Pregledanje radnih svezaka pomoću programa Excel Viewer

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Excel Viewer vam omogućava da otvarate, prikazujete, štampate ili radite u radnoj svesci na računaru na kojem nije instaliran Microsoft Excel. Excel Viewer je koristan i kada isporučujete radnu svesku osobama koje nemaju instaliran Excel.

Napomene: 

  • Microsoft Excel Viewer je koji se povlačenje April, 2018. U tom trenutku prikazivač više neće biti dostupan za preuzimanje i nećete primati bezbednosne ispravke.

  • Office mobile aplikacije omogućavaju vam da otvorite Office dokumente na uređaju. Lista veza za preuzimanje za Office mobile aplikacije, potražite u tabeli u ovom članku podržane verzije sistema Office prikazivaču .

Korišćenje programa Excel Viewer

Nakon preuzimanja i instaliranja programa Excel Viewer, možete ga upotrebiti za sledeće radnje:

  • Otvaranje radne sveske    U programu Excel Viewer možete da otvorite datoteke koje su kreirane u programu Microsoft Excel 2010, Microsoft Office Excel 2007, Microsoft Office Excel 2003, Excel za Windows (verzije 95 i novije) i Microsoft Excel za Macintosh (verzije 2.2 i novije). Excel Viewer može da otvori ove formate Excel datoteka: .xlsx, .xlsm, .xlsb, .xltx, .xltm, .xls, .xlt, .xlm i .xlw. Iako možete da otvorite datoteke koje imaju omogućene makroe (.xlsm, .xltm i .xlm), nećete moći da pokrenete makroe. Ne možete da otvorite Excel datoteke grafikona (.xlc), Hypertext Markup Language (HTML) datoteke (.mht, .mhtml, .htm i .html) ili comma delimited text (CSV) datoteke (.csv).

    Napomena: Iako možete da otvorite Excel 2010 datoteke, određene funkcije programa Excel 2010 nije moguće prikazati u programu Excel Viewer. Međutim, ne morate da preuzmete Excel Viewer da biste prikazali Excel 2010 datoteke. Možete da koristite program Excel Online dostupan u okviru programa Windows OneDrive ili Excel Web App primenjenog kao deo instalacije sistema Microsoft SharePoint Server 2010 ili Microsoft SharePoint Foundation 2010. Programi Excel Online i Excel Web App mogu da prikazuju, uređuju i štampaju Excel datoteke. Više informacija potražite u članku Rad sa podacima radnog lista u usluzi OneDrive ili Korišćenje Office Web Apps aplikacija u sistemu SharePoint.

  • Pregledanje radnog lista    Možete se pomerati da biste pregledali razne delove radnog lista i možete da se prebacite na drugi radni list. Takođe možete da uvećate ili umanjite prikaz, kao i da umanjite traku.

  • Rad sa podacima    Možete da se pomerate kroz podatke radnog lista, da ih izaberete i pretražujete. Možete i kopirati podatke u drugi program. Međutim, bez instaliranog programa Excel, nećete moći da uređujete podatke niti sačuvate promene koje napravite.

  • Štampanje radnog lista    Možete da odredite koje podatke iz radnog lista želite da odštampate i postaviti opcije štampanja podataka kao što biste to uradili u programu Excel.

Za više informacija o korišćenju program Excel Viewer kliknite na dugme „Pomoć“, a zatim izaberite stavku Pomoć za Microsoft Office Excel Viewer ili pritisnite taster F1.

Savet: Stavka Pomoć za Microsoft Office Excel Viewer dostupna je samo kada ste povezani sa Internetom. Ako planirate da radite van mreže, možda ćete želeti da odštampate ovaj članak. U ovom članku, u odeljku „Takođe pogledajte“ kliknite na vezu Pomoć za Microsoft Office Excel Viewer. Kliknite na vezu Verzija za štampanje, a zatim kliknite na dugme Prikaži sve (gore desno) da biste razvili sve odeljke članka. Da biste odštampali članak, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+P.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×