Prebrojavanje u izveštajima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

To može biti koristan za prebrojavanje zapisa koji se nalaze u izveštaju. U grupisanim ili rezime izveštaja, možete da prikažete broj zapisa su u svakoj grupi. Ili, možete da dodate broj reda za svaki zapis da biste lakše da se odnose na svakog od njih. Ovaj članak objašnjava, korak po korak, kako da biste dodali tačke i reda brojeva u izveštaj.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Izračunavanje broja zapisa u izveštaju ili grupi

Dodavanje broja reda za svaki zapis u izveštaju ili grupi

Izračunavanje broja zapisa u izveštaju ili grupi

Prikaz rasporeda omogućava najbrži način dodavanja prebrojavanja u izveštaj.

Prebrojavanje zapisa pomoću prikaza rasporeda

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na izveštaj, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz rasporeda .

 2. Kliknite na polje koje želite da prebrojite. Da biste se uverili da se računaju sve zapise, kliknite na polje koje znate da ne sadrži vrednosti, kao što su ID polje.

 3. Na kartici Dizajn, u grupi Grupisanje i ukupne vrednosti izaberite stavku Ukupne vrednosti

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste izračunali sve zapise u izveštaju bez obzira na da li postoji vrednost u izabranom polju, kliknite na dugme Broj zapisa.

  • Da biste izračunali samo zapise za koje je vrednost u izabranom polju, kliknite na dugme Brojanje vrednosti.

   Napomena: Brojanje vrednosti nije dostupna za polja za sledeće tipove podataka:

   • Dugačak tekst (memo)

   • OLE objekat

   • Hiperveza

   • Prilog

 5. Access dodaje okvir za tekst u podnožje izveštaja odeljak i postavlja njegovo svojstvo Izvor kontrole izraz koji izvršava funkciju Count . Ako postoje neke nivoe grupisanja u izveštaju, Access podnožje svake grupe za istu izračunavanje takođe dodaje okvir za tekst.

  Napomena: Ako koristite prikaz rasporeda za kreiranje brojanja na određenom polju, Access će izraditi izraz koji broji samo one zapise kojima to polje nije bez vrednosti. Na primer, ako postoji 10 zapisa u izveštaju, a možete dodati broj za polje koje sadrži tri vrednosti "null", okvir za tekst prebrojavanja prikazuje 7 – broj zapisa koji sadrže bez vrednosti. Možete da izbegnete tako što ćete dodati računa se samo na polja koja ne dozvoljavaju poljima bez vrednosti (kao što su ID polja) ili možete da uredite izvor kontrole okvira za tekst tako da uvek će prebrojati sve zapise da li mogu da sadrže polja bez vrednosti ili ne. Da biste to uradili:

 6. Izaberite okvir za tekst koji prikazuje broj. Ako list sa svojstvima nije prikazan, pritisnite F4 da biste ga prikazali.

 7. Izaberite karticu Podaci.

 8. U polje za svojstvo Izvor kontrole izbrišite izraz i upišite =Count(*).

 9. Sačuvajte izveštaj i prebacite se na prikaz izveštaja da biste videli rezultate.

Prebrojavanje zapisa pomoću prikaza dizajna

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na izveštaj i u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna .

 2. Na kartici Dizajn, u grupi Kontrole izaberite stavku Okvir za tekst.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali prebrojavanje za sve zapise u izveštaju, kliknite na izveštaj zaglavlje ili podnožje izveštaja sekciju koju želite da postavite okvir za tekst.

  • Da biste dodali prebrojavanje za sve zapise u svakoj grupi grupisanog izveštaja, kliknite na dugme grupe zaglavlje ili podnožje grupe odeljaka gde želite da postavite okvir za tekst.

 4. Izaberite okvir za tekst i pritisnite taster F4 da biste prikazali list sa svojstvima.

 5. Izaberite karticu Podaci.

 6. U polje za svojstvo Izvor kontrole upišite =Count(*).

  Ovaj izraz koristi funkciju Count za brojanje svih zapisa u izveštaju ili grupe, čak i ako su neka polja u nekim zapisima "null". Da biste izračunali zapise samo kojima određeno polje nije bez vrednosti (na primer, SupplierName), umesto toga koristite sledeći izraz: =CDbl(Nz(Count([SupplierName]),0)).

Vrh stranice

Dodavanje broja reda za svaki zapis u izveštaju ili grupi

Možete da numerišete stavke u izveštaju. Na primer, u prodaja po proizvodu izveštaj, možda ćete želeti „1” da počinje prve stavke u grupi proizvoda, „2” prethodi drugoj stavci, i tako dalje. Kada sledeće grupe proizvoda počinje, broj pokretanja, i „1” prethodi prvu stavku.

Numerisanje stavki u izveštaju

Možete da numerišete stavke u izveštaju pomoću izračunate kontrole i postavljanjem svojstvo Rastući zbir .

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na izveštaj, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna .

 2. Na kartici Dizajn, u grupi Kontrole izaberite stavku Okvir za tekst.

 3. U odeljku detaljnih izveštaja, prevucite pokazivač da biste kreirali okvir za tekst, uverite se da je dovoljno širok da primi najveći broj stavki.

  Na primer, ako imate će verovatno sto porudžbine, moraćete prostora za najmanje tri znaka (100). Ako se oznaka pojavljuje pored okvira za tekst, izbrišite je tako što ćete kliknuti na nju, a zatim pritisnuti taster DELETE. Ako ste postavili okvir za tekst u blizini leve margine, oznaka skrivena ispod okvira za tekst. Koristite regulator za premeštanje u gornjem levom uglu okvira za tekst, prevucite okvir za tekst sa desne strane tako da možete da vidite oznaku. Zatim, možete da kliknete na oznaku i pritisnite taster DELETE.

 4. Izaberite okvir za tekst. Ako list sa svojstvima nije prikazan, pritisnite F4 da biste ga prikazali.

 5. Izaberite karticu sve . U okviru svojstva ime otkucajte ime, kao što su txtItemNumber.

 6. Izaberite karticu Podaci.

 7. U polju za svojstvo Rastući zbir izaberite Nad grupom.

 8. U polje za svojstvo Izvor kontrole upišite = 1.

 9. Izaberite karticu Oblikovanje.

 10. U polju za svojstvo Format , otkucajte #. (znak za praćeno perioda).

  Ovo oblikuje broj perioda pratiti broj reda.

 11. Sačuvajte izveštaj i prebacite se na prikaz izveštaja da biste videli rezultate.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×