Pregled fascikle „Zadaci“

Koristite fasciklu „Zadaci“ da biste pratili stvari koje treba da obavite, ali ne morate da stavljate u kalendar.

Pregled zadataka u programu Outlook Web App

Prikaz zadataka u programu Outlook Web App

Šta ćete videti u fascikli „Zadaci“

Otvaranje zadatka u odvojenom prozoru

Lista zadataka

Kreiranje zadataka

Uređivanje zadataka

Prikaz zadataka u programu Outlook Web App

  1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

  2. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , a zatim stavku Zadaci.

Šta ćete videti u fascikli „Zadaci“

Pored zadataka koje kreirate, sve poruke koje označite zastavicom pojaviće se u fascikli „Zadaci“.

Zadaci u aplikaciji Outlook Web App

  1. Kreirajte novi zadatak tako što ćete kliknuti na dugme novo .novi zadatak.

  2. Koristite ovu kolonu da biste prikazali obeležene stavke i zadatke ili samo zadatke.

  3. Filteri. Izaberite filter u zavisnosti od toga koje stavke želite da vidite. Zadaci i stavke označene zastavicom koji nemaju povezan datum i nisu dovršeni pojaviće se samo kada izaberete stavku Sve.

  4. Lista stavki koje ispunjavaju trenutne kriterijume filtera. Kliknite na bilo koju stavku da biste je prikazali u oknu za čitanje. Možete koristiti kontrole u prikazu liste da biste promenili status stavke. Na primer, možete označiti zadatak kao dovršen ili ukloniti zastavicu iz poruke.

  5. Okno za čitanje u kom se prikazuje sadržaj stavki koje ste izabrali. Možete koristiti kontrole u gornjem uglu da biste promenili stavku ako je u pitanju zadatak. Ako je u pitanju poruka, kontrole će biti iste kao tokom čitanja pošte.

Napomena: Zadaci možda nisu dostupni u zavisnosti od postavki organizacije.

Vrh stranice

Otvaranje zadatka u odvojenom prozoru

Zadatke podrazumevano čitate i kreirate u oknu za čitanje, ali to nije uvek ono što vam je potrebno. Ponekad treba da budete u mogućnosti da prikažete ili uredite zadatak u odvojenom prozoru.

Kada kreirate novi zadatak ili uređujete postojeći, možete ga prikazati u novom prozoru tako što ćete kliknuti na ikonu „Iskakanje“ Otvori u novom prozoru u gornjem uglu poruke.

Da biste zadatak koji prikazujete otvorili u odvojenom prozoru, kliknite na ikonu razvijenog menija prošireni meni i izaberite stavku Otvori u odvojenom prozoru.

Vrh stranice

Lista zadataka

Fascikla „Zadaci“ uključuje zadatke koje ste kreirali i poruke koje su označene zastavicom.

  • Između prikazivanja stavki označenih zastavicom i zadataka i samo zadataka možete se prebacivati pomoću liste fascikli.

  • Dodatno možete odabrati koje stavke će se prikazivati tako što ćete koristiti filtere na vrhu liste zadataka: Sve, Aktivne, Kasne i Dovršene.

  • Ikone na listi zadataka možete koristiti za dovršavanje nekih brzih zadataka. Kliknite na ikonu izbriši da biste izbrisali zadatak. Kliknite na ikonu Označi tekst kao dovršen ili Označi zastavicom da biste zadatak označili kao dovršen. Da biste dovršeni zadatak označili kao nedovršen, kliknite na dugme znak potvrde . Da biste promenili datum povezan sa zastavicom ili da biste označili stavku kao dovršenu, kliknite desnim tasterom miša na nju.

Vrh stranice

Kreiranje zadataka

Da biste kreirali novi zadatak, kliknite na dugme novo Novi zadatak. Tako ćete otvoriti jednostavan obrazac zadatka u oknu za čitanje.

novizadatak

Ako želite više detalja, kliknite na dugme Prikaži više detalja.

novizadatakvišedetalja

Kada završite, kliknite na dugme znak potvrde Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Vrh stranice

Uređivanje zadataka

Da biste uredili zadatak, izaberite ga u prikazu liste i u oknu za čitanje kliknite na dugme uredi „Uredi“. Kada završite, kliknite na dugme znak potvrde Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Poruke označene zastavicom će se pojaviti onako kako bi se pojavile u aplikaciji Pošta. Na njih možete odgovoriti iz fascikle „Zadaci“. Njihov status zastavice možete promeniti tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na zastavicu Označi zastavicom na listi zadataka, a zatim izabrati željenu vrednost.

Kada uređujete zadatak možete da kliknete na meni „Više“ prošireni meni kako biste videli više stvari koje možete da radite. Kliknite na njega da biste videli opcije za brisanje, dodavanje kategorije ili označavanje završenog zadatka.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×