Pregled podataka za povezivanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podaci za povezivanje je dinamičkih veza koje se koristi da primite ili prosledite podatke između Microsoft InfoPath obrazac i podataka koja je sačuvana izvan obrasca, kao što je SharePoint server, Veb usluge ili u bazi podataka. Na primer, u obrascu za porudžbinu koja sadrži listu dostupnih proizvoda, statične listu imena proizvoda mogu se sačuvati u obrascu. Međutim, bilo kom trenutku proizvod se dodaju ili uklanjaju, listi proizvoda u obrascu mora biti ažurirana.

Da biste se uverili da obrazac bude ažuriran, čuvanje i održavanje informacije o proizvodu izvan obrasca. Kreiranje podataka za povezivanje obrascu dodate ove informacije kada korisnici popune obrazac. Prednosti korišćenja vezu za prenos podataka da biste preuzeli informacije o proizvodu je da se ove informacije mogu sačuvati na jednom mestu koje možete da povežete sa više obrazaca. Takođe se uverite da korisnici uvek imate najnovije informacije kada dovršavanje obrasca.

Pored primanje podataka, podataka za povezivanje možete koristiti za prosleđivanje podataka. Kada korisnik ima popuniti obrazac, morate da prosledite obrazac. Tako što ćete dodati podatke za povezivanje u obrasce, možete da navedete gde se prosleđuje podatke obrasca. Na primer, obrasca možete biti prosleđen kao dokument u SharePoint biblioteci dokumenata ili poslate putem e-poruke.

U ovom članku

Lokalni u odnosu na spoljnim podacima

Tipovi spoljnih podataka za povezivanje

Podaci za povezivanje

Primanje podataka za povezivanje

Čuvanje podataka za korišćenje van mreže

Osnovna obrasca u spoljni izvor podataka

Lokalni u odnosu na spoljnim podacima

Svi InfoPath obrasci sačuvate podatke koji su uneseni u njima. Kontrole se koriste za prikazivanje podataka korisnicima. Kada korisnik prosleđuje obrazac, lokalne podatke u obrazac se prosleđuje na jednu ili više spoljne lokacije.

Podaci za povezivanje se može koristiti kada treba da se izvršavanje upita nad podacima izvan obrasca ili kada želite da korisnici prosleđuju podatke na više lokacija. Nema ograničenja broja podataka za povezivanje koji se mogu kreirati.

Ako kreirate podatke za povezivanje koji izvršavaju upit nad podacima, obrazac upite za te podatke za povezivanje podrazumevano kada se otvori obrazac. Takođe možete koristiti ove podatke za povezivanje konfigurisanjem obrasca na sledeće načine:

 • Dodavanje dugmeta Osveži koje korisnici kliknu da bi upit spoljnih podataka

 • Dodavanje pravila za upit spoljnih podataka tako što ćete koristiti ove podatke za povezivanje

 • Dodavanje prilagođenog koda koji upite za spoljne podatke zasnovane na neki drugi događaj

Vrh stranice

Tipovi spoljnih podataka za povezivanje

Možete da kreirate prosleđivanje podataka ili primanje podataka za povezivanje za razmenu podataka sa izvorom podataka izvan obrasca.

Podaci za povezivanje

Kada korisnici proslede obrazac koji je zasnovan na SharePoint liste ili baze podataka, na listi ili u bazi podataka se ažurira sa promenama načinjenim od strane korisnika kada su prosledite obrazac. Obrasca takođe može da bude konfigurisan tako da dozvoli korisnicima da šalju podatke na drugim lokacijama. Na sledećim lokacijama spoljnih podataka može da se koristi:

 • Web uslugom

 • Biblioteka dokumenata na SharePoint lokaciji

 • E-poruka

 • Hosting okruženje (kao što su u ASP.NET stranicu ili hostinga aplikacija)

U većini slučajeva, jedan prosledite podatke za povezivanje koriste prilikom prosleđivanja. Međutim, obrasca možete proslediti podatke na više lokacija pomoću pravila ili prilagođeni kôd. Na primer, obrasci se mogu proslediti Web usluzi, kao i putem e-poruke. Obično, obrasci su konfigurisane da biste prosledili sve podatke u obrascu. Međutim, sa prilagođenim kodom za prosleđivanje podataka obrasca ili podesite prosleđivanje podataka u Web uslugu možete odabrati da biste prosledili samo jednog dela podataka obrasca.

Primanje podataka za povezivanje

Prijem podataka za povezivanje preuzima podatke iz spoljnog izvora za popunjavanje polja u obrascu. Kontrole zatim biti povezane sa tih polja da biste prikazali podatke iz spoljnog izvora u obrascu. Na primer, podatke za povezivanje za prijem se obično koristi za popunjavanje okvira padajuće liste. Sledeći resursi može da se koristi:

 • SOAP Veb usluge

 • REST Veb usluga

 • SharePoint biblioteke ili liste

 • Baza podataka (samo Microsoft SQL Server)

 • XML dokument

Vrh stranice

Čuvanje podataka za korišćenje van mreže

Ponekad korisnika možda ćete želeti da popunjavanje InfoPath obrasca kada nisu povezani sa mrežom, poznat i kao rad van mreže. Možete da dodate podatke za povezivanje upita za podatke iz podataka za povezivanje i Konfigurisanje veze da biste sačuvali rezultate upita na računaru korisnika. Na ovaj način da korisnici mogu da popune obrazac ako računarima radite van mreže.

Ako podesite vezu za prenos podataka ovaj način, upit se šalje podatke za povezivanje dok korisnik je popunite obrazac i njihove računar povezan sa mrežom. Rezultati upita se čuvaju na čvrstom disku korisnika u obrascu i se pojavljuju kada korisnik popuni. Podaci se keširaju svaki put kada korisnik izvrši novi upit tako da podatke je više moguće ažurirane.

Kada kreirate podatke za povezivanje, možete odabrati da li da biste prikazali podrazumevani skup čuva podatke u obrascu, u slučaju da spoljne podatke za povezivanje nije dostupna. Trebalo bi da razmotrite da li je odgovarajući za sve korisnike podatke iz upita ili da li će obrazac prikazivati podatke za određenog korisnika. Na primer, ako podatke koje je vratio upit zasnovan na korisnika identitetu ili ulozi, korišćenje podrazumevanog skupa podataka koji je konfigurisan za vreme dizajniranja umesto rezultata upita može dovesti do neispravnih podataka za tog korisnika.

Vrh stranice

Osnovna obrasca u spoljni izvor podataka

Korišćenjem SharePoint liste, baze podataka ili Veb usluga, možete da dizajnirate predložak obrasca na osnovu prijem podataka za povezivanje. Polja i grupe se kreiraju lokalno, u obrascu koji odgovaraju polja i grupe u ostavu spoljnih podataka. Drugim rečima, InfoPath 2010 lokalno odražava strukturu podataka sa spoljnim podacima tako da kada obrazac učitava spoljnim podacima, postoje bez problema sa integritetom podataka.

Važno: Ne možete menjati lokalne polja u obrascu koji se zasnivaju na polja iz baze podataka ili Veb usluge. Ovo ograničenje pomaže da bi obezbedio integritet podataka. Međutim, možete da dodate polja ili grupe myFields grupu u obrascu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×