Pregled opcija privatnosti u sistemu Microsoft Office

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje opcije privatnosti za funkcije koje ćete možda želeti da koristite. Neke opcije privatnosti utiču na informacija i datotekama preuzetih sa ili šalju korporaciji Microsoft. Druge opcije opisane u ovom članku može pomoći da zaštitite svoju privatnost prilikom deljenja datoteka sa drugim osobama.

Klijenti tražite šifru proizvoda informacije možete da odete do: Enter šifre proizvoda za programe sistema Office

Dolenavedene kartice sadrže informacije o svakom različite verzije sistema Microsoft Office.

Da biste prikazali privatnost opcija u usluzi Office 365, Office 2016 ili Office 2019 aplikacije u operativnom sistemu Windows sledite ove jednostavne korake:

 1. Izaberite stavke Datoteka> Opcije.

 2. Izaberite stavke Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost > Opcije privatnosti.

Opcije privatnosti

 • Pošaljite lične informacije korporaciji Microsoft kako bi poboljšala Office.

  Kada potvrdite izbor u ovom polju, pomažete da se poboljšaju kvalitet, pouzdanost i performanse korporacije Microsoft. Microsoft automatski prikuplja informacije sa računara, uključujući poruke o greškama i informacije o hardveru i softveru. Sve informacije koje se šalju korporaciji Microsoft su anonimne. Ove informacije se ne koriste u reklamne svrhe niti za prodaju na bilo koji način.

 • Dozvolite da se Office poveže sa Microsoft uslugama na mreži da bi pružio funkcionalnost relevantnu za lokaciju i željene opcije.

  Kada potvrdite izbor u ovom polju, dozvoljavate korporaciji Microsoft da prikuplja informacije o korišćenju usluga na mreži i lokacijama koje je obezbedila korporacija Microsoft i njeni partneri. Ova postavka omogućava upotrebu opcija prevođenja dostupnih u odeljku Istraživanje i referenca.

Postavke specifične za dokument

 • Uklanjanje ličnih informacija iz svojstava datoteke pri čuvanju

  Ova opcija automatski uklanja lične informacije iz svojstava datoteke prilikom čuvanja datoteke. Je isključena u programu Excel, PowerPoint i Word i uključena za Publisher i SharePoint Designer. Čak i ako je isključena opcija da biste automatski ukloni lične informacije, možete da uklonite lične informacije na zahtev tako što ćete pokrenuti "Nadzor dokumenta"; ili na dugme ovde u centru za pouzdanost ili tako što ćete izabrati stavke datoteka > informacije > Proverite postoje problemi > Proveri dokument.

 • Za programe sa uključenom opcijom, opcija je dostupna samo ako radite u dokumentu koji je kreiran u prethodnoj verziji sistema Office i koristi ovu opciju u tu verziju da biste uklonili lične informacije.

Istraživanje i reference

 • Opcije prevoda

  Koristite Opcije prevoda da biste odabrali postavke za dvojezične rečnike i mašinsko prevođenje na mreži. Opcije u ovom dijalogu su dostupne samo ako potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvolite da se Office poveže sa Microsoft uslugama na mreži da bi pružio funkcionalnost relevantnu za lokaciju i željene opcije u okviru opcija privatnosti.

 • Opcije istraživanja

  Koristite Opcije istraživanja da biste aktivirali višejezičku referentnu knjigu i istražili usluge lokacije.

Da biste prikazali privatnost opcije u Office 2010 ili 2013 aplikacija za Windows sledite ove jednostavne korake:

 1. Izaberite stavke Datoteka> Opcije.

 2. Izaberite stavke Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost > Opcije privatnosti.

Opis svih opcija privatnosti

Dozvoli sistemu Office da se povezuje sa internetom

Odnosi se na Office 2013

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli sistemu Office da se povezuje sa internetom, kada ste na internetu, Office može da pronađe najnoviji sadržaj na mreži koristeći usluge na mreži.

Poveži se sa lokacijom Office.com radi preuzimanja ažuriranog sadržaja kada postoji veza sa internetom

Odnosi se na Office 2010

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Poveži se sa lokacijom Office.com radi preuzimanja ažuriranog sadržaja kada postoji veza sa internetom, najažurniji sadržaj pomoći se preuzima na računar sa veb lokacije Office.com. Da biste primili preuzimanja, morate biti povezani sa internetom. Ne preuzima se ceo sistem pomoći, već samo članak pomoći koji izaberete u polju „Rezultati pretrage“.

