.

Važno: U povezanim tabelama SQL Server, Access ne proverava da biste utvrdili ako memoranduma ili OLE objekat polja su se promenile jer ova polja mogu biti veliki broj megabajta po veličini i poređenje može biti mreže intenzivne i bilo dugotrajan. Stoga, ako samo tekst ili sliku polja promenila i postoji polje bez vremenske oznake, Access zamenjuje promena. Takođe, vrednosti polja sa pokretnim zarezom može pojaviti su promenjene kada nije, tako da u odsustvu vremensku oznaku polja, Access može da odredi da zapis promenjena dok se ne.

 • Samo kreirali strukturu tabele, ne upsize podatke    Čarobnjak za unapređivanje upsizes svih podataka za SQL Server po podrazumevanoj vrednosti. Ako potvrdite izbor u polju za potvrdu samo kreirali strukturu tabele, ne upsize sve podatke , samo strukturu podataka je upsized.

Vrh odeljka

Korak 4: Odaberite kako da upsize u aplikaciji

Na sledećoj stranici čarobnjaka, možete izabrati jednu od tri različita načina da upsize Access baze podataka aplikacije. U okviru koje aplikacije promene želite da napravite?, izaberite jednu od sledećih opcija:

 • Kreiranje nove aplikacije klijent/server pristup    Ako izaberete ovu opciju, čarobnjaka za unapređivanje kreira novi Access projekat. Čarobnjaka za unapređivanje ime, koji podrazumeva se da je ime trenutnog Access baze podataka, od vas traži dodaje sufiks „CS”, a zatim skladišti projekta na istoj lokaciji kao postojeće Access baze podataka.

  Čarobnjaka za unapređivanje kreira datoteke Access projekta, a zatim upsizes sve objekte baze podataka iz Access baze podataka u Access projekat. Ako ne sačuvate lozinku i korisnički ID, zatim prvi put otvorite Access projekat, Access prikazuje dijalog Svojstva veze podataka tako da možete da se povežete sa SQL Server bazom podataka.

 • Veza SQL Server tabele da biste postojeću aplikaciju    Ako izaberete ovu opciju, čarobnjaka za unapređivanje menja u Access bazu podataka, tako da Vaše upite, obrasce, izveštaje i podataka stranicama za pristup koristiti podatke u novu bazu podataka SQL Server umesto podatke u Access bazi podataka. Čarobnjak za unapređivanje preimenovane Access tabele koje upsize sa dodatkom „_local”. Na primer, ako upsize tabele pod imenom zaposlenih, na tabela je preimenovana Employees_local Access baze podataka. Zatim čarobnjaka za unapređivanje kreira povezane tabele SQL Server po imenu zaposlenih.

  Napomena: Nakon dovršavanja unapređivanje operacije, više ne može koristiti tabele koje su preimenovane sa sufiks „_local”. Međutim, to je dobra ideja da biste zadržali lokalne tabele dok ne možete da potvrdite da je uspelo za unapređivanje. Kasnije, možete da izbrišete lokalne tabele da biste smanjili veličinu u Access bazu podataka. Ne zaboravite da napravite rezervnu kopiju baze podataka pre brisanja sve tabele.

  Upite, obrasce, izveštaje i podataka programa access stranica zasnovanih na originalnu tabela zaposleni sada će koristiti povezane tabele SQL Server zaposlenih. Mnogi od svojstava polja u tabeli originalne lokalne nasleđuju tako što ćete nove lokalne tabele, uključujući Opis, natpis, Format, maska unosai Decimalna mesta.

 • Bez promena aplikacije    Izaberite ovu opciju ako samo želite da kopirate podatke u SQL Server baze podataka, a ne izvršite ostale izmene u postojeći Access baze podataka aplikacije.

Sačuvaj lozinku i korisnički ID    Podrazumevano čarobnjaka za unapređivanje kreira povezane tabele u postojeću aplikaciju ili Access projektu kreira bez čuvanja korisničko ime i lozinku. To znači da korisnici upitani za korisničko ime i lozinku svaki put kada se prijave sa SQL Server bazom podataka.

Ako kliknete na dugme Sačuvaj lozinku i korisnički ID, korisnike da se povežete sa SQL Server bazom podataka bez prijavljivanja. Ako izaberete stavku Kreiraj novi pristup klijent/server aplikacije, Access projekat skladišti lozinke korisničkog imena u niski za povezivanje OLE DB.

