Pregled usluge u sistemu SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Saznajte kako možete da prilagodite iskustvo pretrage u usluzi SharePoint Online da biste pomogli korisnicima da pronađu ono što traže.

Ispod se nalaze četiri glavne oblasti u kojima možete prilagođavati iskustvo pretrage i uveriti se da se pretraga izvršava onako kako želite.

Mnoge funkcije pretrage su dostupne na stranici administracije pretrage u SharePoint centru administracije. Detaljan pregled načina funkcionisanja pretrage može da vam pomogne da razumete gde i kako možete da utičete na iskustvo pretrage u usluzi SharePoint Online.

Red

1. korak
Uverite se da sadržaj može da se pronađe.

Sadržaj se mora popisati i dodati u indeks za pretraživanje da bi korisnici mogli da pronađu ono što traže u usluzi SharePoint Online.

Pogledajte kako možete prilagoditi sadržaj za pretraživanjei kako možete da popišete sadržaj da biste ga dodali u indeks pretrage. Takođe, pogledajte kako možete pomoći korisnicima da istovremeno pretražuju sadržaj u usluzi Office 365 i na lokalnom SharePoint serveru. Saznajte više.

Red

2. korak
Neka rezultati pretrage izgledaju odlično.

Izlaganje rezultata pretrage na pravi način olakšava pronalaženje sadržaja.

Pogledajte kako možete da upravljate centrom za pretragu u usluzi SharePoint Online i kako možete da koristite različite veb segmente pretrage da biste svakom korisniku pomogli da pronađe ono što traži. Saznajte više.

Red

3. korak
Prikažite relevantne rezultate pretrage.

Nisu svi rezultati pretrage uvek važni svima.

Pogledajte kako možete da prikažete svaki korisnik tačno rezultate traže. Dodatne informacije.

Red

4. korak
Proverite evidencije, ograničenja i izveštaje.

Pogledajte kako možete da proverite da li je popisivanje dodalo sadržaj u indeks za pretraživanje i da li korisnici pronalaze ono što traže. Potražite ograničenja za pretragu, na primer koliko stavki možete da imate u rečniku prilagođene pretrage. Saznajte više.

Kako pretraga funkcioniše

Detaljan pregled načina funkcionisanja pretrage može da vam pomogne da razumete gde i kako možete da prilagodite pretragu u usluzi SharePoint Online.

U listama i bibliotekama, kolona lokacije skladištiti detaljne informacije o svakom dokumentu.

  1. Pretraga popisuje liste i biblioteke i dodaje kolone sajtova i vrednosti u indeks pretrage.

  2. U indeksu pretrage kolone sajtova mapirane su u kontrolisana svojstva.

  3. Kad korisnik unese upit u veb segment polja za pretragu, upit se šalje indeksu pretrage.

  4. Pretraživač pronalazi rezultate koji se podudaraju i šalje ih stranici sa rezultatima pretrage, koji se zatim prikazuju u veb segmentima.

Љematski dijagram prikazuje tok iz lista/biblioteka za indeksiranje i sa stranice za pretragu u indeks za pretraživanje stranice sa rezultatima.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×