Pregled administracije pretrage usluge SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao SharePoint Online administrator možete prilagođavati iskustvo pretraživanja za korisnike. Ovo prilagođavanje obuhvata definisanje pretraživih upravljanih svojstava u šemi pretrage, identifikovanje stranica visokog kvaliteta radi poboljšane relevantnosti, upravljanje pravilima za upite i izvorima rezultata i uklanjanje pojedinačnih rezultata. Takođe možete da proveravate promene tako što ćete pregledati izveštaje o upotrebi i pretrazi.

Promene koje izvršite sa stranice administracije pretrage važeće su za vlasnika, ali takođe možete prilagođavati pretragu na nivou kolekcije lokacija i nivou lokacije.

Kako doći do stranice administracije pretrage

  1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

  2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

  3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

  4. U oknu sa leve strane odaberite stavku Pretraga .

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Odaberite ovu opciju:

Da biste ovo uradili:

Upravljanje šemom pretrage

Saznajte kako da kreirate prilagođeno iskustvo pretraživanja tako što ćete promeniti šemu pretrage. U šemi pretrage možete prikazivati, kreirati ili promeniti upravljana svojstva i mapirati popisana svojstva sa upravljanim svojstvima.

Upravljanje rečnicima pretrage

Saznajte kako da upravljate rečnicima pretrage. Možete da koristite rečnike pretrage da biste uključili ili isključili imena preduzeća za izdvajanje iz sadržaja indeksiranih dokumenata ili možete da uključite ili isključite reči za ispravljanje pravopisa upita.

Upravljanje relevantnim stranicama

Utičite na to koje bi stranice ili dokumenti trebalo da se pojavljuju na vrhu liste rezultata pretrage identifikovanjem stranica visokog kvaliteta, poznatih i pod imenom relevantne stranice.

Upravljanje postavkama predloga upita

Saznajte kako da dodate fraze koje želite da sistem predlaže korisnicima dok traže neku stavku i kako da dodate fraze koje ne želite da sistem predlaže korisnicima. Takođe, saznajte kako da uključite ili isključite ovu funkciju.

Upravljanje izvorima rezultata

Izvori rezultata ograničavaju pretrage na određeni sadržaj ili na podskup rezultata pretrage. Saznajte kako da kreirate sopstvene izvore rezultata ili kako da promenite unapred definisane izvore rezultata.

Upravljanje pravilima za upite

Poboljšajte rezultate pretrage tako što ćete kreirati pravila za upite i upravljati njima. Pravila za upite mogu pomoći da pretrage odgovaraju na nameru korisnika.

Upravljanje tipovima klijenta upita

Saznajte kako tipovi klijenta upita određuju po kom redosledu se izvršavaju upiti.

Uklanjanje rezultata pretrage

Saznajte kako da privremeno uklonite stavke iz rezultata pretrage tako da rezultat bude odmah vidljiv. Te stavke mogu biti dokumenti, stranice ili lokacije koje ne želite da korisnici vide tokom pretrage.

Prikazivanje izveštaja o korišćenju i pretrazi

Prikažite izveštaje o upotrebi i izveštaje o pretrazi i pogledajte koliko često korisnici koriste pretragu, koji su najčešći upiti i na koje upite ne mogu da pronađu odgovore.

Upravljanje postavkama centra za pretraživanje

Odaberite kuda bi pretrage trebalo da idu tako što ćete navesti URL adresu centra za pretraživanje.

Uvoz i izvoz prilagođenih postavki za konfigurisanje pretrage

Saznajte kako da izvozite i uvozite prilagođene postavke za konfigurisanje pretrage između vlasnika, kolekcija lokacija i lokacija.

Upravljanje dozvolama za evidenciju popisivanja

Saznajte kako da korisnicima ili grupama odobrite dozvole za čitanje informacija o evidenciji popisivanja vlasnika. Primer tipične upotrebe nalazi se u e-otkrivanju gde će korisnici možda morati da provere da li je popisan sadržaj zaista dodat u indeks za pretraživanje.

Napomena: Rečnik sinonima nije dostupna u sistemu SharePoint Online.

Takođe pogledajte: ograničenja pretrage za SharePoint Online

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×