Pravljenje prikaza strukture iz početka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Word, obrise koji se nazivaju listama sa više nivoa. Sledeći koraci prikazuju kako napisati novi prikaz strukture od početka. Ako umesto toga želite da prikažete postojećeg dokumenta u obliku prikaza strukture, pročitajte članak prikaz koristite strukture za upravljanje naslovima i rasporedite tekst.

  1. Izaberite karticu Početak i u grupi Pasus kliknite na dugme pored stavke Lista sa više nivoa.

    Stilovi lista sa više nivoa u programu Word 2010

  2. Izaberite stil prikaza strukture iz Biblioteka za liste. Postavite pokazivač na svaki stil u biblioteci da biste videli sve nivoe za taj stil.

  3. Počnite sa kucanjem da biste započeli listu. Pritisnite taster ENTER kada završite red da biste započeli novi red.

  4. Da biste započeli novi nivo liste, pritisnite taster Tab i počnite da kucate.

  5. Pritisnite taster ENTER da biste se vratili na prethodni nivo liste.

Saveti: 

  • Kada započnete pasus zvezdicom i razmakom (* ) ili brojem 1 i tačkom (1.), Word prikazuje dugme Opcije automatskog ispravljanja i počinje da pravi listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu. Ako ne želite listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu, kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja, a zatim izaberite stavku Onemogući automatsko kreiranje listi sa znakovima za nabrajanje ili Onemogući automatsko kreiranje numerisanih listi.

  • Meni „Opcije automatskog ispravljanja“ [

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×