Pregled predložaka obrazaca i režima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft InfoPath 2010 Designer omogućava vam da dizajnirate različite obrasce koji je moguće popuniti u pregledaču i programu InfoPath Filler. Da biste započeli dizajniranje InfoPath obrasca, za pokretanje programa InfoPath Designer 2010 i izaberite stavku iz galerije predložaka na kartici " datoteka ", u odeljku novo . Predlošci podeljene su na sledeće kategorije: Popularne predložaka obrazaca, Napredne predložaka obrazaca, InfoPath 2007 predloške obrazacai Predložaka. I svaki od ovih kategorija navodi broj predložaka obrazaca da biste je izabrali.

U ovom članku

Pregled predložaka InfoPath obrasca

Popularne obrazaca

SharePoint lista

SharePoint biblioteke

E-pošte

Blank Form

Prazan obrazac (InfoPath Filler)

Napredni obrazaca

Baza podataka

Veb usluga

XML ili šema

Povezivanje datoteke sa podacima

Konvertovanje postojećeg obrasca

Document Information Panel

InfoPath 2007 predložaka obrazaca

Komponente predloška

Promena tipa predloška obrasca ili kompatibilnosti

Pregled predložaka InfoPath obrasca

Obrasci u Popularne predložaka obrazaca kategorije omogućava vam da uspešno rasporedi obrazaca koji koristi SharePoint liste za svoje primarni izvor podataka, imaju izgled-i-doživljaj obrasce SharePoint i e-pošte, ili vam dati fleksibilnost potrebno je da napravite na obrazac ispočetka. Ako mislite da biste dizajnirali obrazac sa više opcija podatke za povezivanje, kao što je baza podataka ili povezivanje Veb usluge, trebalo bi da da izaberite odgovarajući predložak iz kategorije Više opcija predložaka obrazaca . Ako koristite većinu korisnika sistema SharePoint 2007 ili programa InfoPath 2007 zatim koje bi trebalo da odaberite predložak iz InfoPath 2007 predloške obrazaca kategorije ili očekujete da biste promenili oblik kompatibilnosti kasnije. Na kraju, kategoriji Predloška je dostupna za dizajnere koji želite da kreirate delova ponovo koristiti obrazac koji je moguće ugraditi u druge oblike.

Vrh stranice

Popularne obrazaca

Kategoriji popularno predložaka obrazaca nudi izbor najčešće dizajnirane InfoPath obrazaca.

Tip predloška

Popunjavanje okruženje

SharePoint lista

Veb pregledač i Microsoft SharePoint Workspace

SharePoint biblioteke

Veb pregledač i InfoPath Filler

E-pošta

Microsoft Outlook

Blank Form

Veb pregledač i InfoPath Filler

Prazan obrazac (InfoPath Filler)

InfoPath Filler

SharePoint lista

Predložak obrasca SharePoint liste se koristi za prilagođavanje obrasca koji se koristi za kreiranje, prikazivanje i uređivanje stavki na SharePoint listi. Pokrenete tako što ćete navesti nove ili postojeće SharePoint liste i InfoPath automatski generiše obrazac liste. Kada prilagodite obrazac, objavite ga na SharePoint u jednim klikom pomoću funkcije programa InfoPath 2010 dizajner brzi objavi.

SharePoint biblioteke

SharePoint biblioteka obrazaca predložak se koristi za dizajniranje obrasca za prikupljanje podataka u SharePoint biblioteci obrazaca. InfoPath počinje možete osnovni raspored koji možete brzo prilagoditi tako što ćete dodati kontrole, izbor iz dostupne SharePoint teme na kartici Dizajn stranice na traci i prilagođavanje opcija prosleđivanja.

E-pošte

Obrazac e-pošte je distribuirao popunjavaju i prosleđuju putem e-pošte. Možete da koristite automatski generisane raspored ili da ga oblikujete pomoću predložaka raspored stranice, tema i tabela nalazi na traci. Kad donesete prilagođavanje raspored i dodavanje kontrola, navedite ko prima e-poštu. Da biste to uradili, izaberite karticu Podaci i u Obrascu prosledili grupu, kliknite na dugme Da biste e-pošte. Dalje, kliknite na karticu datoteka , a zatim izaberite stavku Objavi odeljak, a zatim izaberite stavku e-pošte da biste izabrali namenjene primaocima.

