Prekoračenje ograničenja OneDrive skladišta

Prekoračenje ograničenja OneDrive skladišta

Zašto sam premašio/la ograničenje prostora za skladištenje?

Možda ste premašili ograničenje prostora za skladištenje iz nekog od sledećih razloga:

  • Na vaš nalog su uticale promene količine besplatnog prostora za skladištenje koji se dobija uz OneDrive.

  • Kupili ste Office 365 pretplatu, uz koju se dobija 1 TB (1.000 GB) OneDrive prostora za skladištenje, a zatim ste zaboravili da obnovite ili ste imali problem sa naplatom. Prikažite </c1>https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=507403Informacije o Microsoft Office nalogu</c0>.

  • Dodatni OneDrive prostor za skladištenje koji ste dobili putem promocije je istekao.

Kako da se vratim unutar ograničenja prostora za skladištenje?

Imate nekoliko opcija:

  • Kupite dodatni prostor za skladištenje. Možete da kupite 100 GB samostalnog OneDrive prostora za skladištenje ili možete da dobijete 1 TB (1000 GB) OneDrive prostora za skladištenje uz Office 365. Office 365 obuhvata i nove Office 2016 aplikacije (Word, Excel, PowerPoint i druge) i 60 mesečnih Skype minuta.

  • Uklonite dovoljno datoteka iz usluge OneDrive da biste bili ispod ograničenja prostora za skladištenje. Prikažite najveće datoteke u usluzi OneDrivehttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=797617</c0>.

Koliko dugo mogu ostati preko ograničenje prostora za skladištenje?

Ako prekoračujete ograničenje prostora za skladištenje zbog isteka Office 365 pretplate ili isteka promotivnog prostora za skladištenje, možete ostati preko ograničenja prostora za skladištenje u periodu od 3 meseca. Ako ste preko ograničenja porostora za skladištenje zbog promena u OneDrive ograničenju prostora za skladištenje, možete ostati preko ograničenja prostora za skladištenje u periodu od 9 meseci.

Šta se dešava ako ostanem preko ograničenje prostora za skladištenje nakon dodatnog perioda?

Ako ste i dalje preko ograničenje prostora za skladištenje nakon završetka dodatnog perioda, vaš nalog će biti zamrznut. Kada je vaš nalog zamrznut, ne možete da pristupite sadržaju u usluzi OneDrive dok s e vaš nalog ne odmrzne. Ako nalog ostane zamrznut, biće zakazano brisanje usluge OneDrive. Imaćete najmanje 3 meseca da odmrznete nalog. Takođe ćemo vas putem e-pošte obavestiti o tačnom datumu nakon kog vaš OneDrive može biti izbrisan. Možete da proverite status vašeg OneDrive nalog i primenljive datume na stranici prostora za skladištenje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×