Periodično preuzimaj datoteku koja pomaže pri utvrđivanju problema sa sistemom

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Periodično preuzimaj datoteku koja pomaže pri utvrđivanju problema sa sistemom:

 • Dajete dozvolu da se datoteka preuzme sa lokacije Office.com na računar da bi se, ukoliko računar postane nestabilan ili dođe do pada sistema, Microsoft Office alatka za dijagnostiku automatski pokrenula radi lakšeg dijagnostikovanja i otklanjanja problema.

 • Dajete dozvolu korporaciji Microsoft da vas upita da li želite da pošaljete izveštaje o grešci za određene tipove poruka o grešci koje možete dobiti. Kada pošaljete izveštaj, podaci koje navedete mogu pomoći korporaciji Microsoft da razume uzrok problema i da pokuša da ga otkloni.

 • Dajete dozvolu korporaciji Microsoft da vam ponudi ažurirani sadržaj pomoći za rešavanje problema na vašem računaru.

Više informacija potražite u članku Promena postavki Office dijagnostike.

Prijavi me za program za obogaćivanje korisničkog iskustva

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Prijavi me za program za obogaćivanje korisničkog iskustva, pomažete u poboljšanju kvaliteta, pouzdanosti i performansi sistema Microsoft Office.

 • Ako želite da u tome učestvujete, nije potrebno vaše dodatno zalaganje. Nećete biti u obavezi da popunite obrazac, anketu ili da odgovorite na telefonski poziv.

 • Microsoft automatski prikuplja informacije sa računara, uključujući poruke o grešci koje dobijate, kao i vreme kada ste ih videli, vrstu računarske opreme koju koristite, da li računar ima problema pri pokretanju Microsoft softvera i da li hardver i softver imaju dobar odziv i brze performanse. Te informacije se obično prikupljaju jednom dnevno.

 • Sve informacije koje se pošalju korporaciji Microsoft su anonimne. One se ne koriste u reklamne svrhe niti za prodaju.

Automatski otkrij instalirane Office aplikacije radi poboljšavanja rezultata pretrage na lokaciji Office.com

Odnosi se na Office 2010

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski otkrij instalirane Office aplikacije radi poboljšavanja rezultata pretrage na lokaciji Office.com, pretraga na lokaciji Office.com lakše sužava obim rezultata na instalirane Office programe.

Proveravaj Office dokumente sa sumnjivih Veb lokacija ili sa vezama ka njima

Odnosi se na sledeće Office 2010 programe: Access, Excel, InfoPath, OneNote, PowerPoint, Project, Publisher, Visio, Word, Excel Starter i Word Starter.

Kada potvrdite izbor u polju Provera Microsoft Office dokumente koji su iz ili veze ka sumnjivim Veb lokacijama , uključite otkrivanje prevarantske Veb lokacije da biste se zaštitili od prevara na mreži. Kada Office otkrije vezu ka veb lokaciji sa sumnjivim imenom domena, bićete obavešteni u upozorenje o bezbednosti. Prevarantske Veb lokacije za otkrivanje potvrdu obavlja se lokalno na vašem računaru. Ova funkcija ne šalje informacije korporaciji Microsoft. Više informacija potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje bezbednosnih upozorenja o vezama i datotekama sa sumnjivih Veb lokacija.

Dozvoli da okno zadatka za istraživanje proverava da li postoje nove usluge i da ih instalira

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli da okno zadatka za istraživanje proverava da li postoje nove usluge i da ih instalira, dozvolićete Office programu da automatski proveri i instalira novu uslugu za pretraživanje.

Dozvoli slanje datoteka radi poboljšanja provere valjanosti datoteka

Odnosi se samo na Word i Word Starter.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli slanje datoteka radi poboljšanja provere valjanosti datoteka, dozvoljavate korporaciji Microsoft da prikuplja informacije o datotekama kojima nije uspela provera valjanosti. Dijalog podrazumevano povremeno traži od vas da pošaljete datoteke korporaciji Microsoft.

Dozvoli personalizaciju oglasa u sistemu Microsoft Office Starter

Odnosi se samo na Excel Starter i Word Starter

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli personalizaciju oglasa u sistemu Microsoft Office Starter, dozvoljavate korporaciji Microsoft da prikuplja informacije o vašem korišćenju usluga na mreži i lokacija koje je obezbedila korporacija Microsoft i njeni partneri. Ove informacije se koriste da se predvidi koji oglasi će vas zanimati.

Upozori pre štampanja, čuvanja ili slanja datoteke koja sadrži praćene promene ili komentare

Odnosi se samo na Word i Word Starter.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Upozori pre štampanja, čuvanja ili slanja datoteke koja sadrži praćene promene ili komentare, dobićete poruku upozorenja ukoliko pokušate da odštampate, sačuvate ili pošaljete dokument koji sadrži praćene promene.

Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja

Odnosi se samo na Word.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Uskladišti nasumični broj da bi se poboljšala tačnost objedinjavanja, povećavate mogućnost da dobijete najbolje rezultate prilikom objedinjavanja praćenih promena dobijenih od više redaktora.

Učini skrivene naznake vidljivim pri otvaranju ili čuvanju

Odnosi se samo na Word i Word Starter.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Učini skrivene naznake vidljivim pri otvaranju ili čuvanju, videćete sve praćene promene u dokumentu kada ga otvorite ili sačuvate. Na ovaj način možete da uklonite sve neželjene praćene promene pre nego što dokument pošaljete na redigovanje.

Ukloni lične informacije iz svojstava datoteke pri čuvanju

Odnosi se na sledeće Office programe: Excel, PowerPoint, Publisher, SharePoint Designer, Word, Excel Starter i Word Starter.

Opcija Ukloni lične informacije iz svojstava datoteke pri čuvanju je isključena u programima Excel, PowerPoint i Word, a uključena za Publisher i SharePoint Designer.

Za programe sa uključenom opcijom, ona će biti dostupna samo ako radite u dokumentu koji je kreiran u starijoj verziji sistema Office i ako ste ovu opciju u toj verziji koristili za uklanjanje ličnih informacija. Izaberite stavku Proveri dokument da biste iz ovog dokumenta uklonili lične informacije.

Nadzor dokumenta

Da biste uklonili lične informacije i druge skrivene podatke iz datoteka kreiranih u programima Excel, PowerPoint i Word, izaberite stavku Ispitaj dokument. Više informacija o nadzoru dokumenta potražite u sledećim člancima:

Metod za pristup opcije privatnosti razlikuje se pomalo u zavisnosti od proizvoda koju koristite. Izaberite proizvod koji želite da znate o iz padajućeg kontrolu, a zatim pomerite se nadole do stavke pročitajte opise opciju određene privatnosti.

Access, Excel, PowerPoint ili Word

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Opcije za program (ex: Word opcije.)

 2. Izaberite stavku Centar za pouzdanost, kliknite na dugme Postavke centra za pouzdanost i izaberite stavku Opcije privatnosti.

Clip Organizer, OneNote, SharePoint Designer ili projekta

U meniju pomoć izaberite stavku Opcije privatnosti.

InfoPath, Outlook, Publisher ili Visio

U meniju Alatke izaberite stavku Centar za pouzdanost, a zatim izaberite stavku Opcije privatnosti.

Pročitali opis svih opcija privatnosti

Pretrage na lokaciji Microsoft Office Online sadržaj pomoći kada sam povezan sa Internetom

Odnosi se na sve programe na Office 2007 izdanje .

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Pretrage na lokaciji Microsoft Office Online sadržaj pomoći kada sam povezan sa Internetom , možete da dobijete najnovije preuzeli na računar sa lokacije Microsoft Office Online Web sadržaj pomoći. Morate biti povezani sa Internetom da biste primili preuzimanja. Ceo sistem pomoći nije moguće preuzeti, samo članka pomoći koji ste izabrali obim pretrage rezultata okvir.

Prikaži veze karakteristične za Microsoft Office Online

Odnosi se na sledeće Office 2007 izdanje programe: Access, Excel, PowerPoint, Word i Visio.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži Microsoft Office Online oblikovane veze , možete da dobijete najnovije naslove i istaknutih predložaka preuzeli na računar sa lokacije Microsoft Office Online Web. Morate biti povezani sa Internetom da biste primili preuzimanja.

Periodično preuzimaj datoteku koja pomaže pri utvrđivanju problema sa sistemom

Odnosi se na sve programe na Office 2007 izdanje .

Kada izaberete u polju za potvrdu Periodično preuzimaj datoteku koja pomaže pri utvrđivanju problema sa sistemom :

 • Dozvolite datoteke za preuzimanje na lokaciji Office Online na svoj računar, tako da ako je vaš računar nestabilan ili dovodi do pada, alatku za Microsoft Office dijagnostike automatski pokreće će vam pomoći dijagnostika i popravljanje problema za vas.

 • Dajete dozvolu korporaciji Microsoft da vam zatražiti da pošaljete izveštaj o grešci za određene tipove poruka o grešci koje možete da dobijete. Kada pošaljete izveštaj, podatke možete da pomognete korporaciji Microsoft da razumevanje i pokušajte da rešite problem.

 • Dajete dozvolu korporaciji Microsoft da vam ponudi ažurirani sadržaj pomoći za rešavanje problema na vašem računaru.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku dijagnostika i popravljanje Office programa koji otkazuju korišćenjem Office dijagnostike.