Napomena: Ova opcija je onemogućena za opciju bez promene aplikacije ako povezane tabele SQL Server je konfigurisan sa sa tabelom MSysConf da odbijete čuvanja lozinki.

Čarobnjak za unapređivanje izveštaja

Kada kliknete na dugme Završi, čarobnjaka za unapređivanje kreira izveštaj koji obezbeđuje detaljan opis svih objekata kreirane i prijavljuje greške tokom procesa. Čarobnjak za unapređivanje prikazuje izveštaj u pregledu pre štampanja, a zatim možete da odštampate ili sačuvate izveštaj, na primer, kao XPS ili PDF datoteku. Izveštaj se ne čuva kao Access objekat prilikom zatvaranja prozora Pregled pre štampanja.

Čarobnjak za unapređivanje izveštaj sadrži informacije o sledećem:

 • Unapređivanje parametri, uključujući koje tabele atributi ste odlučili da upsize i kako vam upsized.

 • Tabela informacija, uključujući i Poređenje Access i SQL Server vrednosti za imena, tipovi podataka, indekse, pravila za validaciju, podrazumevane vrednosti, aktivira i da li su dodati vremenske oznake.

 • Neke greške je naišao, kao što su baze podataka ili transakcije neodgovarajuća, puna dozvole za evidenciju, uređaj ili baze podataka nije kreiran, tabele, podrazumevani ili provera valjanosti pravilo preskočeno, odnos nije primenjena upita preskočeno (zato što on ne može biti preveden sintaksu SQL Server) , i kontrola i izvor zapisa greške prilikom pretvaranja u obrascima i izveštajima.

Vrh odeljka

Vrh stranice

Kako objekata baze podataka se upsized

Sledeće podatke i objekte baze podataka se upsized:

 • Podataka i tipova podataka    Svi tipovi podataka programa Access baze podataka se konvertuju u njima ekvivalentne u SQL Server. Čarobnjak za pretvara tekst Access baze podataka u Unikod tako što ćete dodati Unikod niske identifikator sve vrednosti niske i tako što ćete dodati Unikod n prefiks svim tipovima podataka.

 • Upiti    

  • Upiti za izdvajanje koji nemaju odredbu ORDER BY ili parametri konvertuju se u prikazima.

  • Radni upiti se konvertuju u uskladištena procedura radni upiti. Access dodaje skup NOCOUNT na nakon parametar deklarisanje kôd da biste se uverili da se izvršava uskladištene procedure.

  • Upiti za izdvajanje koji sadrži samo reference na tabele (zovu se i osnovni upiti) koje koristite parametre ili odredbu ORDER BY konvertuju se u korisnički definisane funkcije. Ako je potrebno, prvih 100 PROCENATA odredba se dodaje u upit koji sadrži odredbu ORDER BY.

  • Parametarskih upita koji koriste imenovani parametara održavanje ime originalni tekst se koristi u Access bazi podataka i konvertuju uskladištene procedure ili umetnute korisnički definisane funkcije.

   Napomena: Možda ćete morati da biste ručno konvertovali upite koji nisu upsize, kao što su direktni SQL upite za upite za definisanje podataka i unakrsni upiti. Takođe možda ćete morati da ručno upsize upite koji su preduboko ugnežđeni.

 • Obrasci, izveštaji, i kontrola    SQL izjave u izvor zapisa, ControlsSource i RowSource svojstava obrazaca, izveštaja ili kontrola se zadržavaju na mestu, a ne konvertuju se u uskladištene procedure ili korisnički definisane funkcije.

 • Svojstva za pokretanje    Čarobnjak za unapređivanje upsizes sledeća svojstva za pokretanje:

  StartUpShowDBWindow
  StartUpShowStatusBar
  AllowShortcutMenus
  AllowFullMenus
  AllowBuiltInToolbars
  AllowToolbarChanges
  AllowSpecialKeys
  UseAppIconForFrmRpt
  AppIcon
  AppTitle
  StartUpForm
  StartUpMenuBar
  StartupShortcutMenuBar

 • Moduli i makroi    Čarobnjaka za unapređivanje ne unesite izmene module ili makroe. Možda ćete morati da izmenite u aplikaciji potpunosti iskoristili funkcije sistema SQL Server. Više informacija potražite u članku MSDN Optimizuje Microsoft Office Access aplikacije povezane sa sistemom SQL Server.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×