Pregled funkcije čarobnjak za rešenja paketa

Čarobnjak za rešenja paketa pruža jednostavan način da objedinite i primenite aplikacije Microsoft Access baze podataka. Čarobnjak vas vodi kroz korake potrebne da biste objedinili samostalne Access aplikacije u pakete za instalaciju. Možete da koristite čarobnjak za rešenja paketa da uključite Access 2007 Runtime ili Access 2010 Runtime u vaše pakete i da kreirate prečice koje pozivaju odgovarajuću Access datoteku.

Pregled

Izlazna datoteka čarobnjaka za rešenja paketa je Microsoft Windows Installer (.msi) instalaciona datoteka koja vodi korisnike kroz instalaciju vaše Access aplikacije.

Sve dodatne opcije i datoteke navedene u čarobnjaku se zatim programski upisuju u .msi datoteku, kao što su datoteke rasterske slike, podaci o verziji, informacije za stavku Programi i funkcije u kontrolnoj tabli, informacije svojstva programa Windows Explorer i informacije o ugovoru o licenciranju sa krajnjim korisnikom (EULA).

Možete da uključite Access Runtime u instalacione pakete Access aplikacija, tako da se ove aplikacije mogu primeniti i koristiti na računarima na kojima Access nije instaliran. Licenca za distribuiranje programa Access Runtime uključena je uz preuzimanje programa Access Runtime.

Više informacija o tome kako da preuzmete Access 2007 Runtime potražite u članku Microsoft Access 2007 Runtime.

Više informacija o tome kako da preuzmete Access 2010 Runtime potražite u članku Microsoft Access 2010 Runtime.

Napomena: Sistemski zahtevi za korišćenje čarobnjaka za rešenja paketa su isti kao oni za Microsoft Office 2007 i Microsoft Office 2010, tim redom. Čarobnjak za rešenja paketa zahteva Microsoft Windows Installer 3.0.

Instaliranje čarobnjaka za rešenja paketa za Access 2007

Čarobnjak je programski dodatak za Access bazu podataka koji je dostupan kao deo Microsoft Office Access 2007 proširenja za programere (ADE). Više informacija o tome kako da preuzmete Microsoft Office Access 2007 proširenja za programere potražite u članku Uvod u Access 2007 proširenja za programere i Runtime.

 1. Kada instalirate Access 2007 proširenja za programere na računar, novi odeljak, koji se zove Projektant, dodaje se u meniju koji se pojavljuje kada kliknete na dugme „Microsoft Office“ Slika dugmeta u programu Access 2007.

 2. Kada instalirate Access 2007 proširenja za programere na računaru, možete da pokrenete čarobnjak za rešenja paketa tako što ćete kliknuti na dugme „Microsoft Office“ Slika dugmeta , postaviti pokazivač na stavku Projektant , a zatim kliknuti na stavku Rešenje paketa.

 3. Pogledajte veze na dnu ovog članka da biste pronašli informacije o stranicama dijaloga čarobnjaka.

Instaliranje čarobnjaka za rešenja paketa za Access 2010

Čarobnjak za rešenja paketa ne instalira se podrazumevano kada instalirate Access 2010. Da biste instalirali čarobnjak za rešenja paketa, uradite sledeće:

 1. Izađite iz programa Microsoft Access.

 2. Kliknite na dugme Start, zatim kliknite na stavku Kontrolna tabla.

 3. Kliknite na stavku Programi i funkcije.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na unos Microsoft Office 2010, a zatim na dugme Promeni.

 5. U dijalogu Podešavanje sistema Microsoft Office 2010 izaberite stavku Dodaj ili ukloni funkcije, a zatim kliknite na dugme Nastavi.

 6. Kliknite na znak plus (+) da biste razvili fasciklu Microsoft Access.

 7. Kliknite na znak plus (+) da biste razvili fasciklu Programski dodaci.

 8. Kliknite na stavku Nedostupno Nedostupno pored stavke Čarobnjak za pakete, a zatim izaberite stavku Pokreni sa mog računara Pokreni sa mog računara . Kliknite na stavku Nastavi da biste instalirali Čarobnjak za rešenja paketa.

 9. Kada instalirate čarobnjaka za rešenja paketa na računar, možete da pokrenete čarobnjak za rešenja paketa tako što ćete kliknuti na stavke Datoteka > Sačuvaj i objavi, a zatim na stavku Rešenje paketa. Nećete videti dugme „Rešenje paketa“ na stranici „Sačuvaj i objavi“, osim ako niste instalirali čarobnjak.

 10. Pogledajte veze na dnu ovog članka da biste pronašli informacije o stranicama dijaloga čarobnjaka.

Takođe pogledajte

Čarobnjak za rešenja paketa – 1. stranica

Čarobnjak za rešenja paketa – 2. stranica

Čarobnjak za rešenja paketa – 3. stranica

Čarobnjak za rešenja paketa – 4. stranica

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×