Pravljenje rezervne kopije podataka pre promene Office 365 for Business plana

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako korisnik će se prebaciti na drugu pretplatu koja ima manje usluga povezanih podataka ili organizaciju napusti korisnik, kopiju svoje podatke koji su uskladišteni u Office 365 možete preuzeti pre nego što oni se prebaciti na novu pretplatu.

Sačuvajte kopiju Outlook informacije

Ako korisnici imaju Outlook, mogu Izvoz ili rezervne kopije e-poštu, kontakte i kalendar u Outlook .pst datoteku pre nego što je zamenila njihov plan.

Nakon prebacivanja na novi plan završi, korisnici mogu da uvezete e-poštu, kontakte i kalendar iz Outlook .pst datoteke.

Čuvanje datoteke koje su uskladištene u OneDrive for Business

Pre nego što prebaci u drugu pretplatu, korisnici mogu da se Preuzimanje datoteka i fascikli iz usluge OneDrive ili SharePoint na drugu lokaciju, kao što su u fascikli na čvrstom disku njihove računara ili mrežne deobe na mrežu organizacije.

Automatsko čuvanje informacija o Yammer

Administratori možete da izvezete sve poruke, beleške, datoteke, teme, korisnici i grupe u .zip datoteke. Više informacija potražite u članku Izvoz podataka. Da biste to uradili, kao i projektantima možete da koristite Yammer API .

Kako da sačuvate SharePoint informacije

Ako korisnik je prebaci iz pretplatu koja ima SharePoint Online koja nema, na pločicu SharePoint više neće pojavljivati u meniju Office 365 .

Pločica „Lokacije“ za pristup SharePoint lokacijama u usluzi Office 365 za preduzeća.

Međutim, sve dok na novu pretplatu unutar iste organizacije kao onaj koji su se prebaciti iz, korisnici će i dalje moći da pristupe lokaciji tima SharePoint . Mogu da pregledaju i ažuriranje Beležnica, dokumente, zadataka i kalendara pomoću URL adrese direktno na lokaciju tima.

Savet: Preporučujemo da korisnici odu na lokaciju tima pre prebacivanja pretplate i sačuvaju URL adresu kao omiljenu lokaciju ili obeleživač u pregledaču.

URL adresa veb lokacije tima podrazumevano je u sledećem obliku:

https://<orgDomain>/_layouts/15/start.aspx#/SitePages/Home.aspx

Gde je <orgDomain> URL adresu u organizaciji.

Na primer, ako je domen organizacije contoso.onmicrosoft.com, direktna URL adresa za lokaciju tima bi bila https://contoso.onmicrosoft.com/_layouts/15/start.aspx#/SitePages/Home.aspx.

Naravno, korisnici možete preuzeti SharePoint Online dokumenata na lokaciji tima SharePoint sa lokalnim računarom ili na drugu lokaciju u bilo kom trenutku.

Ostavite komentar

Da li su ovi koraci bili korisni? Ako jesu, javite nam na dnu ove teme. Ako nisu i još uvek imate problema, recite nam šta ste pokušavali da uradite i na koje ste probleme naišli.

I dalje vam je potrebna pomoć? Obratite se podršci.

Pošto ste administrator za Office 365 za preduzeća, besplatno možete da stupite u kontakt sa našim stručnim agentima za podršku da biste dobili podršku za aktivnosti pre prodaje, nalog i naplatu, kao i pomoć u rešavanju tehničkih problema. Možete i da se obratite podršci u ime Office 365 korisnika iz svoje organizacije.

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Napomena: Ako koristite Office 365 kojim upravlja 21Vianet u Kini, obratite se 21Vianet timu za podršku.

Takođe pogledajte

Naplata u usluzi Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×