Preimenovanje Excel tabele

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Svaki put kada kreirate tabelu, Excel dodeljuje podrazumevano ime tabele prema ove konvencije za imenovanje: Tabela1, Tabela2, Tabela3, i tako dalje. Da biste lakše u radnu svesku koja sadrži više tabela, upućuje na tabelu, na primer, možete da nazovete svaku tabelu.

Napomena: Snimci ekrana u ovom članku odvedeni u programu Excel 2016. Prikaz može neznatno da se razlikuje ako imate drugu verziju programa Excel, ali funkcionalnost je isti (ukoliko nije drugačije naznačeno).

Da biste preimenovali tabelu:

 1. Kliknite na tabelu.

 2. Izaberite stavke Alatke za tabele > Dizajn > Svojstva > ime tabele.

  Na Mac računaru, idite na karticu Tabela > Ime tabele.

 3. Markirajte ime tabele i unesite novo ime.

  Slika polja za ime u polju za formulu programa Excel da biste preimenovali tabelu

Saveti: 

 • Sve tabele će biti prikazani u traku adresa, koja se pojavljuje sa leve strane polja za formulu. Kada izaberete sve tabele sa liste, Excel će automatski prelazak te tabele – čak i ako je na drugom radnom listu.

 • Traka adresa Excel sa leve strane polja za formulu

Važne napomene za imena

 • Koristite važeće znakove  Uvek počinju slovom, ime znak crte (_) ili kosu crtu (\). Korišćenje slova, brojeve, tačke i podvlake za ostale ime. 

  Izuzeci: Ne možete da koristite „C”, „c”, „R” ili „r” ime, zato što su se već naznačen kao prečice za izbor kolone ili reda za aktivnu ćeliju kada ih unesete u polje ime ili idi na.

 • Nemojte koristiti reference ćelija – Imena ne mogu biti isti kao reference ćelija, na primer, Z$ 100 ili R1C1.

 • Nemojte koristiti razmak za razdvajanje reči – Razmake nije moguće koristiti u imenu. Razmislite o tome kako da pišete ime koristeći bez razmaka. Ili, upotrebite znak crte (_) ili tačka (.) kao znakove za razdvajanje reči. Primeri: Prodajasekt, Poreska_Stopa ili prvi.kvartal.

 • Maksimalno 255 znakova – Ime tabele može da ima najviše 255 znakova.

 • Koristite jedinstvena imena tabela – Duplirani imena nisu dozvoljena. Excel ne pravili razliku između gornje i malih slova u imenima, ako ste uneli „Prodaja”, ali već imaju drugo ime pod imenom „Prodaja” u istoj radnoj svesci, bićete upitani da odaberete jedinstveno ime.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Pregled Excel tabela

Video: kreiranje Excel tabele

Izračunavanje ukupne vrednosti podataka u Excel tabeli

Promena veličine tabele dodavanjem ili uklanjanjem redova i kolona

Problemi sa kompatiblinošću u vezi sa Excel tabelom

Izvoz Excel tabele u SharePoint

Konvertovanje Excel tabele u opseg

Filtriranje podataka u opsegu ili tabeli

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×