Prijavi me za program za obogaćivanje korisničkog iskustva

Odnosi se na sve programe na Office 2007 izdanje .

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Prijavite se za Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva , pomažete u poboljšanju kvaliteta, pouzdanosti i performansi sistema Microsoft Office.

 • Ako želite da u tome učestvujete, nije potrebno vaše dodatno zalaganje. Nećete biti u obavezi da popunite obrazac, anketu ili da odgovorite na telefonski poziv.

 • Microsoft automatski sakuplja informacije sa vašeg računara, uključujući poruke o greškama koje generiše softver i kada se one generišu, vrstu računarske opreme koju koristite, da li računar ima problema prilikom rada Microsoft softvera i da li hardver i softver dobro reaguju i brzo. Opšte, ove informacije sakupljaju jednom dnevno.

 • Anonimno je sve informacije koje se šalju korporaciji Microsoft. Ove informacije se ne koristi u reklama ili prodaja na bilo koji način.

Upozori pre štampanja, čuvanja ili slanja datoteke koja sadrži praćene promene ili komentare

Odnosi se na Office Word 2007 samo.

Kada kliknete na Upozori pre štampanja, čuvanja ili slanja datoteke koja sadrži praćene promene ili komentare , dobijate poruku upozorenja ako pokušate da odštampate, sačuvate ili pošaljete dokument koji sadrži praćene promene. Više informacija o praćene promene potražite u članku rešim praćenih promena.

Uskladišti nasumični broj da bi se poboljšala tačnost objedinjavanja

Odnosi se na Office Word 2007 samo.

Kada kliknete na Uskladišti nasumični broj da bi se poboljšala tačnost objedinjavanja , povećavate mogućnost da dobijete najbolje rezultate prilikom objedinjavanja praćenih promena dobijenih od više redaktora. Više informacija potražite u članku Objedinjavanje komentara i promena dobijenih od više redaktora u jednom dokumentu.

Učini skrivene naznake vidljivim pri otvaranju ili čuvanju

Odnosi se na Office Word 2007 samo.

Kada kliknete na Učini skrivene naznake vidljivim pri otvaranju ili čuvanju , uverite se da vidite sve praćene promene i dalje će ostati u dokumentu kad otvorite ili sačuvate dokument. Ovo vam omogućava da uklonite sve neželjene praćene promene pre nego što pošaljete dokument na redigovanje. Više informacija o praćene promene potražite u članku rešim praćenih promena.

Ukloni lične informacije iz svojstava datoteke na Sačuvaj (onemogućena)

Odnosi se na Office Word 2007 samo.

Ukloni lične informacije iz svojstava datoteke pri čuvanju (onemogućena) opcija je dostupna samo ako radite u dokumentu koji je kreiran u prethodnoj verziji sistema Office i koristi ovu opciju u tu verziju da biste uklonili lične informacije. Da biste uklonili lične informacije iz ovog dokumenta, izaberite stavku Proveri dokument.

Nadzor dokumenta

Odnosi se na Office Word 2007 samo.

Da biste uklonili lične informacije i druge skrivene podatke iz dokumenata kreiranih u Office Word 2007 i starijim verzijama, izaberite stavku Proveri dokument. Više informacija o "nadzor dokumenta" potražite u članku Uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija iz Office dokumenata.

Proveravaj Office dokumente iz ili sa vezama ka sumnjivim Web lokacijama

Odnosi se na sledeće Office 2007 izdanje programe: Access, Excel, InfoPath, PowerPoint, Visio i Word.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Proveri Office dokumente koji su iz ili veze ka sumnjivim Veb lokacijama , uključite otkrivanje prevarantske Veb lokacije da biste se zaštitili od prevara na mreži. Kada Office 2007 izdanje otkrije vezu ka veb lokaciji sa sumnjivim imenom domena, bićete obavešteni u upozorenje o bezbednosti. Prevarantske Veb lokacije za otkrivanje potvrdu obavlja se lokalno na vašem računaru. Ova funkcija informacije ne šalju korporaciji Microsoft. Više informacija potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje bezbednosnih upozorenja o vezama i datotekama sa sumnjivih Veb lokacija.

Izjava o privatnosti Microsoft

Da biste pročitali privatnost izjava posetite Microsoft izjava o privatnosti

Slušamo vas

Ovaj članak je ažurirao Ben na 20 juna 2017 kao rezultat komentare. Ako ste pronašli informacije korisno i posebno ako niste, koristite kontrole za povratne informacije ispod da biste nas obavestili kako da ga bolje.

Takođe pogledajte

Prikaz opcija i postavki u centru za pouzdanost

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×