InfoPath obrasci se mogu proslediti samo putem e-pošte u programu Microsoft Outlook 2007 i 2010. Podrazumevani kompatibilnosti je Outlook 2010; Ako treba da usmerite Outlook 2007, možete da promenite tip predloška obrasca u e-poštu (InfoPath 2007). Korisnici moraju da imaju istu verziju programa Outlook i InfoPath instaliran popunjavanje obrazaca e-pošte.

Blank Form

Na prazan predložak obrasca koje pokreće sa rasporedom prazne stranice. Kao dizajner, dodajte kontrole, podaci za povezivanje, i da navedete raspored i odeljke koji najviše odgovaraju vašim potrebama.

Podrazumevano prazan obrazac mogu biti popunjeni u Veb pregledaču i programu InfoPath Filler.

Prazan obrazac (InfoPath Filler)

Kada kreirate obrazac koji popuni pomoću programa InfoPath Filler, koristite opciju prazan obrazac (InfoPath Filler). Kao i sa „Prazan obrazac” predložak, dodajete raspored, kontrole i podatke za povezivanje koji najviše odgovaraju vašim potrebama.

Prazan obrazac (InfoPath Filler) mogu biti popunjeno samo u programu InfoPath Filler.

Vrh stranice

Napredni obrazaca

Tip predloška

Popunjavanje okruženje

Baza podataka

  • Microsoft SQL Server: Veb pregledač ili programu InfoPath Filler

  • Microsoft Access: InfoPath Filler

Veb usluga

Veb pregledač i InfoPath Filler

XML ili šema

Veb pregledač i InfoPath Filler

Povezivanje datoteke sa podacima

Veb pregledač i InfoPath Filler

Konvertovanje postojećeg obrasca

Veb pregledač i InfoPath Filler

Document Information Panel

Microsoft Word, PowerPoint i Excel

Baza podataka

U obrascu baze podataka se povezuje sa Microsoft SQL Server ili Access bazu podataka kao primarni izvor podataka i koristi tabele u bazu podataka da biste definisali polja u obrascu. Ovaj predložak određuje da li obrazac moguće popuniti u Veb pregledaču ili programu InfoPath Filler dinamički. To jest, ako izaberete Microsoft SQL baze podataka izaberite obrazac podrazumevane vrednosti u Veb pregledaču obrasca i Access podrazumevane vrednosti u programu InfoPath Filler obrazac.

Napomena: Samo InfoPath Filler obrasce podrške prosledite podatke za povezivanje sa Microsoft SQL Server. Ako vam je potrebna prosleđivanje podataka za povezivanje sa Microsoft SQL Server, promenite oblik kompatibilnosti u programu InfoPath Filler nakon što ste naveli bazu podataka. Zatim, na kartici Podaci , u grupi Preuzmi spoljne podatke kliknite na dugme Podaci za povezivanje. Izmena na postojeću Microsoft SQL Server podataka za povezivanje za podršku prosledi operaciju tako što ćete izabrati podatke za povezivanje i u dijalogu Veze za prenos podataka , kliknuti na dugme Izmeni.

Veb usluga

Veb usluga obrazac se povezuje sa SOAP Veb usluge koje ste naveli da uvezete kao izvor podataka. Dok samo SOAP Veb usluga može da se koristi kao primarni izvor podataka, InfoPath podržava SOAP i ostale Veb usluge. Nakon što ste izabrali Veb usluge i navedite da li koristite uslugu da primite ili prosledite podatke, InfoPath Designer popunjava šemu obrasca sa odgovarajući upit i polja sa podacima.

XML ili šema

XML ili šema predložak koristi postojeći XML dokument da biste napravili izvor podataka obrasca. Kada potvrdite izbor u ovom predlošku, InfoPath će vas upitati da biste izabrali postojeći XML dokument. Prilikom dizajniranja obrasca, samo treba povezati kontrole elemenata u stablu koji su uvezeni iz XML dokument koji ste na osnovu obrasca. Ovaj predložak obrasca podrazumevane vrednosti u programu InfoPath Filler obrazac da biste nastavili pružanje podrške za koje se ponavljaju sekvence i druge složene šemom.

