Prebrojte reči u programu Publisher

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Izbrojte koliko reči ima u pričama u vašoj publikaciji uređivanjem priče u programu Microsoft Word. Da biste to uradili morate prvo da prilagodite priručnu traku (QAT) da biste uključili dugme Uredi rubriku u programu Microsoft Word.

Prilagodite priručnu traku (QAT)

  1. Kliknite na strelicu padajućeg menija desno od priručne trake. Strelica „Još dole“

  2. Izaberite stavku Još komandi.

  3. U dijalogu Opcije programa Publisher, promenite padajući meni Odaberite komande iz da biste izabrali Komande koje nisu na traci.

  4. Pomerite se nadole i izaberite Uredi rubriku u programu Microsoft Word, kliknite na dugme Dodaj, a zatim izaberite stavku U redu.

Dodajte dugme „Uredi priču u programu Microsoft Word“ na priručnu traku izdavača.

Koristite Word za prebrojavanje reči u priči

1. U vašoj publikaciji, kliknite na okvir za tekst koji sadrži reči koje želite da prebrojite. Ako je okvir za tekst povezan sa drugim okvirima za tekst, biće prebrojane sve reči u povezanim okvirima za tekst.

2. Kliknite na dugme Uredi rubriku u programu Microsoft Word.

3. U programu Word, broj reči će se pojaviti na statusnoj traci na dnu radnog prostora.
Broj reči prikazan u programu Word
Ako ne vidite broj reči na statusnoj traci, kliknite desnim tasterom miša na nju, a zatim izaberite stavku Prebrojavanje reči.

4. U programu Word, kliknite na karticu Datoteka, a zatim izaberite stavku Zatvori da biste se vratili na vašu publikaciju.

Savet: Takođe možete prilagoditi na traci da biste uključili na dugme Uredi rubriku u programu Microsoft Word . Kako da to uradite, pogledajte članak: Prilagođavanje trake.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×