Predviđene vrednosti u grupama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Excel Online možete da projektujete vrednosti u grupi pomoću funkcija radnog lista ili da kliknete i prevučete pokazivač za popunjavanje da biste kreirali linearni trend brojeva. Međutim, pomoću pokazivača za popunjavanje ne možete kreirati trend rasta.

Evo kako da koristite pokazivač za popunjavanje da biste kreirali linearni trend brojeva u programu Excel Online:

  1. Izaberite najmanje dve ćelije koje sadrže početne vrednosti trenda.

    Ako želite da povećate tačnost trenda grupe, izaberite dodatne početne vrednosti.

  2. Prevucite regulator za popunjavanje u smeru u kome želite da izvršite popunjavanje rastućim ili opadajućim vrednostima.

    Popunjavanje linearne grupe

Korišćenje funkcija za projektovanje vrednosti

Funkcije PREDVIĐANJA izračunava ili predviđa buduću vrednost na osnovu postojećih vrednosti. Predviđene vrednosti je y-vrednosti za datu x vrednost. Poznate vrednosti su postojeće x i y-vrednosti, a nova vrednost se predviđa korišćenjem linearne regresije. Ovu funkciju možete da koristite za predviđanje buduće prodaje, potrebnih zaliha i trendova potrošnje.

Funkcije TREND i GROWTH mogu predviđaju buduće y vrednosti koje proširuju pravu liniju ili eksponencijalnu krivu koja najbolje opisuje postojeće podatke. Oni takođe može da vrati samo y vrednosti na osnovu poznatih x-vrednosti za najbolje uklopljeni liniju ili krivu. Za crtanje linije ili krive koje opisuju postojeće podatke koristite postojeće-vrednosti za x i y vrednosti koje su funkcije TREND ili GROWTH.

Možete da koristite funkciju LINEST ili LOGEST da biste izračunali pravu liniju ili eksponencijalne krive od postojećih podataka. Funkcija LINEST i funkcije LOGEST daju statistiku regresije, uključujući nagib i presek linije najbolje uklopljeni.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×