Pregled obrazaca u programu Outlook

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Obrazac omogućava da distribuirate i prikupljanje informacija elektronski. Na primer, možete da koristite obrasce za zalihe redosled ili objavljivanje informacija u javna fascikla. Microsoft Office Outlook 2007 sadrži ugrađene obrasce, kao što je obrazac za poruku za pisanje poruka i obrazac za kontakt da biste uneli informacije za kontakt. Ako ste poslali e-poruku ili kreirali zakazanu obavezu, koju ste koristili obrasca. Svaki Outlook stavka se zasniva na obrascu.

Prilagođavanje obrazaca za različite slučajeve

Office Outlook 2007 nudi tri načina da razvijete i prilagodite obrasce koji se može koristiti drugačije u zavisnosti od vaše organizacije i resursa. U njih spadaju:

Stranice prilagođenih obrazaca

Ovi obrasci funkcionišu u programu Office Outlook 2007, kao i u starijim verzijama. Outlook obezbeđuje okruženje za dizajniranje Outlook obrazaca koje služi za kreiranje prilagođenih obrazaca. Koristite ugrađeni obrazac kako biste iskoristili funkcionalnost stavke koja mu je pridružena. Na primer, funkcionalnost možete da kreirate pomoću obrasca koji se zasniva na e-poruci kako bi prilagođeni obrazac obuhvatao automatsku proveru imena. Ako želite da izmenite predložak obrasca, možete da dodate i uklonite polja, kontrole, opcije, kao i stranice obrasca. Prilagođeni obrazac koji kreirate može da se sačuva i kao datoteka koja će se koristiti u vidu predloška u biblioteci obrazaca gde će biti na raspolaganju drugima.

Programeri mogu da prošire obrasce Microsoft ActiveX kontrolama i da stave Web stranice direktno na obrasce koristeći kontrolu Web pregledača. Standardna prilagođavanja Outlook obrazaca mogu da se programiraju pomoću programa Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript).

Oblasti Outlook obrazaca

Oblasti Outlook obrazaca su nova funkcija u programu Office Outlook 2007 koja obogaćuje kreiranje prilagođenog obrasca. Oblasti obrazaca se takođe dizajniraju u Outlook dizajneru obrazaca i dodaju se standardnim Outlook obrascima.

Mnoga ograničenja za prilagođavanje stranica obrazaca ne primenjuju se na prilagođavanje oblasti obrazaca. Na primer, oblasti obrazaca vam omogućavaju da zamenite bilo koji deo Outlook predloška obrasca ili prilagođenog obrasca, uključujući prvu stranicu obrasca.

Koristeći oblasti obrazaca, programeri mogu da prošire Outlook obrasce ActiveX kontrolama i da postave Web stranice u obrazac koristeći kontrolu Web pregledača. Obrasci koji obuhvataju oblasti obrazaca dizajnirani su kao pojedinačne Outlook datoteke za skladištenje obrazaca (.ofs), od kojih svaka sadrži po jednu oblast obrazaca. Moguće je priložiti više .ofs datoteka istoj poruci kako bi se kreirao kompletan obrazac sa više stranica obrasca.

Napomena: Za razliku od Outlook obrazaca, obrasci koji sadrže obrasce za region moraju da se instaliraju na sve računare na kojima će se koristiti, što se odnosi i na pošiljaoce i na primaoce.

Dodatne prednosti korišćenja obrazaca za region obuhvataju:

  • Obrasci za region omogućavaju prikazivanje obrazaca kao sastavnog dela operativnog sistema Microsoft Windows XP, kao i programskih korisničkih interfejsova.

  • Obrasci koji su dizajnirani korišćenjem obrazaca za region mogu se pregledati u glavnom prozoru programa Office Outlook 2007, kao i u oknu za čitanje.

  • Obrasci za region primenjuju se korišćenjem programskog dodatka za Outlook i ne zavise od javnih fascikli Exchange servera.

Microsoft Office InfoPath obrasci integrisani sa programom Office Outlook 2007

Ako već koristite InfoPath obrasce za zadatke, poput prosleđivanja sedmičnog izveštaja o statusu, kao i ukoliko koristite Office Outlook 2007 za upravljanje e-porukama, InfoPath obrasci za e-poštu vam mogu pomoći da unapredite procese koje koristite za saradnju i deljenje podataka. InfoPath obrasce možete da otvorite, popunite i prosledite iz programa Office Outlook 2007, a da pri tom ne morate da otvarate InfoPath. Ako primite InfoPath obrazac za e-poštu, možete da na njega odgovorite, da ga prosledite i uskladištite na način na koji to obično činite sa ostalim stavkama u programu Office Outlook 2007.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×