Prelazak na Access 2007

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office Access 2007 obezbeđuje skup moćnih alatki koje vam pomažu da brzo pokretanje za praćenje, izveštavanje i deljenje informacija u kojima se može upravljati okruženju. Sa njenim novim, interaktivnim dizajn mogućnostima, unapred izgrađenih biblioteku predložaka aplikacija, za praćenje i mogućnost da radi sa mnogim izvorima podataka, uključujući Microsoft SQL Server, Office Access 2007 vam omogućava da brzo kreirate privlačne i funkcionalne za praćenje aplikacije bez potrebe znanja baza podataka. Možete brzo da kreirate i prilagodite aplikacije i izveštaje da odgovara vašim potrebama za promenu posla i sa poboljšanom duboke integraciju sa Windows SharePoint Services 3.0, Office Access 2007 vam omogućava da delite, upravljanje, nadzora i pravljenje rezervne kopije informacija.

U ovom članku

Prelazak sa sistema Microsoft Office Access 2003, Access 2002 ili Access 2000

Prelazak sa programa Access 97

Prelazak sa programa Access 95

Prelazak sa programa Access 2.0

Prelazak sa sistema Microsoft Office Access 2003, Access 2002 ili Access 2000

Ako koristite Microsoft Office Access 2003, Access 2002 ili Access 2000, prelazak na Access 2007 je lako. Access 2007 podržava Access 2002-2003 i formate Access 2000 .mdb datoteka tako da u većini slučajeva, samo treba da instalirate Access 2007 i otvorite baze podataka programa Access 2000 ili Access 2002-2003 – a zatim možete da koristite one kao što biste koristili u Access 2007 bazi podataka. Međutim, Access 2007 uključuje mnoge nove i korisne funkcije (kao što su prilozi i polja sa više vrednosti) koje zahtevaju novi format datoteke .accdb, tako da bi trebalo da koristite u novi format datoteke kad god je to moguće. Ako nastavite da koristite format datoteke .mdb, ne možete da iskoristite prednost te nove funkcije.

Više informacija o funkcijama koje su dostupne samo u formatu datoteke .mdb i funkcije koje su dostupne samo u .accdb format datoteke potražite u članku format datoteke koji treba koristiti u programu Access 2007?

Neke funkcije prethodnih verzija programa Access više nisu podržani, kao što su bezbednost na korisničkom nivou i replikacija. Više informacija o ovim funkcijama potražite u članku sa migracijom za Access 2007.

Vrh stranice

Prelazak sa programa Access 97

Kada otvorite bazu podataka programa Access 97 u Access 2007, pojavljuje se dijalog za Poboljšanje baze podataka . Da biste konvertovali bazu podataka na format datoteke Access 2007 , kliknite na dugme da. Access zatim kreira kopiju baze podataka u .accdb formatu.

Napomena: Ne možete da koristite format datoteke .accdb u starijim verzijama programa Access.

Ako izaberete stavku ne u dijalogu Poboljšanje baze podataka (koji je, odaberite ne da biste konvertovali bazu podataka), možete da otvorite bazu podataka .mdb datoteke formata. Možete da prikažete objekte i izmenite zapise tako što ćete koristiti Access 2007, ali sve promene dizajna koje unesete će biti sačuvana.

Vrh stranice

Prelazak sa programa Access 95

Ako koristite postojeću bazu podataka u Access 95 formatu (.mdb), možete da uvezete tabele, upiti i makroi iz baze podataka u Office Access 2007 formatu (.accdb) bazu podataka. Možete da uvezete obrasce i izveštaje koji koriste Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Da biste uvezli obrazaca i izveštaja koji sadrže VBA kôd (a i moduli), prvo konvertovanje Access 95 formatu baze podataka u Access 2002-2003 datoteke ili Access 2000 formatu pomoću programa Microsoft Office Access 2003, Access 2002 ili 2000, a zatim koristite Access 2007 da biste konvertovali tu datoteku u formatu datoteke Access 2007 . Više informacija potražite u članku Uvoz Access 2.0 i Access 95 baze podataka u trenutnim verzijama.

Vrh stranice

Prelazak sa programa Access 2.0

Ako koristite postojeću bazu podataka u formatu programa Access 2.0 (.mdb), možete da uvezete tabele, upiti i makroi iz baze podataka u Office Access 2007 formatu (.accdb) bazu podataka.

Da biste uvezli obrasce, izveštaje ili module u Office Access 2007, prvo morate da konvertujete bazu podataka pomoću prethodne verzije programa Access, a zatim otvorite bazu podataka u Access 2007, a zatim možete da konvertujete bazu podataka u format Access 2007 baze podataka. Više informacija potražite u članku Uvoz u Access 2.0 bazi podataka u programu Access 2007 datoteku.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×