Preimenovanje datoteke

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponekad koju želite da promenite ime datoteke. Možete sačuvati otvorenu datoteku pod novim imenom, ali i dalje će postojati kopija datoteke sa originalnim imenom. Ako želite da promenite ime bez kreiranja nove kopije, sledite ove korake.

Napomena: Nije moguće preimenovati datoteke dok je neko drugi je otvorena u bilo koji program. Datoteka mora da se zatvori, a ako je deljene datoteke, mora biti prijavljen.

Preimenovanje datoteke u operativnom sistemu Windows

Najlakši način da biste preimenovali datoteku je da koristite istraživač datoteka u operativnom sistemu Windows.

Otvorite istraživač datoteka tako što ćete otići na Moj računar ili tako što ćete pritisnuti taster Windows + E na tastaturi. Pronađite datoteku koju želite da preimenujete, izaberite je i kliknite na dugme Preimenuj na traci (ili na tastaturi pritisnite taster F2). Otkucajte novo ime koje želite da imate datoteku i pritisnite taster enter.

Preimenovanje datoteke na Mac računaru

Najlakši način da biste promenili ime datoteke na Mac računaru jeste da koristite Nalazač. Pronađite i izaberite datoteku, a zatim izaberite stavke datoteka > Preimenuj. Otkucajte novo ime i pritisnite taster enter.

Snimak ekrana integracije nalazača na Mac računaru sa preklapanjima sinhronizacije za sinhronizovane datoteke

Preimenovanje datoteke u sistemu Office Online

Kada pokrenete novi, prazan, dokument u Office Online, dokument se ime kao što su „Document4” ili „Presentation2”. Da biste preimenovali dokument dok ga uređujete, kliknite na ime datoteke pri vrhu prozora pregledača i otkucajte ime koje želite.

Rename in Office Online

Ako se ništa ne dešava dok kucate, proverite da li se nalazite u prikazu za uređivanje (na kartici Prikaz izaberite opciju Prikaz za uređivanje).

Osim u programu PowerPoint Online, nećete moći da biste preimenovali datoteku ako druge osobe rade na njoj u isto vreme da se nalazite. Sačekajte da ste jedina osoba u dokumentu, a zatim da ga preimenujete.

Preimenovanje datoteke u sistemu Office na Android uređaju

Da biste preimenovali datoteku u sistemu Office na Android jednostavno otvorite datoteku u odgovarajući Office aplikacije (Word, Excel, itd.) a zatim dodirnite ime datoteke na vrhu na aplikacije otkucajte novo ime koje želite, a zatim dodirnite gotovo na tastaturi.

Preimenovanje datoteke

Preimenovanje datoteke u sistemu Office na iOS

Da biste preimenovali datoteku u sistemu Office na iOS otvorite Office aplikaciju, pronađite datoteku u meniju datoteka i dodirnite dugme " još " (izgleda kao da je 3 tačke). Iz kontekstualnog menija izaberite stavku Preimenuj , otkucajte novo ime, a zatim dodirnite preimenovanje u gornjem desnom uglu dijaloga.

Preimenujte datoteku tako što ćete dodirnuti dugme 3 tačke i izabrati stavku Preimenuj

Video

Ako biste hteli da pogledate kratak video o tome kako to da uradite, možda će vam to korisno.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Dodatne informacije

Slušamo vas

Ako ovaj članak pronašli korisno i posebno ako niste, koristite kontrole za povratne informacije ispod da nam konstruktivne ideje na kako da ga bolje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×