Pregled predloška obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste se osigurali da obrasce zasnovane na predlošku obrasca funkcionišu kao što je očekivano kada ih korisnici popunjavaju, možete da pregledate predložak obrasca da biste testirali njegov izgled i funkcionalnost. Predložak obrasca možete da pregledate dok dizajnirate da biste testirali određenu kontrolu ili funkcionalnost. Takođe je dobra ideja da biste pregledali predloška obrasca pre objavljivanja.

U ovom članku

Pregled

Pregled predloška obrasca

Pregled predloška obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost ili ograničenim nivoom bezbednosti

Pregled predloška obrasca sa nivoom bezbednosti domena

Pregled predloška obrasca sa uzorkom podataka

Pregled

Prilikom dizajniranja predloška obrasca, možete da koristite funkcije pregleda da biste testirali funkcionalnost i izgled vašeg predloška obrasca. Pregled i testiranje predložaka obrasca vam omogućava da vidite i rad sa predloškom obrasca iz perspektive korisnika. Kada kliknete na Pregled na standardnoj traci sa alatkama, obrazac zasnovan na predlošku obrasca otvara u zasebnom prozoru Pregled. Zatim možete da testirate predložak obrasca tako što ćete uneti podatke u kontrole da biste proverili razne funkcije, kao što su oblikovanje teksta, uslovno oblikovanje, pravila, formula i validacija podataka. Ako koristite nivoe bezbednosti ili dodali uloge korisnika u predlošku obrasca, možete da testirate ove funkcije prilikom pregleda predloška obrasca. Korišćenje prozora za pregled vam omogućava da identifikujete greške u dizajnu predloška obrasca i brzo prebacivanje u prozor za dizajniranje, gde možete da ih rešite. Da biste utvrdili koji prozor u pregledu ili se Dizajn se pojavljuje na naslovnoj traci prozora za svaku.

Ako koristite usaglašen skup podataka da biste testirali vaš predložak obrasca, možete da poboljšate efikasnost i tačnost testiranja pomoću obrasca sa uzorkom podataka umesto da ručno Unošenje podataka svaki put kada vam Pregled predloška obrasca. Uzorak podataka je čuvar mesta za tekst koji se pojavljuje u kontrolama u obrascu i pruža primer kako tekst će se pojaviti u kontroli kada korisnik popuni. Uzorak podataka mogu da vide samo kada vam Pregled predloška obrasca.

Vrh stranice

Pregled predloška obrasca

 1. Da biste testirali korisničkoj ulozi u predlošku obrasca, navedite koji uloga korisnika koje želite da testirate predloška obrasca.

  Kako?

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. Na listi kategorija kliknite na dugme Pregled.

  3. Na listi Pregled kao , u okviru uloga korisnika, kliknite na dugme korisničku ulogu koju želite da testirate.

 2. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Pregled predloška obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost ili ograničenim nivoom bezbednosti

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. Na listi kategorija izaberite stavku bezbednost i poverenje.

 3. U okviru Nivo bezbednosti, opozovite izbor u polju automatski utvrdi nivo bezbednosti (preporučuje se) polje za potvrdu, a zatim izaberite nivo bezbednosti koji želite da primenite na predložak obrasca.

 4. Kliknite na dugme U redu.

 5. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Pregled predloška obrasca sa nivoom bezbednosti domena

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. Na listi kategorija izaberite stavku bezbednost i poverenje.

 3. U okviru Nivo bezbednosti, opozovite izbor u polju automatski utvrdi nivo bezbednosti (preporučuje se) polje za potvrdu, a zatim izaberite domen (obrazac mogu da pristupe sadržaju iz domena u kojoj se nalazi).

 4. Na listi kategorija kliknite na dugme Pregled.

 5. U polje domen , otkucajte ime domena gde će objaviti predložak obrasca.

 6. Kliknite na dugme U redu.

 7. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Pregled predloška obrasca sa uzorkom podataka

Ako planirate da testirate više puta predloška obrasca, možete da uštedite vreme kreiranja obrazac zasnovan na predlošku obrasca koji sadrži uzorak podataka i zatim konfigurisanjem predloška obrasca za koristiti ovaj uzorak podataka svaki put kada se da pregledate predložak obrasca. Pomoću obrasca sa uzorkom podataka će ne morate da unos istih podataka svaki put kada vam Pregled predloška obrasca.

 1. Kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + B.

 2. Upišite uzorak podataka u odgovarajuće kontrole.

 3. U meniju datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

 4. U dijalogu Sačuvaj kao potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate obrazac sa uzorkom podataka, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 5. Kliknite na dugme Zatvori pregledna standardnoj traci sa alatkama.

 6. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 7. Na listi kategorija kliknite na dugme Pregled.

 8. U polju lokacija datoteke u okviru Uzorak podataka, kliknite na dugme Potraži.

 9. U dijalogu Pretraživanje potražite lokaciju na kojoj ste sačuvali u obrazac sa uzorkom podataka, kliknite na obrazac i zatim kliknite na dugme Otvori.

 10. Kliknite na dugme U redu.

 11. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×