Preimenovanje kolone (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Napomena: Kratak video o tome kako da prikažete uređivač upita, potražite na kraju ovog članka.

Da biste preimenovali kolonu izvora podataka Power Query, koristite uređivač upita da promenite njeno ime. Ime nove kolone se koristi u upitu.

Preimenovanje kolone

Postoji nekoliko načina (najmanje) da biste preimenovali kolonu. Sledeća dva pristupa postigli isti rezultat promene imena kolone:

  • U Uređivaču upita, kliknite dvaput na kolonu, i unesite novo ime.

  • U Uređivaču upita, takođe možete da kliknite desnim tasterom miša na kolonu koju želite da preimenujete i iz menija koji se pojavljuje izaberite stavku Preimenuj .

Sledeće kratak video prikazuje oba pristupa: prva kolona je preimenovana tako što ćete kliknuti dvaput na ime kolone, drugi je preimenovana tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša zatim otkucati novo ime kolone.

Rename columns in the Query Editor

Napomena: Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×