Prelaz sa prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju

Prelaz sa prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju

Ovaj članak je namenjen Office 365 administratorima čiji korisnici koriste prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju (Groove.exe) na Windows računarima i žele da izvrše nadogradnju na Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe) za sinhronizovanje datoteka u uslugama OneDrive for Business i SharePoint Online.

Ako niste IT administrator, pogledajte članak Sinhronizacija datoteka pomoću OneDrive klijenta za sinhronizaciju u operativnom sistemu Windows da biste saznali kako da počnete da sinhronizujete datoteke koristeći Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive.

Važno: 

 • Novi OneDrive klijent za sinhronizaciju za Windows sada podržava sinhronizovanje SharePoint biblioteka dokumenata i OneDrive lokacija sa IRM zaštitom. Da biste stvorili besprekorno iskustvo pri IRM sinhronizaciji za krajnje korisnike, primenite najnoviji Rights Management Service (RMS) klijent na računarima korisnika.

 • Ako vaša organizacija nikada nije koristila prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju ili je imala manje od 250 licenciranih Office 365 korisnika u junu 2016., korisnici moraju da koriste Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive da bi sinhronizovali OneDrive for Business i SharePoint Online datoteke.

 • Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive podržava Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 i Windows 7. Još uvek ne podržava sinhronizaciju lokalnih instanci usluge OneDrive for Business ili SharePoint Server (kada vaša organizacija nema pretplatu na Office 365 plan za preduzeća).

Ako ste spremni, preuzmite najnoviju verziju novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju koja je potpuno objavljena i puštena u produkciju. Da biste saznali više o drugim verzijama koje se izdaju u drugim ciklusima, pogledajte napomene uz izdanje novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Instaliranje i podešavanje vodiča za korisnike dostupni su za sinhronizaciju usluge OneDrive u operativnom sistemu Windows, usluge OneDrive u operativnom sistemu Mac OS X i SharePoint datoteka u operativnom sistemu Windows i Mac.

Pregled

Kada se korisnici koji sinhronizuju datoteke pomoću prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju (Groove.exe) prijave u Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe), dešava se sledeće:

 • Ako Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive može da preuzme sinhronizaciju biblioteke, prethodni klijent za sinhronizaciju prestaje da je sinhronizuje i Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive preuzima sinhronizovanje bez ponovnog preuzimanja sadržaja. Ako Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive ne može da sinhronizuje biblioteku, prethodni klijent za sinhronizaciju nastavlja da je sinhronizuje. Ako biblioteka zahteva odjavljivanje ili ima obavezne kolone ili metapodatke, ona će se sinhronizovati samo za čitanje.

 • Prethodni klijent za sinhronizaciju prestaje sa radom i uklanja se iz automatskog pokretanja, osim ako i dalje ne sinhronizuje biblioteke koje Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive ne može da sinhronizuje.

Kada SharePoint Online biblioteke počnu da se sinhronizuju pomoću usluge Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, hijerarhija fascikli koja se pojavljuje u istraživaču datoteka može biti pojednostavljena.

Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive još uvek ne podržava sledeće tipove biblioteka i one neće biti prenete iz prethodnog klijenta za sinhronizaciju:

 • Lokalne instance usluga OneDrive for Business i SharePoint Server (kada vaša organizacija nema pretplatu na Office 365 plan za preduzeća).

 • SharePoint Online biblioteke koje su osobe iz drugih organizacija podelile i koje vaši korisnici sinhronizuju pomoću prethodnog klijenta za sinhronizaciju.

Preduslovi

 1. Uverite se da korisnici imaju instalirane sledeće verzije sistema Office ili novije. Za informacije o primeni sistema Office, pogledajte članak Izbor načina primene usluge Office 365 ProPlus. Uverite se da ne instalirate prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju. Informacije potražite u članku Promene prethodnog OneDrive klijenta za sinhronizaciju (Groove.exe) u Office 2016 usluzi „Klikni i pokreni“.

  Verzija sistema Office

  Minimalna verzija

  Office 365 ProPlus

  16.0.7167.2*

  Office 2016 MSI

  16.0.4432.1*

  Office 2013 MSI/C2R

  15.0.4859.1*

 2. Uverite se da korisnici imaju instaliranu verziju 17.3.6743.1212 ili noviju aplikacije Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive. Informacije o primeni aplikacije Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive potražite u članku Primena novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju u poslovnom okruženju.

