Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da izbegnete gubljenje papir i neočekivane rezultate tako što ćete pregledati radnog lista pre štampanja.

Kada izaberite jednu ili više listova i zatim izaberite stavku datoteka > Štampanje, videćete pregled kako će podaci izgledati na otiska.

 1. Izaberite radni listovi koje želite da pregledate.

 2. Kliknite na karticu datoteka, a zatim kliknite na dugme Odštampaj da biste prikazali pregled prozora i štampanje opcije.

  Izaberite stavke „Datoteka“ > „Odštampajte da biste pregledali radni list“

  Tasterska prečica    Takođe možete da pritisnete Kombinaciju tastera Ctrl + F2.

Napomene: 

 • Ako ne koristite štampač u boji, pregledu će se pojaviti u Crnoj i beloj boji, čak i ako je boja u vaš listove.

 • Sledeća stranica i Prethodna stranica su dostupne samo ako izaberete više od jednog lista ili kada list sadrži više od jedne stranice sa podacima. Da biste prikazali više radnih listova, u okviru Postavke, izaberite stavku cela radna sveska.

Više korisnih informacija

 • Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, kliknite na strelice za Sledeću stranicu i Prethodna stranica na dnu prozora Pregled pre štampanja – ili otkucajte broj stranice.

 • Da biste izašli iz Pregleda pre štampanja i vratili se u radnu svesku, kliknite na bilo koju strelicu u gornjem levom uglu prozora Pregled pre štampanja .

 • Da biste prikazali margine stranice, kliknite na dugme Prikaži margine u donjem desnom uglu prozora Pregled pre štampanja .

 • Da biste promenili margine, prevucite margina visinu i širinu koji vam odgovara. Takođe možete da promenite širinu kolona tako što ćete prevući regulatore na vrhu ili na dnu stranice pregleda pre štampanja. Za više informacija o marginama stranice, pogledajte članak Podešavanje margina stranica pre štampanja radnog lista.

Savet: Da biste promenili podešavanje stranice, kao što je promena položaja stranice i veličinu stranice, izaberite odgovarajuće opcije u okviru datoteka > Štampanje > Postavke.

Da biste izabrali jedan ili više listova

Da biste izabrali

Uradite sledeće

Jedan list

Kliknite na karticu lista.

Izaberite karticu „List“

Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na njega.

Kliknite na strelice za pomeranje kartice

Dva ili više susednih listova

Izaberite karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster SHIFT i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

Dva ili više nesusednih listova

Izaberite karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster CTRL dok klikćete na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim izaberite stavku Izaberi sve listove.

Savet: Kada izaberete više listova, [grupa] se pojavljuje na naslovnoj traci na vrhu lista. Da biste otkazali izbor više listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koje niste izabrali radni list. Ako nijedan niste izabrali list nije vidljiv, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog lista, a zatim kliknite na dugme Razgrupiši listove.

 1. Kliknite na radni list ili izaberite radne listove koje želite da pregledate.

  Da biste izabrali

  Uradite sledeće

  Jedan list

  Kliknite na karticu lista.

  Kartica aktivnog lista

  Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje kartice da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na nju.

  Dugmad za pomeranje lista

  Dva ili više susednih listova

  Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

  Dva ili više nesusednih listova

  Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

  Sve listove u radnoj svesci

  Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

  Savet: Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.

 2. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta „Office“ , kliknite na strelicu pored dugmeta Odštampaji zatim kliknite na dugme Pregled pre štampanja.

  Tasterska prečica    Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + F2.

 3. Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na kartici Pregled pre štampanja , u grupi Pregled kliknite na dugme Sledeća stranica i Prethodna stranica.

  Napomena: Sledeća stranica i Prethodna stranica su dostupne samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više od jedne stranice sa podacima.

 4. Da biste prikazali margine stranice, na kartici Pregled pre štampanja , u grupi Pregled potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži margine .

  Ovo prikazuje margine u prikazu za Pregled pre štampanja . Da biste promenili margine, možete da prevučete margine za visinu i širinu koji želite. Takođe možete da promenite širinu kolona tako što ćete prevući regulatore na vrhu stranice pregleda pre štampanja.

  Savet: Da biste promenili podešavanje stranice, na kartici Pregled pre štampanja , u grupi Štampanje kliknite na dugme Podešavanje stranice, a zatim izaberite željene opcije na stranici, margine, Zaglavlja/podnožja straniceili kartice listova radnih na Page Setup dijalog.

 1. Kliknite na list ili izaberite šta želite da pregledate.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Štampanje > Odštampaj.

 3. Izaberite želite li da štampate ono što ste izabrali ili ceo list.

  Postavke opcije štampanja nakon što izaberete karticu datoteka > Štampanje

 4. Kliknite na dugme Odštampaj.

 5. Ako vam se dopada ono što vidite, kliknite na dugme Odštampaj u gornjem levom uglu ili zatvorite prozor pregledača koji prikazuje pregled da biste se vratili i uneli promene pre štampanja.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×