Pravljenje strukture dokumenta u prikazu strukture

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada imate složeni dokument da biste organizovali, prikaz strukture (Prikaz > Prikaz strukture) pomaže da li se usredsrediti na njenu strukturu. Možete da koristite prikaz strukture da biste kreirali ili uredili naslove, podesite nivoe naslova i da prerasporedite sadržaj dok je sve ispravno tamo gde želite.

(Da biste strukturu napravili od početka umesto da je generišete na osnovu postojećeg dokumenta, pogledajte članak Pravljenje strukture od početka.)

Izaberite stavku Prikaz > Prikaz strukture. Ovo automatski generiše prikaz strukture i otvara se alatke za Prikazivanje strukture .

Slika koja prikazuje komandu „Kreiraj strukturu“ na meniju „Prikaz“

Ako dokument sadrži naslove (bilo kog nivoa od H1 H9), videćete te naslove organizovane po nivou.

Slika nekih alatki za strukturu na meniju „Prikazivanje strukture“ sa probnom strukturom teksta koji sadrži ispise „lorem ipsum“.

Ako dokument još uvek ne sadrži naslove i podnaslove, čitava struktura biće prikazana kao lista sa znacima sa nabrajanje, sa posebnim znakom za svaki pasus. Tekst u znacima za nabrajanje pojaviće se kao telo teksta sve dok ne dodate naslove.

Da biste dodali ili uredili naslove i nivoe naslova i podesili strukturu dokumenta, pogledajte članak Korišćenje prikaza strukture za upravljanje naslovima i raspoređivanje teksta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×