Napomene: 

 • Ako korisnici imaju instaliran Office 2010, preporučujemo da uklonite komponentu SharePoint Workspace. Ako su korisnici prethodno podesili SharePoint Workspace (čak i ako ga više ne koriste), to će dovesti do problema sa sinhronizacijom sajtova tima. Pre nego što pokrenete OneDrive podešavanje, deinstalirajte Office 2010 ili izmenite instalaciju. Da biste to uradili pokretanjem podešavanja, prvo kreirajte sledeću XML datoteku.

 • <Configuration Product="ProPlus"> <Display Level="none" CompletionNotice="no" SuppressModal="yes" NoCancel="yes" AcceptEula="yes" /> <Logging Type="standard" Path="C:\Windows\temp\" Template="MicrosoftSharePointWorkspaceSetup(*).txt" /> <Setting Id="SETUP_REBOOT" Value="Never" /> <OptionState Id="GrooveFiles" State="absent" Children="force" /> </Configuration>

 • Zatim pokrenite podešavanje:

 • Setup.exe /modify ProPlus /config RemoveSharepointDesigner.xml

 • Više informacija potražite u člancima Podešavanje opcija komandne linije za Office 2010 i Datoteka Config.xml u sistemu Office 2010.

Konfigurisanje preuzimanja

 1. U SharePoint centru administracije, podesite SharePoint da se sinhronizuje pomoću novog klijenta za sinhronizaciju. Ako opcije nisu dostupne, Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive je već podešen da sinhronizuje OneDrive for Business i SharePoint Online datoteke.

 2. Ako koristite Windows 10, možete da koristite tihu konfiguraciju naloga za prijavljivanje korisnika. Informacije potražite u članku (Pregled) Tiho konfigurisanje usluge OneDrive pomoću Windows 10 akreditiva ili akreditiva domena.

Pokretanje komande za preuzimanje

Ako ne pokrenete komandu za preuzimanje, korisnici prelaze na novi klijent za sinhronizaciju na sledeći način:

 • Pokretanjem OneDrive podešavanja (novi korisnici usluge Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive).

 • Podešavanjem dodatnih biblioteka (postojeći korisnici usluge Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive).

Da biste automatski preneli sinhronizaciju datoteka bez potrebe za interakcijom korisnika, možete da pokrenete komandu za preuzimanje. Koristite alatke kao što su System Center Configuration Manager (SCCM) i pokrenite sledeću komandu za svakog korisnika na računaru:

%localappdata%\Microsoft\OneDrive\OneDrive.exe /takeover

Saveti: 

 • Uverite se da pokrećete komandu u kontekstu korisnika, a ne kao administrator, jer će u suprotnom korisnik videti grešku „OneDrive.exe ne može da se pokrene sa administratorskim privilegijama“.

 • Da bi to imalo uticaj na sve korisnike na računaru, konfigurišite komandu tako da se pokreće za svaki korisnički nalog. Tako ćete obezbediti njeno izvršavanje za svakog korisnika koji se prijavi.

Blokiranje prethodnog klijenta za sinhronizaciju da obavlja sinhronizovanje

Da biste sprečili korisnike da koriste prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju OneDrive for Business i SharePoint Online datoteka, pokrenite sledeću komandu u programu Microsoft PowerShell:

Set-SPOTenantSyncClientRestriction [-GrooveBlockOption <String> “OptOut”|”HardOptIn”|”SoftOptIn”] 

Više informacija potražite u članku Get-SPOTenantSyncClientRestriction. Informacije o korišćenju programa PowerShell potražite u članku Uvod u SharePoint Online Management Shell.

Takođe pogledajte

Primena novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju u poslovnom okruženju

Sinhronizacija datoteka pomoću OneDrive klijenta za sinhronizaciju u operativnom sistemu Windows

Sinhronizacija datoteka pomoću OneDrive klijenta za sinhronizaciju u operativnom sistemu Mac OS X

Korišćenje funkcije „Smernice grupe“ za kontrolisanje postavki OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Zabrane i ograničenja prilikom korišćenja novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju pri sinhronizaciji OneDrive for Business biblioteka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×