Povezivanje datoteke sa podacima

Datoteke sa podacima za povezivanje predloška pokreće se tako što ćete povezati u postojeću biblioteku za povezivanje podataka na SharePoint serveru koji navedete. Nastavite da biste izabrali datoteku sa podacima za povezivanje, a InfoPath koristi Parametri veze u datoteku za konfigurisanje obrasca primarni izvor podataka. Nakon što ste izabrali datoteku sa podacima za povezivanje, dodajte kontrole, Kreiranje pravila i primenite oblikovanje da biste dovršili dizajna.

Konvertovanje postojećeg obrasca

Koristite ovaj predložak obrasca da biste konvertovali postojeće Excel i Word dokumente u InfoPath obrascima. Po podrazumevanim postavkama, InfoPath se isporučuje sa dva konvertor biblioteke, jednu za Word i jednu za Excel. Ako ste napredni korisnik može da izgradite i uvoz dodatnih konvertor biblioteke da biste koristili ovu opciju za dizajn, kao i.

Document Information Panel

Koristite ovaj predložak obrasca da biste prilagodili obrazac koji se koristi da biste uredili svojstva Microsoft Office dokumenata koji su uskladišteni u SharePoint biblioteci dokumenata. InfoPath automatski kreira obrazac zasnovan na kolone u SharePoint biblioteci dokumenata, a zatim možete da dodate kontrole, kreirate pravila i primena oblikovanja. Iako dokument informacije InfoPath obrasca, korisnici ne moraju da imaju instaliran da popune informacijama o dokumentu InfoPath.

Vrh stranice

InfoPath 2007 predložaka obrazaca

Obrasci u toj kategoriji su identične prazne predloške koje su uključene u kategoriji popularno predložaka obrazaca, osim što su kompatibilni InfoPath 2007 i napredne funkcije programa InfoPath 2010 nedostaje. Mnogi korisnici možda ste ažurirali 2010 izdanjima sistema SharePoint ili InfoPath klijenta. Ako biste radije da se pokrene sa prazan predložak obrasca i znate da morate da usmerite prethodna izdanja sistema Office, a zatim InfoPath 2007 predložaka obrazaca će služiti kao je pogodna prečica za obezbeđivanje koje su u ispravnom režimu.

Napomena: InfoPath 2010 takođe vam omogućava da dizajnirate obrasce koji su kompatibilni sa programom InfoPath 2003.

Vrh stranice

Komponente predloška

Komponente predloška su u osnovi agregacije drugih InfoPath kontrole i funkcije. Oni podržavaju Većina funkcija koje su vam dostupne prilikom dizajniranja predloška obrasca osim kôd obrasca. Na isti način bi dizajniranja predloška obrasca standardne dizajniranja predloška obrasca. Kada dovršite dizajna, deo predloška obrasca će se pojaviti u galeriji kontrole i možete da dodate predloške obrazaca lako kao dodavanje InfoPath kontrolu.

Vrh stranice

Promena tipa predloška obrasca ili kompatibilnosti

Kada izaberete predložak obrasca sa kartice " novo ", InfoPath će podrazumevani popunjavanja okruženje (režim) u Veb pregledaču ili programu InfoPath Filler. U većini slučajeva, lako možete se prebacivati između režima pomoću Čuvanje-kao, ili tako što ćete kliknuti na datoteku zatim Opcije obrascakartice. Zatim izaberite stavku kompatibilnost i izaberite tip željenog obrasca u polju tip obrasca . Međutim, postoji nekoliko predložaka obrazaca gde režima nije moguće promeniti, kao što je SharePoint liste i e-pošte. Neke kontrole izvora podataka i predloške dostupne su i u samo jedan okruženje. Na primer, prosledite baze podataka za povezivanje i XML šeme sa složenim ponavljajuće sekvence samo su podržani u programu InfoPath Filler. Na kraju, InfoPath Filler obrasce sadrže nadređena kontrole i funkcije koje su dostupne u obrascima Veb pregledača. Možete da dodate funkcije Filler obrazac koji neće funkcionisati u Veb pregledaču obrasca. Ako očekujete obrasca za popunjavanje na SharePoint lokaciji i u programu InfoPath Filler, trebalo bi da dizajnirate Veb pregledača obrasca.

Više informacija u vezi sa kontrolama i njihove kompatibilnosti potražite u članku Uvod u kontrole.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×