Pregledanje radnih svezaka pomoću programa Excel Viewer

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Excel Viewer vam omogućava da otvarate, prikazujete, štampate ili radite u radnoj svesci na računaru na kojem nije instaliran Microsoft Excel. Excel Viewer je koristan i kada isporučujete radnu svesku osobama koje nemaju instaliran Excel.

Možete da preuzmete i instalirate programa Excel Viewer besplatne sa stranice "Microsoft Office preuzimanja na mreži".

Napomena: Trenutna verzija programa Excel Viewer predstavlja zamenu za Excel Viewer 2003 i starije verzije programa Excel Viewer.

Korišćenje programa Excel Viewer

Nakon preuzimanja i instaliranja programa Excel Viewer, možete ga upotrebiti za sledeće radnje:

  • Otvaranje radne sveske    U programu Excel Viewer možete da otvorite datoteke koje su kreirane u programu Microsoft Excel 2010, Microsoft Office Excel 2007, Microsoft Office Excel 2003, Excel za Windows (verzije 95 i novije) i Microsoft Excel za Macintosh (verzije 2.2 i novije). Excel Viewer može da otvori ove formate Excel datoteka: .xlsx, .xlsm, .xlsb, .xltx, .xltm, .xls, .xlt, .xlm i .xlw. Iako možete da otvorite datoteke koje imaju omogućene makroe (.xlsm, .xltm i .xlm), nećete moći da pokrenete makroe. Ne možete da otvorite Excel datoteke grafikona (.xlc), Hypertext Markup Language (HTML) datoteke (.mht, .mhtml, .htm i .html) ili comma delimited text (CSV) datoteke (.csv).

    Napomena: Iako možete da otvorite datoteke u programu Excel 2010, određene funkcije programa Excel 2010 nije moguće prikazati u Excel Viewer. Međutim, ne morate da preuzimanje programa Excel Viewer da biste prikazali datoteke u programu Excel 2010. Možete da koristite Excel Online omogućile Windows OneDrive ili Excel Web App primenjene kao deo sistema Microsoft SharePoint Server 2010 ili Microsoft SharePoint Foundation 2010 instalaciju. Excel Online i Excel Web App možete prikazati, uređivanje i štampanje Excel datoteke. Više informacija potražite u članku rad sa podacima radnog lista u usluzi OneDrive ili Pomoću Office Web APPS aplikacija u sistemu SharePoint.

  • Pregledanje radnog lista    Možete se pomerati da biste pregledali razne delove radnog lista i možete da se prebacite na drugi radni list. Takođe možete da uvećate ili umanjite prikaz, kao i da umanjite traku.

  • Rad sa podacima    Možete da se pomerate kroz podatke radnog lista, da ih izaberete i pretražujete. Možete i kopirati podatke u drugi program. Međutim, bez instaliranog programa Excel, nećete moći da uređujete podatke niti sačuvate promene koje napravite.

  • Štampanje radnog lista    Možete da odredite koje podatke iz radnog lista želite da odštampate i postaviti opcije štampanja podataka kao što biste to uradili u programu Excel.

Za više informacija o korišćenju program Excel Viewer kliknite na dugme „Pomoć“, a zatim izaberite stavku Pomoć za Microsoft Office Excel Viewer ili pritisnite taster F1.

Savet: Stavka Pomoć za Microsoft Office Excel Viewer dostupna je samo kada ste povezani sa Internetom. Ako planirate da radite van mreže, možda ćete želeti da odštampate ovaj članak. U ovom članku, u odeljku „Takođe pogledajte“ kliknite na vezu Pomoć za Microsoft Office Excel Viewer. Kliknite na vezu Verzija za štampanje, a zatim kliknite na dugme Prikaži sve (gore desno) da biste razvili sve odeljke članka. Da biste odštampali članak, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+P.

Distribucija programa Excel Viewer drugim osobama

Kada pošaljete radne sveske u e-poruku kao prilog osobama koje nemaju instaliran Excel, možete da uključite pokazivač stranica za preuzimanje programa Excel Viewer na Office preuzimanja na mreži.

Excel Viewer možete poslati i zajedno sa radnim sveskama. Za više informacija o distribuciji programa Excel Viewer, kliknite na vezu USLOVI LICENCIRANJA ZA MICROSOFT SOFTVER u odeljku Takođe pogledajte u ovom članku.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×