Prelamanje teksta oko slike u programu Publisher

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da kontrolišete izgled teksta tokova oko slike ili WordArt u publikaciji. Promenom toka teksta, možete da promenite relaciju između teksta i slika.

 1. Kliknite na sliku da biste je izabrali.

 2. Na kartici Oblikovanje , u grupi Rasporedi kliknite na dugme Prelomi tekst.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku kvadrat da biste prelomili tekst oko ivica slike.

  • Kliknite na dugme zbijeno da biste prelomili tekst pažljivo oko oblikovani slike.

  • Kliknite na vrh i dno da biste postavili slike u zasebnom redu.

  • Kliknite na dugme , a zatim izaberite stavku Uredi tačke preloma da prevlačite tačke prelamanja bliže slika, tako da tekst možete da popunite više negativan prostora oko slike.

  • Izaberite stavku Više opcija za raspored i kliknite na karticu Prelamanje teksta da biste promenili gde se tekst prelama. Ako kliknete na kvadrat stil, možete da promenite i rastojanje između teksta i slika.

Napomena: Prati se odnosi na štampanje publikacije samo. U Web publikacijama ne možete da koristite za automatsko prelamanje alatke teksta da biste prelomili tekst oko slike. (Da biste saznali ako se nalazite u Web publikaciji, pogled na naslovnoj traci. Prikazuje Veb publikacije ili štampanje publikacije, u zavisnosti od tipa publikacije koju ste otvorili.) Ako postavite slike na pasus teksta u Web publikaciji, sliku ili pokriće tekst iza toga ili biti prekriveni tekst (u zavisnosti od kako ste podesili redosled slike pomoću komande "porudžbine" na meniju rasporedi). Možete da postavite slike i tekst Uporedni prikaz, ali morate da koristite više okvira za tekst da biste dobili rezultate koje želite.

Uobičajene opcije za prelamanje teksta uključuju:

 • Vrh i dno Tekst se zaustavlja na vrhu okvira za slike i nastavljaju posle na dnu okvira. Ako je slika na gornje ili donje margine publikacije kada izaberete ovu opciju, tekst prelama oko samo sa vrha ili sliku.

 • Zbijeni Tekst prelama oko strukture sama slika, a ne oko okvira. Drugu opciju, kroz, slično zbijeno je, ali za neke slike, dovodi do prelamanja teksta čak i više blisko oko konture slike.

 • Kvadrat Tekst prelama oko okvira slike, a ne oko same slike.

 • Nijedno Tekst se ponaša kao slika ne postoji i da odete ispod ili iznad slike, u zavisnosti od redosleda objekata. (Da biste promenili redosled slike, kliknite na nju i zatim postavite pokazivač na meniju Rasporedi .)

Prelamanje teksta oko slika

 1. Izaberite sliku.

 2. U meniju Oblikovanje kliknite na sliku, a zatim kliknite na karticu raspored .

 3. Izaberite željeni Stil prelamanja , a zatim kliknite na dugme u redu.

Napomene: 

 • Ako ste prelamanje teksta oko WordArt, u meniju Oblikovanje izaberite stavku WordArt umesto slike .

 • Ako ne vidite Stil prelamanja opcije na kartici " raspored ", kojoj se nalazite u Web publikaciju. Ne možete da prelomite tekst u Web publikacijama.

 • U tabeli, možete da prelamanje teksta oko slike ili WordArt objekta. Stil prelamanja opcije su dostupne kada kliknete na sliku u tabeli, ali što ćete kliknuti na neku od opcija neće uticati na tekst.

Takođe pogledajte

Precizno podešavanje prelamanja teksta oko slike

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×